― Oglas ―

Fed Horses: Glasba je včasih edino zdravilo, ki zmore pozdraviti nemirno in ranjeno srce!

Gre za slovensko alternativno country skupino, ki se je s svojim ljudskim melosom, z zanimivim pristopom h glasbi in radijsko izpiljeno zvočno podobo že...
DomaNovice2B ne želita čakati na pomlad

2B ne želita čakati na pomlad

Bratski dvojec 2B ( Gašper in Primož Mihelič ) se po premoru vračata z novo pesmijo, udarno hvalnico letošnje pomladi.

- Oglas -

 “Letos ne moreva dočakati pomladi, zato sva jo priklicala že zdaj. Časi so taki, da smo vsi v negotovosti kaj bo jutri, zato raje naredimo kar mislimo takoj in ne odlašajmo! Skladbo sva ustvarila že pred enim mesecem in sva jo načrtovala za prvi pomladni dan, ker pa se v svetu situacija spreminja, sva se odločila, da ne bova čakala in bova to naredila že danes!”

Dvojec 2B z vsakim novim komadom predstavi svojo unikatnost in veščino mešanja različnih stilov, kot sama pravita:” Všeč nama je ta igra med novim in starim, oba imava rada različne žanre glasbe, tako stare, kot tudi moderne, nočeva se predalčkat in kategorizirat ali je to kar delava pop, rock, indie…Midva temu raje praviva Electric organic, v čemer se skrivajo vse možne primesi, ki naju inspirirajo. Do glasbe se obnašava tako, kot če bi si hotela pripraviti najbolj okusno jed, nimava recepta, zato zmeraj zaupava lastnemu občutku, ki naju je do zdaj vedno pripeljal do rezultata.”

Tudi videospoti sprva nastajajo kot plod njune domišljije

Najprej se sama lotiva, razmišljanja in zgodbe, ki bi bila primerna za določeno pesem, zmeraj se trudiva dati pesmi, najboljšo možno verzijo vizualne podobe, pri tem gledava, da je sporočilo čim bolj jasno in da ima video rdečo nit. Vesela sva, da lahko sodelujeva, z mlado in telentirano ekipo kreativcev, ki nama je pomagala ustvariti minimalistično, jasno in iskreno zgodbo videospota, na katero sva oba ponosna.

Pred kratkim je izšel tudi digitalni album 19-20-21 na katerem so pesmi “Najini koraki, Kot morje, Kje so rože, Ko bi jaz, Čez telo, Vzemi me, Nevihte… ki jih njuna publika že zelo dobro pozna in skupaj z njima prepeva na koncertih. V preteklem letu, sta poleg vsega omenjenega izdala tudi mashup različico pesmi “Bodi z mano do konca kot morje” kjer sta združila zmagovalno pesem izjemne Tinkare Kovač in njuno zmagovalno melodijo, s katero sta leta 2019 dobila nagrado Danila Kocjančiča, za najboljšega avtorja in na MMS.

2B se veselita delovne pomladi, brez omejitev in komaj čakata na vse prihajajoče koncerte.

- Oglas -