― Oglas ―

Fed Horses: Glasba je včasih edino zdravilo, ki zmore pozdraviti nemirno in ranjeno srce!

Gre za slovensko alternativno country skupino, ki se je s svojim ljudskim melosom, z zanimivim pristopom h glasbi in radijsko izpiljeno zvočno podobo že...
DomaNoviceLombardo prepevajo o želji po spremembi in napovedujejo izid prvenca

Lombardo prepevajo o želji po spremembi in napovedujejo izid prvenca

Zasedba Lombardo ob koncu leta objavlja skladbo, ki nosi naslov 'Ne da se mi', vendar to nikakor ni pesem o lenarjenju, ampak je pesem o premiku iz cone udobja, o želji po spremembi in akciji.

- Oglas -

Skupina Lombardo, ki jo sestavljajo izkušeni glasbeniki s pevcem Nejcem Lombardom na čelu,  so v zadnjem času nanizali že štiri single (Pokrita z zvezdami, A greva plesat?, Kriminal in zadnji – Vedno je pomlad.)

David Stritar (kitara), Borut Velušček (bas), Peter Vdovč (klaviature), Toni Habula (bobni), Sašo Kronegger (tolkala) in Nejc Lombardo (vokal) so se po končanem poletju ‘zaprli’ v studio Deana Radičevića in posneli novo skladbo, ki bi ‘motivirala in dala mislit, kje smo se znašli’ – ironično so skladbo poimenovali ‘Ne da se mi’. Skladba je zgodba o akciji, motivaciji in želji po premiku iz točke nič. Besedilo za pesem je napisala Katja Žunec Stritar, glasba pa je rezultat ustvarjanja celotnega benda.

Ideja za snemanje videospota se je porodila spontano, odločili so se, da videospot posnamejo na ljubljanskih protestih, video izdelek pa je nastal v enem popoldnevu, posnet je bil z izključno z mobitelom – za snemanje, režijo in montažo videospota je bil zaslužen: Uroš Japelj.

V videospotu spremljamo pevca Nejca, kako se potika po ulicah našega glavnega mesta, v kadrih, ki sledijo, vidimo, kako se brezciljno sprehajanje po mestu spremeni v akcijo – na ljubljanskem Trgu republike se v množici zberejo člani skupine Lombardo in naredijo spontani koncert v množici.

Pomlad bo pestra, napovedujejo, v marcu 2022 izide prvi album, ki ga bodo Lombardo proslavili s koncertom.

- Oglas -