Na Melodijah morja in sonca slavili Anika Horvat in Tinkara Kovač

Datum:

Strokovno žirijo in poslušalce sta najbolj prepričali Anika Horvat in Tinkara Kovač, ki sta prejeli tako glavno nagrado kot nagradi občinstva v dvorani in strokovne žirije.

Melodije morja in sonca vsako leto ob morju pričarajo pravo festivalsko glasbeno poletje, ki nam polepša vroče julijske večere. Tudi letos se je na festivalu predstavilo 12 izvajalcev, ki so se potegovali predvsem za prestižno veliko nagrado festivala. Šteli so glasovi poslušalcev s telefonskim glasovanjem, strokovne žirije, izbranih radijskih postaj in občinstva v portoroškem Avditoriju, kjer poteka festival.

Seštevek glasov je za zmagovalno skladbo postavil Do roba in še čez. Zapeli sta jo veteranki slovenske glasbene scene Anika Horvat in Tinkara Kovač. Prejeli sta največ točk tako občinstva v Avditoriju kot žirije radijskih postaj in strokovne žirije, javnost pa je s telefonskim glasovanjem največ točk namenila Isaacu Palmi s pesmijo Zdaj je čas.

Nagrado Danila Kocjančiča za obetavnega izvajalca oziroma avtorja pa je strokovna komisija podelila Ninnay in skladbi Nočem tja.

Največ glasov prek telefonskega glasovanja je prejela skladba Zdaj je čas avtorjev Anje Rupel in Roka Lunačka v izvedbi Isaaca Palme.

Novost letošnjega festivala je bilo glasovanje občinstva z edinstveno QR-kodo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Related articles

Skupina Joker Out izdala Demone

"Drugi album je produkt petih mesecev trdega dela celega benda in producenta Žareta Paka. Odraža vse, kar se...

Maja Založnik je izstrelila novo skladbo Orion

Pevka je v zadnjem letu doživela popolno transformacijo na vseh nivojih. S spremembo prehranjevalnih navad se je otresla...

Simon Rosc se je vrnil s pesmijo ‘Naj gori’

"Vsi smo verjetno že kdaj imeli vročo poletno romanco. Igra ljubezni, ki se zažre v vse pore telesa...

SAŠA LENDERO v novi skladbi vzklika DAJ TEKILO

Po večletni pavzi se vrača Saša Lendero! Danes tako premierno predstavlja svojo novo skladbo DAJ TEKILO, ki sta jo z Miho Hercogom napisala...