2B bosta Vinico zamenjala za Izolo

Datum:

2B sta #electricorganic glasbeni dvojec, ki snema zvoke iz narave in okolice, v kombinaciji z moderno produkcijo. Že od nekdaj sta zelo povezana z naravo. Prihajata iz Vinice, ki je s čudovito Kolpo in vsem kar jo obdaja, pravi naravni biser. Če pogledata nazaj in se spomniva, zakaj še danes ne uporabljata pravih bobnov, ter na telefon snemava in samplava organske zvoke, se prikaže slika iz otroštva. Z razlogom sta že takrat, razbijala po maminih loncih in si sproti izmišljevala prve avtorske pesmi. Hitro je bilo jasno, da ne bosta nikoli poklicna kuharja, ampak glasbenika.

2B je sprva bil band treh bratov: Gašperja, Primoža in Jerneja. V tem obdobju  so tudi posneli tri studijske albume, (FRNIKULE, B2 in KOROMANDIJA.) Od leta 2019 Gašper in Primož ustvarjata kot dvojec. Najina prva pesem »Najini koraki« je postala mali radijski hit in pristala na samem vrhu nekaterih lestvic. S pesmijo »Kot morje« sta nastopila na velikem odru Avditorija Portorož, na festivalu MMS, kjer je vrhunec njunega nastopa presekala močna nevihta in tramontana, ki je ne bosta nikoli pozabila, prav tako tudi ne velike nagrade Danila Kocjančiča za najbolj obetavnega avtorja in izvajalca.

S pesmijo »Ko bi jaz« sta s simfoničnim orkestrom RTV Slovenija nastopila na odru Slovenske popevke. Aranžma za njuno skladbo je napisal Matija Krečič. Pesem je v country različici postala tudi Pesem in pol na Radiu Koper. V leto 2020 sta kljub situaciji s korono v vesolje izstrelila kar tri single. »Kje so rože«, ki je poleg popevke tedna na Val 202 bila tudi predlagana za najboljšo pesem leta s strani akademije ZLATA PIŠČAL. Njun koncert za zvestobo, ki sta ga s pomočjo prijateljev tamburašev iz Vinice, s pesmijo »Pastirče mlado«, odigrala na domačem balkonu, si je na spletu ogledalo rekordnih 280.000 ljudi. Studijska verzija pesmi, ki sta jo kasneje izdala, je bila med najbolj iskanimi SOS na Val 202. »Čez telo« je bil tretji singel, za katerega sta z ekipo iz Zagreba v zapuščenem bazenu na Jarunu posnelai unikaten art video spot. Tega sta s svojim izraznim plesom obogatila zelo nadarjena in večkrat nagrajena mlada plesalca Gendis Putri Kartini & Šimun Stankov.

V leto 2021 sta vstopila s singlom »Nevihte«, za katerega sta naredila tudi remix verzijo, ki je pristala na prvem mestu bolgarske Spotify lestvice, nekaj tednov pa je bila tudi najboljša na lestvici Top 17 Radia Maribor. »Pomiri me«, ki sta jo premierno odigrala na »Koncertu doma« na Valu 202, je dobila tudi video podobo, ki sta jo posnela v naravnem okolju izvira Jajce.

Gašper in Primož sta prepričana, da jima je glasbena pot namenjena že od samega začetka. V tem zares uživata in glasbo resnično čutita. Rada ustvarjata novo glasbo, prav tako pa tudi obožujeta koncerte in to da sta na odru. Nikoli nista jemala glasbe samo kot hobi, ampak kot način življenja, silo, ki ju poganja in terapijo, s katero si celita rane, ko jima je težko.

Organizator: CKŠP Izola

Vstopnine ne bo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Related articles

Tudi letošnji festival Melodije morja in sonca prinaša spremembe

Organizatorji festivala Melodije morja in sonca v Restavraciji Marina Portorož so predstavili novosti in nadgradnjo letošnje edicije, izbrane...

Flirrt bodo 25-letnico obeležili s koncertom

Skupina je v svojem delovanju nanizala številne uspešnice kot so Romeo & Julija, Ko je ni, Njena balada,...

Hamo & Tribute 2 Love v Križanke prvič v letu lubezni in mesecu ljubezni

Ljubezen, po dveh letih razslojevanja, deljenja in prepira potrebujemo bolj kot kadarkoli: ''Cel svet ta trenutek ogromno sočutja...

Shamballa vabi na predbožični koncert

V sredo, 22. decembra, bo Shamballa z glasbo in meditacijo prišla kar v vašo dnevno sobo. Odločili so...