― Oglas ―

David Morgan: Za glasbenike in kulturnike je ta čas zdaj velika preizkušnja

"Gre za kvalitetno glasbo. Želimo si delati na kvaliteti izvajalcev in zadovoljstvu ter raznolikosti občinstva. Enkrat na mesec bomo gostili cover bande, tribute bande,...
DomaNoviceFESTIVAL BURJA – obalni festival urbane kulture

FESTIVAL BURJA – obalni festival urbane kulture

- Oglas -

Navkljub trenutni situaciji na področju organizacije javnih prireditev  obalni festival urbane kulture BURJA ostaja na letošnji koprski kulturni sceni. Zavod FONTICO ob podpori Mestne občine Koper konec avgusta organizira četrto edicijo festivala Burja. Ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov bo 28. in 29. avgusta na Kapodistriasovem trgu pred pokrajinskim arhivom mogoče spremljati koncert razširjene zasedbe All strings detached, ki je januarja izdala nov album in koncert kultnega dua Silence ter si 30. avgusta v koprski Mali loži pod Pretorsko palačo ogledati predvajanje cikla kratkih filmov »Ustvarjanje v karanteni«.

V teh distopičnih časih, ko nas bolj kot sonce grejejo nostalgični spomini in se borimo z disforičnimi občutki o brezizhodnosti, se kot žarek skozi temačno kuliso vrača festival Burja.

Okoliščinam in času primerno bo festival postregel z dvodnevnim odmikom v glasbeni svet intimnega minimalizma in zasanjane melanholije. V mraku iztekajočega se avgusta bo Burja na Kapodistriasovem trgu kljubovala zvočni nasičenosti s sodobnim minimalizmom in počasnimi glasbenimi tempi razširjene zasedbe All strings detached Septet ter z razpoloženjskimi in intimnimi zvoki dvojice Silence.

V Mali loži pod Pretorsko palačo pa si bo mogoče ogledati cikel kratkih dokumentarnih filmov »Ustvarjanje v karanteni«, v katerih slovenski ustvarjalci dokazujejo, da se da med štirimi stenami in v času epidemije in karantene ustvarjati tudi lepe reči. Serija kratkih filmov »Ustvarjanje v karanteni« je neodvisen in neprofiten filmski projekt produkcije OSM films. Za režijo, scenarij in montažo je poskrbela Tina Lagler.

♪♫ Petek, 28. 08. ob 21:00 – All Strings Detached Septet

All Strings Detached

♪♫ Sobota, 29. 08. ob 21:00 – Silence

? Nedelja, 30. 08. ob 20:00 – Cikel kratkih filmov »Ustvarjanje v karanteni«

Vstopnice so na razpolago v vseh poslovalnicah Trafika 3DVA, bencinskih servisih OMV in spletni strani Olaii.com.

- Oglas -