― Oglas ―

Fed Horses: Glasba je včasih edino zdravilo, ki zmore pozdraviti nemirno in ranjeno srce!

Gre za slovensko alternativno country skupino, ki se je s svojim ljudskim melosom, z zanimivim pristopom h glasbi in radijsko izpiljeno zvočno podobo že...
DomaNoviceLusterdam bodo drugi album izdali prihodnje leto

Lusterdam bodo drugi album izdali prihodnje leto

- Oglas -

Lusterdam predstavljajo videospot za svojo nedavno izdano skladbo ‘Suši’.

Ker že skladba sama opeva ljubezen, vse od prvotne, čustvene reakcije, upanja, pričakovanja do razočaranja in bolečine ob zavrnitvi, tej premisi sledi tudi zgodba, predstavljena v videospotu.

Glavnega junaka zgodbe spremljamo na dan pred večerom; vidimo ga pri tistih opravilih, ki so očem navadno skrite, in pri tistih pripravah, ki se jih opazi. Njegovo izpostavljeno srce je slutiti v ozadju in njegov utrip pride v ospredje ob koncu.

Hieronim Vilar, glavni pisec in vokalist banda Lusterdam, je tokrat poskrbel za vse – od skladbe do vseh aspektov videospota, ki jo spremlja (idejna zasnova, scenarij, režija …).

Lusterdam so leta 2018 občinstvo pritegnili s prvencem ‘Lepo mi godrnjaš’, iz katerega so predstavili skladbe ‘Lepo mi godrnjaš’, ‘Mesec’, ‘Moram’, ‘Sonce’ in ‘Bele miši’. Pred dvema letoma so začeli ustvarjati nove, zrelejše skladbe, ki pa se še vedno vrtijo večinoma okoli – ljubezni. ‘Tam drevesa rastejo počasi’, je bila prva med novimi in je v letu izida postala tudi tretja najbolj predvajana skladba na Valu 202 v letu 2020. Konec lanskega leta so predstavili ‘Barve premoga so njene oči’, pesem o hrepenenju in zaljubljenosti, letos poleti ‘Pikice’ (zmagovalka glasbenega natečaja RADIO Si 2022 Standouts). Vmes so nastopili v Izštekanih in na koncertu ob 50-letnici Vala 202.

Koncerti 2022 in nov album v 2023

Lusterdam bodo 6.12. nastopili na Izštekanih 10 v Kinu Šiška, 15.12. pa jih boste lahko slišali na frekvencah Radia SI, kjer bodo za Main Stage pripravili radijski koncert. Za leto 2023 napovedujejo nov, drugi, studijski album, ki bo izšel aprila. Na albumu z delovnim naslovom ‘Al Araf’ bodo vsi štirje do danes izdani singli in skupaj 10 skladb. Album so Lusterdam poimenovali po istoimenski zbirki novel Vladimirja Bartola, v svojem izvoru pa Al Araf predstavlja zid spoznanja, zid med rajem in peklom.

- Oglas -