2B bosta Vinico zamenjala za Izolo

V soboto, 18. septembra, bo v parku Pietro Coppo v Izoli od 20. ure dalje odmevala glasba dvojca 2B.

2B sta #electricorganic glasbeni dvojec, ki snema zvoke iz narave in okolice, v kombinaciji z moderno produkcijo. Že od nekdaj sta zelo povezana z naravo. Prihajata iz Vinice, ki je s čudovito Kolpo in vsem kar jo obdaja, pravi naravni biser. Če pogledata nazaj in se spomniva, zakaj še danes ne uporabljata pravih bobnov, ter na telefon snemava in samplava organske zvoke, se prikaže slika iz otroštva. Z razlogom sta že takrat, razbijala po maminih loncih in si sproti izmišljevala prve avtorske pesmi. Hitro je bilo jasno, da ne bosta nikoli poklicna kuharja, ampak glasbenika.

2B je sprva bil band treh bratov: Gašperja, Primoža in Jerneja. V tem obdobju  so tudi posneli tri studijske albume, (FRNIKULE, B2 in KOROMANDIJA.) Od leta 2019 Gašper in Primož ustvarjata kot dvojec. Najina prva pesem »Najini koraki« je postala mali radijski hit in pristala na samem vrhu nekaterih lestvic. S pesmijo »Kot morje« sta nastopila na velikem odru Avditorija Portorož, na festivalu MMS, kjer je vrhunec njunega nastopa presekala močna nevihta in tramontana, ki je ne bosta nikoli pozabila, prav tako tudi ne velike nagrade Danila Kocjančiča za najbolj obetavnega avtorja in izvajalca.

S pesmijo »Ko bi jaz« sta s simfoničnim orkestrom RTV Slovenija nastopila na odru Slovenske popevke. Aranžma za njuno skladbo je napisal Matija Krečič. Pesem je v country različici postala tudi Pesem in pol na Radiu Koper. V leto 2020 sta kljub situaciji s korono v vesolje izstrelila kar tri single. »Kje so rože«, ki je poleg popevke tedna na Val 202 bila tudi predlagana za najboljšo pesem leta s strani akademije ZLATA PIŠČAL. Njun koncert za zvestobo, ki sta ga s pomočjo prijateljev tamburašev iz Vinice, s pesmijo »Pastirče mlado«, odigrala na domačem balkonu, si je na spletu ogledalo rekordnih 280.000 ljudi. Studijska verzija pesmi, ki sta jo kasneje izdala, je bila med najbolj iskanimi SOS na Val 202. »Čez telo« je bil tretji singel, za katerega sta z ekipo iz Zagreba v zapuščenem bazenu na Jarunu posnelai unikaten art video spot. Tega sta s svojim izraznim plesom obogatila zelo nadarjena in večkrat nagrajena mlada plesalca Gendis Putri Kartini & Šimun Stankov.

V leto 2021 sta vstopila s singlom »Nevihte«, za katerega sta naredila tudi remix verzijo, ki je pristala na prvem mestu bolgarske Spotify lestvice, nekaj tednov pa je bila tudi najboljša na lestvici Top 17 Radia Maribor. »Pomiri me«, ki sta jo premierno odigrala na »Koncertu doma« na Valu 202, je dobila tudi video podobo, ki sta jo posnela v naravnem okolju izvira Jajce.

Gašper in Primož sta prepričana, da jima je glasbena pot namenjena že od samega začetka. V tem zares uživata in glasbo resnično čutita. Rada ustvarjata novo glasbo, prav tako pa tudi obožujeta koncerte in to da sta na odru. Nikoli nista jemala glasbe samo kot hobi, ampak kot način življenja, silo, ki ju poganja in terapijo, s katero si celita rane, ko jima je težko.

Organizator: CKŠP Izola

Vstopnine ne bo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

ŠE ENA SLOVENSKA NA DAN

Paul Grem dočakali sneg in videospot za ‘Hladen dan’

Primorci Paul Grem so pred dnevi predstavili še videospot za njihovo aktualno skladbo 'Hladen dan' s prvenca 'Luč...

De Liri predstavljata nov ljubezenski singel

Kot povesta De Liri, gre za njuno prvo pesem z ljubezensko tematiko, čeprav se lahko navezuje tudi na...

Ruski vohun v novi preobleki z Borutom Maroltom!

Nieti so se na slovenko punk sceno znova vrnili konec leta 2019 in po novih koncertih, a žal...

Ajda Stina Turek ustvarila pesem o poti, ki jo je prehodila

Kot pravi pevka, njena aktualna skladba 'Sijaj' govori o sicer kratki poti, ki jo je prehodila in o...

Mate Bro na solo poti

Kaj imajo skupnega Da Phenomena, Okustični in BRO? Oziroma koga? Gonilna sila in ključna oseba vseh omenjenih zasedb...

Žiga Deršek zapel ženi Evi

Žiga Deršek po krajši pavzi predstavlja novo skladbo NEKAJ JE V TEBI, ki jo je kot zaobljubo premierno...

I.C.E. postali polnoletni

I.C.E., band z markantno pevko Renato v ospredju, se v novem letu pripravlja na velike stvari. Po osmih...

Alex Volasko z novo skladbo Zatišje

Alex Volasko predstavlja novo skladbo 'Zatišje', ki je tudi nosilna pesem glasbenega albuma, ki ga je izdal pred...