― Oglas ―

David Morgan: Za glasbenike in kulturnike je ta čas zdaj velika preizkušnja

"Gre za kvalitetno glasbo. Želimo si delati na kvaliteti izvajalcev in zadovoljstvu ter raznolikosti občinstva. Enkrat na mesec bomo gostili cover bande, tribute bande,...
DomaNoviceTretji kanu: Ko je betona preveč, pojdite v gozd

Tretji kanu: Ko je betona preveč, pojdite v gozd

- Oglas -

Novi kanujski singel ‘Naj me odnesejo’ govori o novih začetkih, hrepenenjih in priložnostih. Avtor besedila Jan Medle razloži, da je skladba nastala tudi kot odziv na minulo obdobje, ki je vsakega posebej preizkušalo po svoje. V prihodnost pa člana zasedbe Tretji kanu − pevka Anja Pavlin ter pevec in kitarist Jan Medle zreta z optimizmom. “Saj vedno posije sonce,” še dodata.

Ni važno, v kakšni obliki se nekaj v življenju konča, lahko gre za konec nekega obdobja, pomemben mejnik, zasuk vrednot … Vse to je čas za nove priložnosti in transformacije. Minulo obdobje sem notranje doživljal kot slačenje in odpadanje balasta, izluščanje bistva. Narava, gozd je v skladbi metafora za mir, čistost, zatočišče, nasprotje mojim občutkom, ki so včasih, kot bi kričal sredi prometne ulice, kjer te nihče ne sliši in vsi hodijo mimo tebe. Ko sem se začel poglabljati vase, se je začela tiha osvoboditev, tudi od tistih, ki so ta klic preslišali“, pove Jan Medle.

Besedilo ima kljub značilno Kanujski melanholiji pozitivno konotacijo, saj sladkosti življenja sestavljajo vse pod-plasti našega bivanja. Tudi misel, da je svet za oba skorajda prevelik, pravi Anja Pavlin.

“Preobsežno čtivo bi bilo vse znanje sveta, pa nam verjetno tudi po prebranem ne bi bilo prav vse jasno in se izšlo po načrtih. Vedno pa je lepo na novo odkrivati lepoto vesolja in duše. Veš, svet je lep,” pravi Anja Pavlin.

Videospot za skladbo je bil posnet na Otočcu in v okolici gradu Struga.

Glasba: Tretji kanu

Besedilo & kitare: Jan Medle

Pojeta: Anja Pavlin & Jan Medle

Bobni: Žiga Dobravc (posneti v studiu LOTOS MUSIC @lotosmusicproduction)

- Oglas -

Bas: Peter Penko

Klaviature: Dejan Slak

Produkcija, programiranje, mix, aranžiranje: Peter Penko

Mastering: Torulsson @808 Mastering

Video produkcija: @Super Lunar video, Simon Fugina

Kanujčki sporočajo, da si novega, tretjega albuma datumsko še ne upajo točno napovedati, je pa konkretno v delu in diši po jeseni.

- Oglas -