Znana imena nastopajočih na 43. festivalu Melodij morja in sonca!

Organizator festivala Melodije morja in sonca Avditorij Portorož-Portorose objavlja 14 izbranih skladb in izvajalcev, ki bodo v nedeljo, 7. julija, nastopili na 43. festivalu...

― Oglas ―

Fed Horses: Glasba je včasih edino zdravilo, ki zmore pozdraviti nemirno in ranjeno srce!

Gre za slovensko alternativno country skupino, ki se je s svojim ljudskim melosom, z zanimivim pristopom h glasbi in radijsko izpiljeno zvočno podobo že...
DomaNoviceSamantha Maya: V nič ne moramo biti popolnoma prepričani

Samantha Maya: V nič ne moramo biti popolnoma prepričani

Samantha Maya po izdaji male plošče 'Venera' odpira novo poglavje s pesmijo 'Sanjava (Runaway)', za katero je posnela tudi videospot in ga premierno na YouTubu predstavila včeraj ob 18.uri.

- Oglas -

Po uspešnicah ‘Glas’ in ‘Venera’, svojo pot nadaljuje z enako ekipo; s Kevinom Koradinom in Cliffordom GoilomKevin o novem singlu pravi: “Glasbeno in produkcijsko smo želeli tokrat ustvariti nekaj bolj lahkotnega, na trenutke plesnega, a hkrati obdržati tisti Samanthin tipičen indie pop pridih.”

Samantha Maya novo pesem opisuje kot “Le še eno filozofsko delo, ki ga namesto v knjige zapisujem v besedila pesmi.” Nekako postaja ta filozofski pristop do pisanja besedil njena stalnica, kar lahko slišimo tudi v tej pesmi. Pa vendar pesem tokrat opisujeta dva naslova, Sanjava in Runaway. 

Na splošno v pesmih predstavljam svoje misli, svoje mnenje o določeni temi. Tokrat sem se dotaknila tega, da v nič zares ne moremo biti popolnoma prepričani in da za to tudi vedno obstaja izhod oziroma odrešenje. To je, da gremo v neznano in tam poiščemo odgovor. Z besedilom tudi čim več ogovarjam poslušalca, saj ga želim popeljati s sabo na to pot.

Tudi pri vizualni uprizoritvi pesmi ostaja pri enaki ekipi. Matic Gabriel, zadolžen za krasen video in promocijske fotografije, je ob Samanthi Mayi in njenem ustvarjanju že od samega začetka. “Snemanje videa vedno poteka tako, da Maticu predstavim svojo vizijo, on pa se vedno potrudi, da točno to izvede. Pri sami predstavitvi koncepta se večkrat ustavim in ga vprašam “Je to sploh logično, kar govorim? Ali to izgleda dobro samo v moji glavi?« on pa me vedno preseneti z odgovorom “Ja, točno vem, kaj misliš.”

S tem videom sem želela nakazati dvojnost sveta, iz nekega ‘čarobnega’ gozda v mesto, z dodanim pridihom magije, kjer glavnega igralca z urokom popeljem v ‘neznano’ oziroma nekam drugam, ter mu predstavljam realnost, kot si jo sama želim. Namreč sam do konca videa ne ve, da je le pod urokom.

Vlogo je dobro odigral foto model in bobnar pri zasedbi UniFox, Leo Krajnc, na snemanje pa je Samantha Maya tokrat povabila tudi fotografa Žana Betija in snemalca Amadeja Hercoga, za ‘behind the scenes’ material.

- Oglas -