― Oglas ―

Fed Horses: Glasba je včasih edino zdravilo, ki zmore pozdraviti nemirno in ranjeno srce!

Gre za slovensko alternativno country skupino, ki se je s svojim ljudskim melosom, z zanimivim pristopom h glasbi in radijsko izpiljeno zvočno podobo že...
DomaNoviceRudi Bučar bo na rojstni dan Radia Koper izdal svojo prvo (dvojno)...

Rudi Bučar bo na rojstni dan Radia Koper izdal svojo prvo (dvojno) vinilno ploščo

Rudi Bučar trio, ki ga sestavljajo Rudi Bučar (glas, kitara), Goran Krmac (tuba, topotalnik, tamburin) in Anže Vrabec (klavir, hammond) so v sodelovanju z Radiem Koper v njihovem znamenitem glasbenem studiu Hendrix v okviru projekta Šelestenja posneli dvojno vinilno ploščo z naslovom Šelestenja, na kateri se nahaja kar 16 pesmi.

- Oglas -
Plošča je nastala v času pandemije novega koronavirusa novembra 2020.“Dolgo smo si želeli izdati ploščo, še posebno na vinilu. Smo pa omogočili tudi njen digitalni pretok. Ploščo smo posneli v času samoizolacije in smo se z glasbeniki strašno veselili, da smo se videli, kar ni ravno običajno. Mogoče je to dalo dodaten adrenalin, ki je botroval temu, da je material dobro nastal. K snemanju smo povabili tudi glavnega producenta plošče Gabra Radojeviča, ki je – medtem, ko smo igrali v snemalni sobi – ležal na tleh z zaprtimi očmi in nas poslušal,“ pravi Rudi, ki komaj čaka, da bo lahko ploščo predstavil v živo, saj zelo pogreša neposredni stik z občinstvom. Do takrat pa se bomo morali zadovoljiti s poslušanjem z gramofona oziroma preko drugih nosilcev zvoka.

Plošča Šelestenja bo izšla 25. maja, na 72. rojstni dan Radia Koper.
- Oglas -