― Oglas ―

Jan Baruca: »Z vsem, kar znam, skušam biti vsak dan boljši!«

Marsikdo si brez glasbe ne predstavlja življenja. Pa veš, koliko različnih poklicev je povezanih z njo? Precej! Kot prvega predstavljam delo glasbenega producenta. Ta...
DomaNoviceNa Melodijah morja in sonca slavili Anika Horvat in Tinkara Kovač

Na Melodijah morja in sonca slavili Anika Horvat in Tinkara Kovač

Najboljša slovenska poletna popevka je Do roba in še čez, ki sta jo v duetu zapeli Anika Horvat in Tinkara Kovač. Na 41. festivalu Melodije morja in sonca je bila nagrajena še Ninnay, ki je zapela pesem Nočem tja.

- Oglas -

Strokovno žirijo in poslušalce sta najbolj prepričali Anika Horvat in Tinkara Kovač, ki sta prejeli tako glavno nagrado kot nagradi občinstva v dvorani in strokovne žirije.

Melodije morja in sonca vsako leto ob morju pričarajo pravo festivalsko glasbeno poletje, ki nam polepša vroče julijske večere. Tudi letos se je na festivalu predstavilo 12 izvajalcev, ki so se potegovali predvsem za prestižno veliko nagrado festivala. Šteli so glasovi poslušalcev s telefonskim glasovanjem, strokovne žirije, izbranih radijskih postaj in občinstva v portoroškem Avditoriju, kjer poteka festival.

Seštevek glasov je za zmagovalno skladbo postavil Do roba in še čez. Zapeli sta jo veteranki slovenske glasbene scene Anika Horvat in Tinkara Kovač. Prejeli sta največ točk tako občinstva v Avditoriju kot žirije radijskih postaj in strokovne žirije, javnost pa je s telefonskim glasovanjem največ točk namenila Isaacu Palmi s pesmijo Zdaj je čas.

Nagrado Danila Kocjančiča za obetavnega izvajalca oziroma avtorja pa je strokovna komisija podelila Ninnay in skladbi Nočem tja.

Največ glasov prek telefonskega glasovanja je prejela skladba Zdaj je čas avtorjev Anje Rupel in Roka Lunačka v izvedbi Isaaca Palme.

Novost letošnjega festivala je bilo glasovanje občinstva z edinstveno QR-kodo.

- Oglas -