Matic Marentič je brez meja

Datum:

Matic Marentič je mlad postojnski rock izvajalec in radijski voditelj. Z glasbo se je pričel ukvarjati že pri rosnih letih, ko se je vpisal v lokalno glasbeno šolo, kjer je kmalu dokončal nižjo šolo klavirja. Pri desetih je začel še z učenjem kitare, najprej kot samouk, kasneje pa ga je pod svoje vajeti prevzel Eki Alilovski iz zasedbe Mary Rose.

Nase je prvič opozoril, ko je s pesmijo ‘005’ zmagal na mednarodnem Festivalu novih skladb FeNS. Leta 2015 je izdal prvi album – ‘M’, v zadnjih letih pa na slovensko glasbeno sceno niza single, kot sta ‘Len dan’ in ‘Kje sva ostala’, slednji nastal v poskusnem sodelovanju s Kevinom Koradinom. Test se je izkazal za učinkovit, saj v manj kot enem letu glasbenika v svet pošiljata rezultat drugega sodelovanja; skladbo Brez meja.

Skladba ima aktualno sporočilo o življenju brez meja in omejitev in  je tudi spomin našega kolektivnega polpreteklega vsakdana ali pa osebna izkušnja posameznika v nekem obdobju lastnega življenja.

“Še enkrat naokrog in nov se dan zbudi, sam na cesti, nikjer ni več ljudi.

V videospotu se odvija zgodba hrepenenja po svobodi, okusu preteklih dni, a z željo po novem in še boljšem, kar Matic išče skozi potovanje vase – s prepletom dogodkov iz njegovega otroštva, ki jih lahko spremljamo z resničnimi posnetki z družinskega arhiva glasbenika, kot tudi z dejanskim popotovanjem po Sloveniji, od rojstne Postojne do obale.

Za videopodobo so poskrbeli Klemen Grmek, ki se je podpisal pod režijo in montažo, Valter Leban je napisal  scenarij, Klemen Premrl pa je bil za kamero, Tjaša Gregorn je bila asistentka režije ter kamere.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

ŠE ENA SLOVENSKA NA DAN

Enzo, se vidimo, ko bo čas!

Mnogo prezgodaj je zaradi bolezni umrl pevec in kitarist skupine Faraoni Enzo Hrovatin, avtor številnih zimzelenih uspešnic, s...

Lusterdam bodo drugi album izdali prihodnje leto

Lusterdam predstavljajo videospot za svojo nedavno izdano skladbo 'Suši'. Ker že skladba sama opeva ljubezen, vse od prvotne, čustvene...

Tinkara Kovač prihaja v Ljubljano!

Tinkara Kovač bo jutri, 2. decembra, ob 20. uri nastopila v Skalni dvorani na Ljubljanskem gradu. Njen novi album...

Jernej Zoran: Za boljši svet lahko poskrbi prav vsak!

Dolenjski glasbenik je te dni na radijske postaje poslal skladbo 'Free', ki je nekakšna budnica k stvaritvi lepšega,...