― Oglas ―

David Morgan: Za glasbenike in kulturnike je ta čas zdaj velika preizkušnja

"Gre za kvalitetno glasbo. Želimo si delati na kvaliteti izvajalcev in zadovoljstvu ter raznolikosti občinstva. Enkrat na mesec bomo gostili cover bande, tribute bande,...
DomaNoviceAja Pušenjak prepeva pesem za skuštrane poletne dni

Aja Pušenjak prepeva pesem za skuštrane poletne dni

Skladateljski tandem, Anja Pavlin in Jan Medle, je znova združil moči s priznanim slovenskim tekstopiscem Rokom Vilčnikom in ustvaril ljubko poletno pesem, ki s svojo prijetno, dušo božajočo melodijo in preprostim ter domiselnim besedilom zaziba v mehko počitniško zasanjanost.

- Oglas -

Za njihov prvi skupni uspeh velja pesem Novo mesto, ki je je še vedno zelo prisotna na domačih radijskih valovih. Že s to so pokazali, da je križanje dolenjskega indie popa in mariborskega novopopevkarskega stila, ki ga goji Rok Vilčnik v različnih svojih projektih (Patetico, Simpatico, Papir, Pliš itd.), zagotovo dobitna kombinacija.

Skladateljski dvojec, ki skupaj ustvarja v skupini Tretji kanu se dobro ujame z Rokovimi besedili. Pesem na lirično-hudomušen način govori o razkuštrani frizuri brezskrbnega dekleta, ki je to prav nič ne skrbi, saj gre pravzaprav za metaforo za svobodne dni na poletnem soncu in morskemu vetru v svetu, ki ni več omejen s kakršnimi koli sankcijami.

A najbolj pomembna v vsej tej novi, sveži zgodbi je mlada Mariborčanka Aja Pušenjak, pevka, s katero je Rok že sodeloval pri najbolj uspešni pesmi njegovega benda Simpatico, Sinici. Ajin topli, kristalno čisti dekliški vokal je tisti, ki pesem oživi do te mere, da ji popolnoma verjamemo in si jo zaželimo slišati še velikokrat.

Glasbeno produkcijo je kot v skladbi Novo mesto (Simpatico in Anja Pavlin) tudi v Kuštravi prevzel prekaljeni produkcijski mojster Peter Penko.

- Oglas -