― Oglas ―

Stella: »Vedno bom pela s tistimi in za tiste, ki jih imam rada!«

Za imenom Stella se skriva iskriva, nasmejana in vedoželjna Špela Jezovšek iz Šentjurja. Mlada glasbenica je pri svojih 20 letih prejela že številna državna...
DomaNoviceManouche z novo skladbo Drugač

Manouche z novo skladbo Drugač

Electro gypsy swing kolektiv Manouche predstavlja novo skladbo z naslovom Drugač.

- Oglas -

Tragikomični nostalgiki Manouche, ki slovensko občinstvo razveseljujejo na radijskih valovih in koncertnih prizoriščih že skorajda deset let, so ob izteku lanskega leta izdali svoj tretji album Kavalir. “Promocijskih nastopov resda ni bilo veliko, kar pa ne pomeni, da gledamo v zrak in se samo čudimo novim časom,” nam je zaupal Robert Pikl, avtor in frontman skupine. “V skladbi Drugač smo želeli na komičen način s pridihom nostalgije po starih časih prikazati neljubo situacijo, v kateri se je znašel glasbeni sektor. V videu nastopa vsak izmed nas v vlogah, ki jih doslej nismo bili vajeni.”

Pikl nastopa kot vajenec pri lokalnem avtomehaniku, pevka Petra Trobec v vlogi tajnice, basist in producent Krešimir Tomec kot voznik viličarja in trobentač Luka Ipavec v vlogi tiskarja. Med seboj se pogovarjajo le po telefonu, vsak izmed njih se javlja iz svoje nove službe. V iskanje dodatnega vira zaslužka so bili primorani vsi štirje, saj je odpadlo veliko število koncertov. V zaključku zgodbe vseeno vsi še naprej verjamejo v Manouche ter svetlejšo prihodnost.

Navsezadnje upanje in komedija ugasneta med zadnjimi.

- Oglas -