Popevka 2021: Gregor Ravnik zmagovalec po mnenju strokovne komisije

Datum:

Gregor Ravnik je na Popevki 2021 predstavil skladbo ‘Še ko te ni, te imam’ in z njo navdušil žirijo in občinstvo. Skladba je prejela veliko nagrado strokovne žirije za najboljšo skladbo v celoti, občinstvo pa je skladbo z glasovi povzdignilo na visoko tretje mesto. Čeprav je skladba na prvi pogled ljubezenska, je ob podrobnem poslušanju ta ljubezen temna in oblastna, saj Gregor prepeva o posesivnem odnosu in enosmerni predanosti ljubljeni osebi.

‘Še ko te ni, te imam’ je nastala v sodelovanju s primorskimi glasbeniki. Glasbo zanjo sta napisala Marko Hrvatin in Mitja Bobič, besedilo pa je prispeval Drago Mislej – Mef.  V končni obliki je zazvenela v orkestrski izvedbi in aranžmaju Patrika Grebla.

Gregorjev nastop na Popevki 2021 si lahko ponovno ogledate tukaj:

Gregorja Ravnika glasba spremlja že celo življenje. Glasbeno šolanje pa je začel z igranjem klavirja in petjem v Glasbeni šoli v Kopru in zaključil s študijem solo petja na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Gregor je prejel številne nagrade in najvišja mesta na državnih in mednarodnih pevskih tekmovanjih, med drugim je že leta 2018 stal na odru Popevke in prejel nagrado za najboljšo interpretacijo za skladbo ‘Ti si’, v istem letu je nastopil tudi na EMI (‘Zdaj je čas’), leti poprej pa je nastopil na festivalu Melodije morja in sonca (s skladbama ‘Glasba’ in ‘Med nama’, za katero je prejel tudi nagrado za najboljšo izvedbo). Letos je na Popevki 2021 slavil zmago po mnenju komisije s skladbo ‘Še ko te ni, te imam’. Gregor sicer redno sodeluje v protokolarnih in dobrodelnih prireditvah po Sloveniji ter kot solist v številnih operah, koncertira tako doma kot v tujini. Leta 2019 pa je debitiral tudi na odru SNG Opera in balet Ljubljana.

Poleg glasbene izobrazbe pa je Gregor zaključil tudi študij dentalne medicine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Related articles

Skupina Joker Out izdala Demone

"Drugi album je produkt petih mesecev trdega dela celega benda in producenta Žareta Paka. Odraža vse, kar se...

Maja Založnik je izstrelila novo skladbo Orion

Pevka je v zadnjem letu doživela popolno transformacijo na vseh nivojih. S spremembo prehranjevalnih navad se je otresla...

Simon Rosc se je vrnil s pesmijo ‘Naj gori’

"Vsi smo verjetno že kdaj imeli vročo poletno romanco. Igra ljubezni, ki se zažre v vse pore telesa...

Na Melodijah morja in sonca slavili Anika Horvat in Tinkara Kovač

Strokovno žirijo in poslušalce sta najbolj prepričali Anika Horvat in Tinkara Kovač, ki sta prejeli tako glavno nagrado...