Aja Pušenjak prepeva pesem za skuštrane poletne dni

Datum:

Za njihov prvi skupni uspeh velja pesem Novo mesto, ki je je še vedno zelo prisotna na domačih radijskih valovih. Že s to so pokazali, da je križanje dolenjskega indie popa in mariborskega novopopevkarskega stila, ki ga goji Rok Vilčnik v različnih svojih projektih (Patetico, Simpatico, Papir, Pliš itd.), zagotovo dobitna kombinacija.

Skladateljski dvojec, ki skupaj ustvarja v skupini Tretji kanu se dobro ujame z Rokovimi besedili. Pesem na lirično-hudomušen način govori o razkuštrani frizuri brezskrbnega dekleta, ki je to prav nič ne skrbi, saj gre pravzaprav za metaforo za svobodne dni na poletnem soncu in morskemu vetru v svetu, ki ni več omejen s kakršnimi koli sankcijami.

A najbolj pomembna v vsej tej novi, sveži zgodbi je mlada Mariborčanka Aja Pušenjak, pevka, s katero je Rok že sodeloval pri najbolj uspešni pesmi njegovega benda Simpatico, Sinici. Ajin topli, kristalno čisti dekliški vokal je tisti, ki pesem oživi do te mere, da ji popolnoma verjamemo in si jo zaželimo slišati še velikokrat.

Glasbeno produkcijo je kot v skladbi Novo mesto (Simpatico in Anja Pavlin) tudi v Kuštravi prevzel prekaljeni produkcijski mojster Peter Penko.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Related articles

Skupina Joker Out izdala Demone

"Drugi album je produkt petih mesecev trdega dela celega benda in producenta Žareta Paka. Odraža vse, kar se...

Maja Založnik je izstrelila novo skladbo Orion

Pevka je v zadnjem letu doživela popolno transformacijo na vseh nivojih. S spremembo prehranjevalnih navad se je otresla...

Simon Rosc se je vrnil s pesmijo ‘Naj gori’

"Vsi smo verjetno že kdaj imeli vročo poletno romanco. Igra ljubezni, ki se zažre v vse pore telesa...

Na Melodijah morja in sonca slavili Anika Horvat in Tinkara Kovač

Strokovno žirijo in poslušalce sta najbolj prepričali Anika Horvat in Tinkara Kovač, ki sta prejeli tako glavno nagrado...