― Oglas ―

David Morgan: Za glasbenike in kulturnike je ta čas zdaj velika preizkušnja

"Gre za kvalitetno glasbo. Želimo si delati na kvaliteti izvajalcev in zadovoljstvu ter raznolikosti občinstva. Enkrat na mesec bomo gostili cover bande, tribute bande,...
DomaNovicePopevka 2021: Gregor Ravnik zmagovalec po mnenju strokovne komisije

Popevka 2021: Gregor Ravnik zmagovalec po mnenju strokovne komisije

Skladba ''Še ko te ni, te imam'' je zmagovalna skladba Popevke 2021 po mnenju strokovne komisije.

- Oglas -

Gregor Ravnik je na Popevki 2021 predstavil skladbo ‘Še ko te ni, te imam’ in z njo navdušil žirijo in občinstvo. Skladba je prejela veliko nagrado strokovne žirije za najboljšo skladbo v celoti, občinstvo pa je skladbo z glasovi povzdignilo na visoko tretje mesto. Čeprav je skladba na prvi pogled ljubezenska, je ob podrobnem poslušanju ta ljubezen temna in oblastna, saj Gregor prepeva o posesivnem odnosu in enosmerni predanosti ljubljeni osebi.

‘Še ko te ni, te imam’ je nastala v sodelovanju s primorskimi glasbeniki. Glasbo zanjo sta napisala Marko Hrvatin in Mitja Bobič, besedilo pa je prispeval Drago Mislej – Mef.  V končni obliki je zazvenela v orkestrski izvedbi in aranžmaju Patrika Grebla.

Gregorjev nastop na Popevki 2021 si lahko ponovno ogledate tukaj:

Gregorja Ravnika glasba spremlja že celo življenje. Glasbeno šolanje pa je začel z igranjem klavirja in petjem v Glasbeni šoli v Kopru in zaključil s študijem solo petja na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Gregor je prejel številne nagrade in najvišja mesta na državnih in mednarodnih pevskih tekmovanjih, med drugim je že leta 2018 stal na odru Popevke in prejel nagrado za najboljšo interpretacijo za skladbo ‘Ti si’, v istem letu je nastopil tudi na EMI (‘Zdaj je čas’), leti poprej pa je nastopil na festivalu Melodije morja in sonca (s skladbama ‘Glasba’ in ‘Med nama’, za katero je prejel tudi nagrado za najboljšo izvedbo). Letos je na Popevki 2021 slavil zmago po mnenju komisije s skladbo ‘Še ko te ni, te imam’. Gregor sicer redno sodeluje v protokolarnih in dobrodelnih prireditvah po Sloveniji ter kot solist v številnih operah, koncertira tako doma kot v tujini. Leta 2019 pa je debitiral tudi na odru SNG Opera in balet Ljubljana.

Poleg glasbene izobrazbe pa je Gregor zaključil tudi študij dentalne medicine.

- Oglas -