Znana imena nastopajočih na 43. festivalu Melodij morja in sonca!

Organizator festivala Melodije morja in sonca Avditorij Portorož-Portorose objavlja 14 izbranih skladb in izvajalcev, ki bodo v nedeljo, 7. julija, nastopili na 43. festivalu...

― Oglas ―

Stella: »Vedno bom pela s tistimi in za tiste, ki jih imam rada!«

Za imenom Stella se skriva iskriva, nasmejana in vedoželjna Špela Jezovšek iz Šentjurja. Mlada glasbenica je pri svojih 20 letih prejela že številna državna...
DomaNoviceMatic Marentič je brez meja

Matic Marentič je brez meja

Mlad Postojnčan Matic Marentič je izdal novo pesem 'Brez meja'.

- Oglas -

Matic Marentič je mlad postojnski rock izvajalec in radijski voditelj. Z glasbo se je pričel ukvarjati že pri rosnih letih, ko se je vpisal v lokalno glasbeno šolo, kjer je kmalu dokončal nižjo šolo klavirja. Pri desetih je začel še z učenjem kitare, najprej kot samouk, kasneje pa ga je pod svoje vajeti prevzel Eki Alilovski iz zasedbe Mary Rose.

Nase je prvič opozoril, ko je s pesmijo ‘005’ zmagal na mednarodnem Festivalu novih skladb FeNS. Leta 2015 je izdal prvi album – ‘M’, v zadnjih letih pa na slovensko glasbeno sceno niza single, kot sta ‘Len dan’ in ‘Kje sva ostala’, slednji nastal v poskusnem sodelovanju s Kevinom Koradinom. Test se je izkazal za učinkovit, saj v manj kot enem letu glasbenika v svet pošiljata rezultat drugega sodelovanja; skladbo Brez meja.

Skladba ima aktualno sporočilo o življenju brez meja in omejitev in  je tudi spomin našega kolektivnega polpreteklega vsakdana ali pa osebna izkušnja posameznika v nekem obdobju lastnega življenja.

“Še enkrat naokrog in nov se dan zbudi, sam na cesti, nikjer ni več ljudi.

V videospotu se odvija zgodba hrepenenja po svobodi, okusu preteklih dni, a z željo po novem in še boljšem, kar Matic išče skozi potovanje vase – s prepletom dogodkov iz njegovega otroštva, ki jih lahko spremljamo z resničnimi posnetki z družinskega arhiva glasbenika, kot tudi z dejanskim popotovanjem po Sloveniji, od rojstne Postojne do obale.

Za videopodobo so poskrbeli Klemen Grmek, ki se je podpisal pod režijo in montažo, Valter Leban je napisal  scenarij, Klemen Premrl pa je bil za kamero, Tjaša Gregorn je bila asistentka režije ter kamere.

- Oglas -