― Oglas ―

Potnik, ki prepeva o spoštovanju soljudi

Potnik je naziv nove primorske zasedbe v slovenskem alternativnem rock okolju. S potovanjem med ljubeznijo, prijateljstvom in družbenimi pogledi na posameznika, se zasedba trudi...
DomaNoviceDopustite, da vas očara Žar ljubezni

Dopustite, da vas očara Žar ljubezni

Žigan Krajnčan je velika osvežitev na slovenski umetniški sceni zadnjih let. Glasbenik, plesalec, koreograf, igralec in performer, predstavlja nov glasbeni singel - Žar ljubezni.

- Oglas -

Nova skladba se poslušalca dotakne s premišljeno izbranim besedilom in z odlično glasbo.

Takole pravi: “Že ob prvi izdani skladbi sem dobil veliko komentarjev (predvsem od starejše generacije), da moram naredit skladbo v slovenščini. Slovenski jezik je zelo občutljiv, ko gre za njegovo rabo v skladbi, pesmi. Vedno sem imel veliko spoštovanje do slovenščine in karkoli sem napisal in uglasbil, se mi ni zdelo dovolj dobro. Potem pa sem pri starših doma našel nekatera neuporabljena besedila pesnika Ferija Lainščka. To so bila besedila, ki na koncu niso pristala na šansonjerskem albumu Romane Krajnčan. Bral sem eno pesem in zelo začutil dve od osmih kitic. Ko sem se začel igrati z melodijo, je ta prišla kar sama od sebe in takoj sem vedel, da sem na pravi poti. Manjkal je samo še refren, saj sta ti dve izvzeti kitici klicali po novem, še ne napisanem, refrenu. Kontaktirali smo Ferija Lainščka, če bi lahko napisal še eno kitico, ki bo postala refren. Naslednji dan je zgodaj zjutraj že prispelo na mail:

Roj utrinkov čez nebo,
duša ve in ve telo,
da želim si žar ljubezni.

Očaran sem bil. Ampak nisem vedel, da se je takrat delo šele začelo.

Celo skladbo smo naredili skupaj z Nikom Komacem ter z Lojzetom in Kristijanom Krajnčanom (bas je odigral Miha Koren). Naredili smo več različnih verzij skladbe. Veliko smo se ukvarjali z detajli in s smerjo, v katero bi zapeljali celotno skladbo. Zelo sem zadovoljen s končnim rezultatom. Mislim, da smo dobro ujeli občutek 80. let v novodobni preobleki. Ker sem po naravi perfekcionist, mi pisanje pesmi v slovenščini predstavlja zelo velik izziv. Feri Lainšček pa z lahkoto ujame tako odprto interpretacijo besedila za vsakega poslušalca posebej, kot tudi besede, ki te zares pustijo z zelo natančno določenim občutkom. Poleg tega me je najbolj fasciniralo, da je Lainšček v pesmi ujel to tanko mejo med ljubeznijo dveh zaljubljencev in ljubeznijo nasploh (kot ljubezen do samega sebe, ljubezen do kreativnosti, ljubezen do življenja, ljubezen od življenja… ).

- Oglas -