― Oglas ―

David Morgan: Za glasbenike in kulturnike je ta čas zdaj velika preizkušnja

"Gre za kvalitetno glasbo. Želimo si delati na kvaliteti izvajalcev in zadovoljstvu ter raznolikosti občinstva. Enkrat na mesec bomo gostili cover bande, tribute bande,...
DomaNoviceRiNA - "IZ SNA"

RiNA – “IZ SNA”

- Oglas -

RiNA je tekstopiska in glasbenica, ki se rada potepa po daljnih in bližnjih krajih ter ob tem razvija svoj zvok. Že nekaj let sodeluje z zagrebškim producentom Svenom Gleđo (Cortex Team). Na festivalu Melodije morja in sonca 2019 je prepevala o svetu, ki se postavi na glavo. To se je žal res zgodilo. Letos predstavlja skladbo Iz sna, kmalu pa tudi udarnejšo Povsod doma.

foto: Boštjan Tacol

Besedilo skladbe ‘Iz sna’ je plod improvizacije, tokrat so v ospredju občutki. Kitarske vložke je prispeval Jan Jakovljev. RiNA opisuje svet takšen, kot je, in nadaljuje zgodbo, ki jo je začrtala leta 2014, tokrat pa je imela več svobode pri realizaciji scenarija in se preizkusila kot stilistka, saj se ji zdi pomembno, da je ideja predstavljena z njenega vidika. Skladba namreč govori o zvezi na daljavo, ki briše meje med realnim in virtualnim svetom. Ko se srečamo, oseba nasproti nas zre v ekran … Toda nastopi trenutek, ko izklopimo slušalke, se odmaknemo od zaslonov ter snamemo maske.

Potem si rečemo: prespimo tole, minilo bo. Jutri bo nov dan. In v družbi svojih misli se prebujamo iz sna.

- Oglas -