Znana imena nastopajočih na 43. festivalu Melodij morja in sonca!

Organizator festivala Melodije morja in sonca Avditorij Portorož-Portorose objavlja 14 izbranih skladb in izvajalcev, ki bodo v nedeljo, 7. julija, nastopili na 43. festivalu...

― Oglas ―

Fed Horses: Glasba je včasih edino zdravilo, ki zmore pozdraviti nemirno in ranjeno srce!

Gre za slovensko alternativno country skupino, ki se je s svojim ljudskim melosom, z zanimivim pristopom h glasbi in radijsko izpiljeno zvočno podobo že...
DomaNoviceJoker Out v finalu Pesmi Evrovizije

Joker Out v finalu Pesmi Evrovizije

- Oglas -

Po zelo opazni garaški kampanji v zadnjih mesecih in odlični izvedbi pesmi ‘Carpe Diem’ je skupina Joker Out Sloveniji po nekaj letih suše spet priborila nastop v sobotnem finalu izbora Pesem Evrovizije 2023 v Liverpoolu.

Potem ko so obredli pol Evrope, opravili čez 300 intervjujev in medijskih gostovanj, kar nekaj zelo odmevnih tudi z največjimi svetovnimi mediji, več kot potrojili svojo bazo sledilcev na družabnih omrežjih in glasbenih platformah ter jo tudi zelo internacionalizirali, so Jokerji s svojo in ekipo RTV Slovenija zadnjih 10 dni pili podrobnosti za nastop na največjem svetovnem glasbenem festivalu.

Od začetka kampanje sredi marca do sinoči so prehodili dolgo pot, se na stavnicah, takoj ko so evrovizijski mnenjski voditelji začeli spoznavati njihovo kvaliteto in šarm, hitro odlepili z dna, se utrdili v zlati sredini, včeraj pa na oder Liverpoolske arene stopili z 90% možnosti za preboj, s tem da je bilo prvih 5 izvajalcev v statistični napaki. Kako točno so se odrezali, bo znano po finalu – so pa dosegli svoj osnovni cilj ter si sploh izborili možnost za še en nastop v finalu.

VSAK PONEDELJEK NOV DEL WEB-SERIJE ‘CARPE DIEM’

Skupino Joker Out ob vseh pomembnih aktivnostih spremlja tudi njihov hišni vizualni guru Mark Pirc, ki z bendom ustvarja serijo ‘Joker Out – Carpe Diem‘. Nova epizoda je na ogled vsak ponedeljek.

Zelo smo zadovoljni z izvedbo nastopa in ko smo sedli v ‘green room’, smo si rekli, da se ne obremenjujmo s tem, kaj se bo zgodilo, ker smo naredili vse, kar smo lahko. S tem nastopom smo lahko zadovoljni mi, naši oboževalci in cela Slovenija. Če nas ne bi poklicali v finale, bi bili žalostni, a ponosni na to, kako smo vse skupaj izvedli. No, na srečo so nas poklicali … pa čeprav šele kot zadnje. Verjetno se bomo šele jutri zavedli kaj se je sploh zgodilo.

Nocoj se bomo malo poveselili, prav zelo ne, ker nas čakata še dva naporna dneva, a zaenkrat nam gre vse po načrtih. Prišli smo v finale, žreb nam je naklonil nastop v drugi polovici, kar smo si želeli, nastop stoji, zdaj ga moramo le še nekajkrat izvesti popolno in upati, da val, ki smo ga ujeli še ne bo upadel.

Finale tekmovanja Pesem Evrovizije 2023 si boste lahko ogledali na programu TV Slovenija 1 v soboto, 13. maja z ogrevanjem ob 20h in prenosom iz Liverpoola ob 21h.

- Oglas -

(Mimogrede, to je tudi datum 7. obletnice skupine Joker Out.)

- Oglas -