Muzika je balzam za dušo!

Datum:

“Ljudje lahko damo vse, kar imamo, če le verjamemo v sočloveka in v svoj življenjski cilj,” razmišlja o svoji novi skladbi Samuel.

Veliko nove glasbe sem spisal v koronskem času. Na začetku, priznam, so mi nove okoliščine odvzele precej volje, tako kot marsikateremu glasbeniku. Po kitari nisem posegel tolikokrat, kot bi si želel. Ko sem sprejel nove okoliščine, pa sem vendarle lahko pričel z ustvarjanjem. In več kot sem pisal, boljše sem se počutil. Muzika je res balzam za dušo,” pravi Lucas in dodaja: ”Vmes je nastala tudi skladba ‘Vse, kar imam‘, ki je poklon glasbi, ljudem in vsem dobrim stvarem, ki jih vsak izmed nas nosi v sebi.

Pod glasbo in aranžma skladbe Vse, kar imam se vnovič, tako kot pri vseh Lucasovih skladbah od leta 2018 in skladbah albuma Sebe dajem, podpisuje pevec sam. Besedilo skladbe pa je znova spisal Samuelov dolgoletni prijatelj in sodelavec Rok Lunaček. »Samuel je izjemen človek, tako iz glasbene kot človeške perspektive. Tale nova pesem je tudi mene »zagrabila« in ne spustila že od prvega poslušanja dalje,” komentira vnovično sodelovanje z Lucasom Lunaček.

Pesem je Lucas posnel z naslednjimi glasbeniki: kitare – Amir Karalić, saksofon – Igor Geržina, bobni – Marko Lazarić, bas kitara – Henry Radanović in klaviature – Ivan Popeskić, ki je pesem tudi produciral.

Videospot, katerega scenarij je nastal s skupnimi močmi dobro uigrane ekipe, je delo Roka Breznika iz Foto Factory, ki je ustvaril zadnjih sedem Lucasovih spotov. V spotu nastopa del članov Lucasovega banda The Groove Station: Jure Doles, Erik Kramberger, Marko Klobčar, Blaž Sotošek in Igor Mitrov. Prava paša za oči pa sta izjemna plesalca Varja Vitorovič in Rok Cerkvenik.

Prizorišči snemanja sta bili izbrani naključno – glasbeno mesto Detroit Ljubljana in parkirišča v ljubljanskih Stožicah, kjer so za razsvetljavo poskrbeli Lucasov prijatelj Grega Zabret – DJ Baza in njegova ekipa Partyneta.

”Letošnje poletje in jesen sta bila zame zelo delovna. Neskončno vesel sem bil, da smo se lahko objemali skozi glasbo, zadnje tedne pa se je za nas umetnike žal spet vse ustavilo. Nastopi glasbenikom so odpovedujejo ali prestavljajo in prihodnost je ponovno negotova. Trenutno vam lahko poklonim le novo pesem – to je »Vse, kar imam«, ob izdaji nove skladbe še sporoča Lucas.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

ŠE ENA SLOVENSKA NA DAN

Enzo, se vidimo, ko bo čas!

Mnogo prezgodaj je zaradi bolezni umrl pevec in kitarist skupine Faraoni Enzo Hrovatin, avtor številnih zimzelenih uspešnic, s...

Lusterdam bodo drugi album izdali prihodnje leto

Lusterdam predstavljajo videospot za svojo nedavno izdano skladbo 'Suši'. Ker že skladba sama opeva ljubezen, vse od prvotne, čustvene...

Tinkara Kovač prihaja v Ljubljano!

Tinkara Kovač bo jutri, 2. decembra, ob 20. uri nastopila v Skalni dvorani na Ljubljanskem gradu. Njen novi album...

Jernej Zoran: Za boljši svet lahko poskrbi prav vsak!

Dolenjski glasbenik je te dni na radijske postaje poslal skladbo 'Free', ki je nekakšna budnica k stvaritvi lepšega,...