― Oglas ―

Jan Baruca: »Z vsem, kar znam, skušam biti vsak dan boljši!«

Marsikdo si brez glasbe ne predstavlja življenja. Pa veš, koliko različnih poklicev je povezanih z njo? Precej! Kot prvega predstavljam delo glasbenega producenta. Ta...
DomaNoviceNa Evroviziji nas bodo zastopali Joker Out

Na Evroviziji nas bodo zastopali Joker Out

- Oglas -

RTV Slovenija se je odločila, da bo leta 2023 dala prednost najbolj uspešnim, kakovostnim in preverjenim glasbenim izvajalcem v Sloveniji.

Čeprav so Jokerji po letih mlada skupina, zadnja leta nizajo uspehe. Njihove skladbe kar po vrsti zmagujejo na domačih glasbenih lestvicah, koncerti so razprodani in na njih vlada prava evforija, strokovna javnost jim dodeljuje priznanja. Te dni se odpravljajo v Hamburg, kjer bodo snemali album za mednarodno tržišče in posneli tudi skladbo v slovenščini, ki bo predstavljala našo državo na Pesmi Evrovizije.

Skladba bo slovenski in tuji javnosti predstavljena v posebni oddaji 4. februarja 2023. Čeprav že imajo izbrano skladbo, pa zanjo še nimajo besedila, ki bo zagotovo, kot pravijo, v slovenskem jeziku. 

Že v soboto se Joker Out sicer odpravljajo v Hamburg, kjer bodo posneli tako evrovizijsko skladbo in še nekaj angleških različic že obstoječih pesmi. Za studio v Hamburgu so se odločili na predlog producenta Todda Burka iz Los Angelesa, s katerim sodelujejo že od svojega drugega albuma. Kot je pojasnil Cvjetićanin, jim je dal seznam 10 evropskih studiev, ki ustrezajo njegovim standardom, na koncu pa so izbrali Hamburg. Pesem bo premierno predvajana 4. februarja, dan pozneje pa bo predstavljen tudi videospot. Kakšna bo tema videa, še ni jasno, so pa odločeni, da “naredijo dober videospot”. 

Kot je znano, se je letošnja Evrovizija končala s premočno zmago ukrajinske zasedbe Kaluš Orkestra, a so se pri Evropski radiodifuzni zvezi (EBU) zaradi razmer v Ukrajini odločili, da bo tekmovanje prihodnje leto gostila drugouvrščena država, Združeno kraljestvo. Evrovizijska karavana bo tako na začetku maja prihodnje leto zasedla domače mesto Beatlov, Liverpool. Med 37 državami, ki so potrdile udeležbo, je tudi Slovenija.

- Oglas -