― Oglas ―

Boštjan Velkavrh: večni optimist, zazrt v prihodnost

Smo tik pred festivalom Melodije morja in sonca. Ga spremljaš, kakšen je tvoj odnos do festivalov na splošno in do tega festivala, ki je...
DomaNoviceDejan Dogaja stopil na samostojno pot, izdal je prvo solo skladbo 'Nenormalno...

Dejan Dogaja stopil na samostojno pot, izdal je prvo solo skladbo ‘Nenormalno lepo’

Pred dobrim mesecem dni je v javnosti zavihrala novica o tem, da poskočni Dejan Krajnc stopa na samostojno pot.

- Oglas -

Vsem svojim oboževalkam in oboževalcem je med drugim obljubil, da že zelo kmalu prihaja nekaj novega in nenormalno lepega. Svojo obljubo bo seveda tudi držal. Novi Dejan Dogaja tako danes v svet pošilja svojo prvo skladbo ‘Nenormalno lepo’, za katero je posnel tudi videospot.

Dejana Krajnca širša javnost pozna kot vedno nasmejanega, odpičenega pevca z visoko irokezo,  ki mu je vedno uspelo povezati in nasmejati tako starejše kot najmlajše. Skoraj 10 let je bil tako glas uspešne glasbene skupine Poskočni, sedaj pa svojo glasbeno pot nadaljuje sam, kot DEJAN DOGAJA.

Ime predstavlja in izraža točno to, kar sem. Enostavno – vedno mi dogaja. Ideja za ime se je porodila mojemu dobremu prijatelju Janu Plestenjaku. On je vedno bil in vedno bo moj vzornik. Je glasbenik in človek z veliko začetnico. Poleg Jana pa ne smem pozabiti na vse tiste, s katerimi pripravljam nove projekte in skladbe. Hvaležen sem, da imam ob sebi ljudi, ki so se v glasbeni svet že zapisali kot veliki mojstri in od katerih se lahko učim ter izoblikujem v to, kar si želim postati.”

A dovolj o imenu, danes Dejan Dogaja premierno predstavlja svojo prvo solo pesem z naslovom ‘Nenormalno lepo’. Skladbo so ustvarili tisti, ki so najboljši v svojem poklicu. Za melodijo je poskrbel Maj Vlašič, ki se kljub svoji mladosti lahko pohvali kot eden izmed najplodnejših slovenskih avtorjev, pod besedilo skladbe pa se je podpisal ‘hit-mejker’ Rok Lunaček, ki z Dejanom sodeluje že dolgo časa. Poleg tega da se je Jan Plestenjak domislil imena Dejan Dogaja, je tudi v besedilu skladbe pustil del sebe. Legendarni Matjaž Vlašič je v glasbenem studiu poskrbel, da je bilo vse na svojem mestu in kot umetniški vodja uredil, da je bilo delo producenta in oblikovalca tona Mihe Goršeta lažje.

Hvaležen sem, da imam ob sebi velike mojstre, ki imajo glasbo zapisano v srcu. Skupaj smo ustvarili nekaj novega, nenormalno lepega in zelo posebnega“, pravi Dejan in dodaja, da pri tem projektu ni bilo nič prepuščeno naključju, temveč skrbno pripravljeno in izpeljano na najvišjem nivoju. 

Enako skrbno pa je Dejan izbral tudi svoj t. i. Dogaja band, ki ga sestavljajo štirje mladi fantje iz Notranjske in Primorske:

Tilen Tomšič (25), učitelj razrednega pouka in multiinstrumentalist, ki se je na slovenski odrih že večkrat dokazal kot izredno zanesljiv glasbenik;

Rudi Doles (27), vzgojitelj predšolskih otrok in kitarist, ki v ekipi skrbi za zvrhano dozo humorja;

Anže Počkar (22), študent tolkal na Akademiji za glasbo v Ljubljani in svetovni prvak v igranju na diatonično harmoniko;

- Oglas -

Andraž Prelec (19), študent Fakultete za šport in hkrati edini v skupini, ki se lahko pohvali s svojim izklesanim telesom.

Videospot je Dejan Dogaja posnel v sodelovanju s prijateljem Žigom Gjurom in njegovo video produkcijo GLOBUS VIDEOS. Snemanje videa je bilo izredno zahtevno, sploh ker je Dejan igral kar dve različni vlogi – starega Dejana, vsem poznanega zaradi visoke frizure, ki ponazarja preteklost, in novega Dejana, ki predstavlja prihodnost. Poleg tega, da si je Dejan v treh snemalnih dneh kar 30-krat razdrl in spet postavil irokezo, sta bila za potrebe snemanje prisotna kar dva Dejanova dvojnika.

“Nenormalno lepo je skladba, s katero uradno začenjam svojo uradno zgodbo. Lahko rečem, da je to prelomnica v moji karieri, “ pravi Dejan.

- Oglas -