Znana imena nastopajočih na 43. festivalu Melodij morja in sonca!

Organizator festivala Melodije morja in sonca Avditorij Portorož-Portorose objavlja 14 izbranih skladb in izvajalcev, ki bodo v nedeljo, 7. julija, nastopili na 43. festivalu...

― Oglas ―

Matjaž Derin: Če je želja dovolj močna, lahko dosežeš, kar si želiš

Letošnjega maja bo portal Muzikobala obeležil sedmo obletnico obstoja. Zamislili ste si ga kot interaktivno knjiž(n)ico glasbene scene slovenske Istre. Kako ste prišli na...
DomaNoviceKiNG FOO - Puno i Mnogo

KiNG FOO – Puno i Mnogo

- Oglas -

KiNG FOO so znani kot žanrsko zelo raznovrstna skupina, ki povezuje različne ritme, harmonije in čustva. Sedaj nam predstavljajo svojo poliglotsko stran z novo energično skladbo  ‘Puno i Mnogo’.

Fantje so iz Slovenije, pevka iz Srbije, avtorske skladbe so v slovenščini in angleščini, izvedbe na njihovih koncertih so v italijanščini, portugalščini, punjabi hindijščini, srbščini in makedonščini. Nobenega presenečenja ni, kar se tiče njihove izrazne raznolikosti. Zato torej tokrat skladba v srbskem jeziku. 

Nova pesem skupine KiNG FOO ‘Puno i Mnogo’ govori o “ogromni želji vseh ljudi da najdejo globino notranjega sveta, prisotnost, povezanost materialnega in spiritualnega zaradi poenotenja in prebujenja”, kot pravijo sami. “Melodija in aranžma sta v pesmi  ‘Puno i Mnogo’ istočasno kompleksni in enostavni, kot smo ljudje sami. Zaradi začimb, detajlov in ritma komada,  bi se lahko definiral kot funky in groovy, senzualen kot ženska in prodoren kot moška energija.”

Video za novo pesem KiNG FOO-jevcev na zabaven in dinamičen način prikazuje svet človeka kot bitje mikro in makro kozmosa.

Skupina je skladbo ‘Puno i Mnogo’ označila tudi kot popotnico v Srbijo in Hrvaško. Na Hrvaškem so bili že deležni navdušenega odziva medijev, ko so nastopili z znanimi glasbeniki kot so Gibonni, Massimo in Tony Cetinski. “Najpomembnejše je kako funkcioniramo v živo. Ko publika začuti to našo norišnico in se povežemo v eno celoto, takrat dobi vse skupaj smisel,“ pravijo King Foojevci. Ob Aleksandrini interpretaciji se to zgodi zelo hitro, njihovi koncerti pa so zato znani kot ‘energetsko-čustvena bomba’.

- Oglas -