Žiga + Žigan je zmagovita kombinacija!

Datum:

Remix je delo vsestranskega glasbenika Žige Murka, prekaljenega pozavnista, ki se je podpisal pod številne pomembne jazz projekte, v zadnjem desetletju pa se je uveljavil tudi kot producent, DJ in eden osrednjih in daleč najbolj plodovitih beat-makerjev na močni slovenski inštrumentalni hip-hop sceni. Njegovo delo je prepričalo veliko tujih založb, kot so Burnt tapes, Radio juicy, Urban waves ter domači rx:tx in ZARŠ records.

Po končanem študiju na konservatoriju za jazz v Rotterdamu, je svoje izkušnje nabiral v New Yorku ter Los Angelesu. Zadnje leto je še enkrat nadgradil svojo glasbeno pot in se začel razvijati tudi kot pevec ter izdal kopico singlov.

Žiga Murko je o remixu povedal: “Z Žiganom sodelujeva že od leta 2016, ko sva skupaj nastopila v glasbeno-plesni improvizaciji v Španskih borcih. Žiga in Žigan gresta pač skupaj – improvizacija, hip-hop in beat produkcija povezana z Žiganovim ekspresivnim plesnim stilom! Ko sem prvič slišal Oma Desala sem takoj začutil, da bi lahko naredil še podtalno verzijo, kjer se ritem še nekoliko bolj lomi in na kateri se lahko poigram s prepletanjem Žiganovega vokala”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Related articles

Skupina Joker Out izdala Demone

"Drugi album je produkt petih mesecev trdega dela celega benda in producenta Žareta Paka. Odraža vse, kar se...

Maja Založnik je izstrelila novo skladbo Orion

Pevka je v zadnjem letu doživela popolno transformacijo na vseh nivojih. S spremembo prehranjevalnih navad se je otresla...

Simon Rosc se je vrnil s pesmijo ‘Naj gori’

"Vsi smo verjetno že kdaj imeli vročo poletno romanco. Igra ljubezni, ki se zažre v vse pore telesa...

Na Melodijah morja in sonca slavili Anika Horvat in Tinkara Kovač

Strokovno žirijo in poslušalce sta najbolj prepričali Anika Horvat in Tinkara Kovač, ki sta prejeli tako glavno nagrado...