― Oglas ―

Leonart: Ko je muzika je več kot instant polenta

Leonart‌ ‌je ‌pop-rock‌ ‌glasbena‌ ‌skupina‌ ‌iz‌ ‌Maribora‌, ki  ‌igra‌ ‌avtorsko‌ ‌glasbo‌ ‌s‌ ‌ slovenskimi‌ ‌besedili.‌ Kot pravijo, so ‌‌skozi‌ ‌leta‌ ‌skupnega‌ ‌muziciranja‌ ‌svoje‌ ‌odnose‌...
DomaNoviceŽiga + Žigan je zmagovita kombinacija!

Žiga + Žigan je zmagovita kombinacija!

Plesalec, koreograf in glasbenik Žigan Krajnčan je konec preteklega leta ustvaril in izdal remix skladbe Oma Desala.

- Oglas -

Remix je delo vsestranskega glasbenika Žige Murka, prekaljenega pozavnista, ki se je podpisal pod številne pomembne jazz projekte, v zadnjem desetletju pa se je uveljavil tudi kot producent, DJ in eden osrednjih in daleč najbolj plodovitih beat-makerjev na močni slovenski inštrumentalni hip-hop sceni. Njegovo delo je prepričalo veliko tujih založb, kot so Burnt tapes, Radio juicy, Urban waves ter domači rx:tx in ZARŠ records.

Po končanem študiju na konservatoriju za jazz v Rotterdamu, je svoje izkušnje nabiral v New Yorku ter Los Angelesu. Zadnje leto je še enkrat nadgradil svojo glasbeno pot in se začel razvijati tudi kot pevec ter izdal kopico singlov.

Žiga Murko je o remixu povedal: “Z Žiganom sodelujeva že od leta 2016, ko sva skupaj nastopila v glasbeno-plesni improvizaciji v Španskih borcih. Žiga in Žigan gresta pač skupaj – improvizacija, hip-hop in beat produkcija povezana z Žiganovim ekspresivnim plesnim stilom! Ko sem prvič slišal Oma Desala sem takoj začutil, da bi lahko naredil še podtalno verzijo, kjer se ritem še nekoliko bolj lomi in na kateri se lahko poigram s prepletanjem Žiganovega vokala”.

- Oglas -