― Oglas ―

Fed Horses: Glasba je včasih edino zdravilo, ki zmore pozdraviti nemirno in ranjeno srce!

Gre za slovensko alternativno country skupino, ki se je s svojim ljudskim melosom, z zanimivim pristopom h glasbi in radijsko izpiljeno zvočno podobo že...
DomaNovicePaul Grem pripravljajo prvenec

Paul Grem pripravljajo prvenec

Paul Grem predstavljajo novo skladbo 'Omama'. Gre za pripoved o življenju, polnem skušnjav, preizkušenj in bremen, ki človeka silijo v omamo, v svet navideznega ugodja.

- Oglas -

Paul Grem ni oseba, ampak skupina. Za tem imenom stoji družba in družina primorskih glasbenikov, ki našo glasbeno sceno soustvarjajo že lep čas, a do zdaj še niso delovali skupaj. Pravi trenutek, predvsem pa skupni pogled na glasbo ter navdih za njeno ustvarjanje so bili ključni, da so brata Mitja in Marko Stropnik, Andrej Rot, Dušan Sagadin Duco ter Patrik Grbac združili moči in se povezali v novo zasedbo. Prihajajo iz različnih glasbenih voda (Tinkara Kovač, Rudi & the cool vibes, Matjaž Jelen band, Ptice, Špičikuc OrchestraDanilo Kocjančič & Friends …), združeni v Paul Grem pa se izražajo s preprostimi, surovimi melodijami in brutalno življenjskimi ter osebno izpovednimi besedili. Po njihovih žilah teče blues, country in rock, kar mešajo s popom.

Njihova najnovejša skladba ‘Omama’ pripoveduje zgodbo o človeku, ki ima vse, zaradi česar je vredno živeti, a mu hkrati vsakdan predstavlja breme, s katerim se ne more in ne zna spopasti. Odnosi, situacije in življenje so ga tako zaznamovali, da je omama sčasoma postala njegovo zavetje, njegov kraj pobega pred resničnim svetom, mesto, kjer se za trenutek vse zdi lažje in boljše. Omama je tako postala njegov svet, njegova edina realnost. Paul Grem so navdih za skladbo našli v življenju, kjer omama prepogosto predstavlja zavetje pred realnostjo in krutostjo vsakdana. Skladbo je spisal njihov Dušan Sagadin Duco, okrasili pa so jo tudi z bogatim godalnim aranžmajem, za katerega je poskrbel Matija Krečič.

V videospotu prikazana kruta resničnost omame

Paul Grem so s KLEVA films posneli tudi izvrsten in krvavo realen videospot za skladbo ‘Omama’. Ker nihče od članov banda ni vešč igre, vsaj ne do te mere, da bi bila ta prepričljiva, je glavno vlogo v spotu prevzel Tomaž Klepač. Pravzaprav dve vlogi, ki se v videospotu prepletata – človeka, ki se med begom iz realnosti zateka k omami, a pred očmi se mu odvija zgodba o življenju, ki bi ga lahko sicer živel. In Tomaž Klepač je obe vlogi odigral suvereno in prepričljivo. Na dan snemanja jim je na roke šlo tudi vreme – namesto sonca jih je dan pričakal z nizkimi temperaturami in meglico, kar je bila odlična kulisa zgodbi, ki jo skladba prinaša.

Paul Grem so se že predstavili s skladbami ‘Slika’, ‘Luč preteklosti’, ‘Pot’, ‘Nočem plesat sam’ in ‘Iskren pogled’, ki jim danes sledi ‘Omama’. In počasi se pripravljajo na izid prvenca.

- Oglas -