― Oglas ―

Boštjan Velkavrh: večni optimist, zazrt v prihodnost

Smo tik pred festivalom Melodije morja in sonca. Ga spremljaš, kakšen je tvoj odnos do festivalov na splošno in do tega festivala, ki je...
DomaNoviceRobert Jukič po Drevoredu dejanj s kvartetom po Poteh slave in z...

Robert Jukič po Drevoredu dejanj s kvartetom po Poteh slave in z ženskami v Drami

- Oglas -

Eden najbolj vsestranskih in plodnih slovenskih ustvarjalcev Robert Jukič je tokrat svojim oboževalcem pripravil kar dve glasbeni poslastici: ploščo Caminos de gloria in koncertni album, ki je nastal leta 2015 v okviru Drama Akustike ob predstavitvi njegove dvojne plošče Ženske.

Boštjan Simon, Tomaž Gajšt, Robert Jukič in Kristijan Krajnčan so izvrstni solisti in avtorji, ki ustvarjajo svoje projekte in sodelujejo z vrsto drugih domačih in tujih ustvarjalcev. Na novi plošči Roberta Jukiča Caminos de gloria so združeni v kvartet, ki brez pričakovanj in predsodkov stopa po grobih skicah samurajev, diktatorjev, megalomanov, koncentracijskih taborišč, prizorišč velikih bitk, množičnih grobiščih ter drugih vrednotah in dosežkih človeka. Sklop 14 novih skladb v izvedbi kvarteta brez harmonskega inštrumenta pušča glasbi in izvajalcem prostor in čas, ki sta potrebna, a ne nujno izkoriščena. Poti slave je glasbeni razmislek o človeku, so veličastne zmage, ki to niso, so himne, slavospevi, jurišne in pogrebne koračnice, žalostinke in ode življenju, zemljevid večnega življenja, komedija neskončne tragedije.

Slikovno gradivo in celostna podoba, ki izvrstno dopolnjujeta zvok, sta delo Tinke Mesec Tomazin.

Robert Jukič: Drama

Posnetek koncerta iz SNG Drama Ljubljana je nov košček v vokalno-instrumentalnem avtorskem sklopu Roberta Jukiča, kjer se podaja v svet zamolčanih zgodb. Vmesna postaja na poti od Žensk do Drevoreda dejanj z vokalnimi solistkami Ano Bezjak, Tjašo Fabjančič, Gordano Hleb, Nino Strnad, Katjo Šulc, Nino Vodopivec in Mio Žnidarič ter šestčlansko spremljevalno zasedbo in godalnim kvartetom. Kot dodatek dve skladbi v izvedbi kvarteta iz oddaje Prva vrsta.

- Oglas -