FESTIVAL BURJA – obalni festival urbane kulture

Datum:

Navkljub trenutni situaciji na področju organizacije javnih prireditev  obalni festival urbane kulture BURJA ostaja na letošnji koprski kulturni sceni. Zavod FONTICO ob podpori Mestne občine Koper konec avgusta organizira četrto edicijo festivala Burja. Ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov bo 28. in 29. avgusta na Kapodistriasovem trgu pred pokrajinskim arhivom mogoče spremljati koncert razširjene zasedbe All strings detached, ki je januarja izdala nov album in koncert kultnega dua Silence ter si 30. avgusta v koprski Mali loži pod Pretorsko palačo ogledati predvajanje cikla kratkih filmov »Ustvarjanje v karanteni«.

V teh distopičnih časih, ko nas bolj kot sonce grejejo nostalgični spomini in se borimo z disforičnimi občutki o brezizhodnosti, se kot žarek skozi temačno kuliso vrača festival Burja.

Okoliščinam in času primerno bo festival postregel z dvodnevnim odmikom v glasbeni svet intimnega minimalizma in zasanjane melanholije. V mraku iztekajočega se avgusta bo Burja na Kapodistriasovem trgu kljubovala zvočni nasičenosti s sodobnim minimalizmom in počasnimi glasbenimi tempi razširjene zasedbe All strings detached Septet ter z razpoloženjskimi in intimnimi zvoki dvojice Silence.

V Mali loži pod Pretorsko palačo pa si bo mogoče ogledati cikel kratkih dokumentarnih filmov »Ustvarjanje v karanteni«, v katerih slovenski ustvarjalci dokazujejo, da se da med štirimi stenami in v času epidemije in karantene ustvarjati tudi lepe reči. Serija kratkih filmov »Ustvarjanje v karanteni« je neodvisen in neprofiten filmski projekt produkcije OSM films. Za režijo, scenarij in montažo je poskrbela Tina Lagler.

♪♫ Petek, 28. 08. ob 21:00 – All Strings Detached Septet

All Strings Detached

♪♫ Sobota, 29. 08. ob 21:00 – Silence

? Nedelja, 30. 08. ob 20:00 – Cikel kratkih filmov »Ustvarjanje v karanteni«

Vstopnice so na razpolago v vseh poslovalnicah Trafika 3DVA, bencinskih servisih OMV in spletni strani Olaii.com.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Related articles

Skupina Joker Out izdala Demone

"Drugi album je produkt petih mesecev trdega dela celega benda in producenta Žareta Paka. Odraža vse, kar se...

Maja Založnik je izstrelila novo skladbo Orion

Pevka je v zadnjem letu doživela popolno transformacijo na vseh nivojih. S spremembo prehranjevalnih navad se je otresla...

Simon Rosc se je vrnil s pesmijo ‘Naj gori’

"Vsi smo verjetno že kdaj imeli vročo poletno romanco. Igra ljubezni, ki se zažre v vse pore telesa...

Na Melodijah morja in sonca slavili Anika Horvat in Tinkara Kovač

Strokovno žirijo in poslušalce sta najbolj prepričali Anika Horvat in Tinkara Kovač, ki sta prejeli tako glavno nagrado...