Znana imena nastopajočih na 43. festivalu Melodij morja in sonca!

Organizator festivala Melodije morja in sonca Avditorij Portorož-Portorose objavlja 14 izbranih skladb in izvajalcev, ki bodo v nedeljo, 7. julija, nastopili na 43. festivalu...

― Oglas ―

Matjaž Derin: Če je želja dovolj močna, lahko dosežeš, kar si želiš

Letošnjega maja bo portal Muzikobala obeležil sedmo obletnico obstoja. Zamislili ste si ga kot interaktivno knjiž(n)ico glasbene scene slovenske Istre. Kako ste prišli na...
DomaNapovediJoker Out na Evrovizijo s 'Carpe Diem'

Joker Out na Evrovizijo s ‘Carpe Diem’

- Oglas -

Joker Out so v oddaji Misija Liverpool na TVS predstavili pesem ‘Carpe Diem’, s katero nas bodo zastopali na Pesmi Evrovizije v Liverpoolu. Slovenija bo preboj lovila v drugem polfinalu, 11. maja.

Carpe Diem je klic vsem, ki vedo, da je življenje več kot le to, kar vidimo na prvi pogled. Ta shagadelična plesna himna je odraz celoletnega koncertiranja in uživanja v življenju članov benda. Sporočilo je preprosto: s čimerkoli te življenje sooči, sta glasba in ples vedno pravi odgovor. Videospot se dogaja v mističnem hotelu, kjer se navidezno navaden in dolgočasen svet preliva z norim in magičnim. Nikoli ne veš kaj te čaka v naslednji sobi ali hodniku. Vprašanje je le: ali se upaš predati magiji ali ne?”

Pesem je skupina Joker Out decembra posnela v Hamburgu, kjer se je s producentoma Žaretom Pakom in Toddom Burkeom za deset dni dobesedno zaprla v studio. “Le na vsakih nekaj dni smo prišli ven na zrak, zato tudi mesta nismo videli prav veliko,” pravijo mladinci, ki pa so seveda obiskali vsaj spomenik skupine Beatles, ki je svetovni pohod (kot številni drugi glasbeniki) začela prav v drugem največjem nemškem mestu.   

Videospot so pod taktirko hišnega video guruja Marka Pirca in še enega prekaljenega režiserja, Bonina Englara (Matter, MRFY, ‘Demoni’), konec januarja s 50-člansko ekipo in prav toliko statisti posneli v opuščenem hotelu Stol v Kamniku in ljubljanskem hotelu Union. “Vzdušje na snemanju je bilo tako energično in iskrivo, da smo vmes pozabili, da snemamo zabavo in nam niti ni bilo treba igrati, da zares uživamo,” pravijo Jokerji, ki jih po premieri že čakajo priprave na evrovizijski nastop. 

- Oglas -