Znana imena nastopajočih na 43. festivalu Melodij morja in sonca!

Organizator festivala Melodije morja in sonca Avditorij Portorož-Portorose objavlja 14 izbranih skladb in izvajalcev, ki bodo v nedeljo, 7. julija, nastopili na 43. festivalu...

― Oglas ―

Potnik, ki prepeva o spoštovanju soljudi

Potnik je naziv nove primorske zasedbe v slovenskem alternativnem rock okolju. S potovanjem med ljubeznijo, prijateljstvom in družbenimi pogledi na posameznika, se zasedba trudi...
DomaNoviceDuo Karmen in september je nazaj

Duo Karmen in september je nazaj

- Oglas -

Karmen Zinrajh in Damir Višič sta na svojo skupno glasbeno pot v obliki dua Karmen in september stopila najprej s pop skladbami, a kmalu ugotovila, da sta doma in da se najdeta v synth popu. V letošnjem letu sta tako začela z obujanjem žanra 80-ih let preteklega stoletja najprej s skladbo ‘Vanilija’, nato še z dinamično, energično ‘Tvoj čas mineva’. Oba otroka 70. in 80. let sta z glasbo, ki ju navdihuje, rastla in odraščala. Prevladujoči sintetizatorji in plesni beati so izraziti tudi v njuni novi skladbi, ‘Tišina’.

Tišina. Ko čakamo na odgovor, je tišina tista, ki nam krade čas. Reže v prostor našega dojemanja. Lahko prinaša mir ali pa nemir, vedno pa nam vzame nekaj vdihov, ko želimo nekaj zaključiti, določiti, končati. Ko čakamo. Tako radi bi imeli ves čas tega sveta, a ga nimamo. Tišina pa nam ga krade v vseh svojih neskončnih ponovitvah. Pa vendar je tišina nekaj najbolj primarnega, nekaj, kar nam ostane, ko odstranimo ves balast in hrup, ki ga s sabo prinese življenje.

Skladbo sta spisala Karmen Zinrajh (glasba) in Damir Višič (besedilo), pri aranžmaju in končnem mixu skladbe pa sta sodelovala s Sebastijanom Duhom. Spremljajoč videospot sta Karmen in september posnela v Mariboru z Branetom Lobnikom.

- Oglas -