Robert Jukič po Drevoredu dejanj s kvartetom po Poteh slave in z ženskami v Drami

Datum:

Eden najbolj vsestranskih in plodnih slovenskih ustvarjalcev Robert Jukič je tokrat svojim oboževalcem pripravil kar dve glasbeni poslastici: ploščo Caminos de gloria in koncertni album, ki je nastal leta 2015 v okviru Drama Akustike ob predstavitvi njegove dvojne plošče Ženske.

Boštjan Simon, Tomaž Gajšt, Robert Jukič in Kristijan Krajnčan so izvrstni solisti in avtorji, ki ustvarjajo svoje projekte in sodelujejo z vrsto drugih domačih in tujih ustvarjalcev. Na novi plošči Roberta Jukiča Caminos de gloria so združeni v kvartet, ki brez pričakovanj in predsodkov stopa po grobih skicah samurajev, diktatorjev, megalomanov, koncentracijskih taborišč, prizorišč velikih bitk, množičnih grobiščih ter drugih vrednotah in dosežkih človeka. Sklop 14 novih skladb v izvedbi kvarteta brez harmonskega inštrumenta pušča glasbi in izvajalcem prostor in čas, ki sta potrebna, a ne nujno izkoriščena. Poti slave je glasbeni razmislek o človeku, so veličastne zmage, ki to niso, so himne, slavospevi, jurišne in pogrebne koračnice, žalostinke in ode življenju, zemljevid večnega življenja, komedija neskončne tragedije.

Slikovno gradivo in celostna podoba, ki izvrstno dopolnjujeta zvok, sta delo Tinke Mesec Tomazin.

Robert Jukič: Drama

Posnetek koncerta iz SNG Drama Ljubljana je nov košček v vokalno-instrumentalnem avtorskem sklopu Roberta Jukiča, kjer se podaja v svet zamolčanih zgodb. Vmesna postaja na poti od Žensk do Drevoreda dejanj z vokalnimi solistkami Ano Bezjak, Tjašo Fabjančič, Gordano Hleb, Nino Strnad, Katjo Šulc, Nino Vodopivec in Mio Žnidarič ter šestčlansko spremljevalno zasedbo in godalnim kvartetom. Kot dodatek dve skladbi v izvedbi kvarteta iz oddaje Prva vrsta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Related articles

Skupina Joker Out izdala Demone

"Drugi album je produkt petih mesecev trdega dela celega benda in producenta Žareta Paka. Odraža vse, kar se...

Maja Založnik je izstrelila novo skladbo Orion

Pevka je v zadnjem letu doživela popolno transformacijo na vseh nivojih. S spremembo prehranjevalnih navad se je otresla...

Simon Rosc se je vrnil s pesmijo ‘Naj gori’

"Vsi smo verjetno že kdaj imeli vročo poletno romanco. Igra ljubezni, ki se zažre v vse pore telesa...

Na Melodijah morja in sonca slavili Anika Horvat in Tinkara Kovač

Strokovno žirijo in poslušalce sta najbolj prepričali Anika Horvat in Tinkara Kovač, ki sta prejeli tako glavno nagrado...