Anja Strajnar: Matematika je zakomplicirana samo na začetku

Anja Strajnar, prvi glas Akordike in pevka v številnih muzikalih (Mamma mia, Madagascar, Alpska saga, Druščina), predstavlja svoj tretji avtorski single 'Preprosta je matematika'. Skladba, ki glasbeno trdno stoji na temeljih bossa nove, ima lahkoten, pomladen vajb in govori o ljubezni.

‘Preprosta je matematika’ nas s svojo mehkobo, z ritmom in edinstvenim zvenom nosi po prijetni melodiji in nas zaziba v počasen, zaljubljen ples. V časih, ko se le redki med nami podajajo čez lužo, je nastala skladba, ki zapeljuje in vodi v avanturo poliritmije, ritmičnih zamikov in trobente, ki skupaj zvenijo kot z drugega konca sveta – Južne Amerike.

Skladba govori o ljubezni, ki je velikokrat tako zvito zakomplicirana; skoraj tako, kot matematika, čeprav je zaporedje drugačno. Matematika je zakomplicirana zgolj na začetku, ko pa osvojiš njena pravila, je v resnici lažja od ljubezni. V njej se bodo morda prepoznali zaljubljenci, ki se jim ljubezen na trenutke ne zdi tako preprosta, kot bi si želeli.

Glasbo in besedilo skladbe je spisala Anja Strajnar, v končno obliko pa sta jo postavila Domen Gracej in Jean Markič iz Fono Records. Anja je zanjo že posnela tudi videospot, v katerem je ujeta barvitost, svežina in igrivost skladbe. Z ekipo iz Kikiriki films je Anja video posnela v Mozirskem gaju, med tulipani, ki slikajo popolno kuliso za pravljični svet ljubezni, v katerem Anja kot Alica v čudežni deželi išče in naposled tudi najde rešitev za na videz preprosto uganko matematične ljubezni. “Želela sem se predstaviti kot barvita, sončna osebnost, kakor me navadno vidijo ljudje, ko me spoznajo. In kot žensko, ki ima rada veliko stvari in ljudi, pogosto pa se odene v svetle barve in nasmeh,” o video podobi skladbe ‘Preprosta je matematika’ pravi Anja Strajnar. Za scenarij je poskrbela Eva Kučera Šmon, podiplomska študentka filmske in televizijske produkcije, za styling Sara Grižon, za make up pa Nataša Castaldi. Posebna zahvala gre tudi Mozirskemu gaju, kjer so omogočili snemanje spota med najlepšimi cvetlicami – tulipani.

Anja Strajnar je prvi glas Akordike in je doslej nastopala v štirih muzikalih (Mamma mia, Madagascar, Alpska saga in Druščina), kot solistka pa je med drugim nastopala tudi ob boku Big Banda RTV Slovenija (v oddaji Prizma optimizma, ob 10-letnica Siti teatra in na Festivalu Arsana) in Velikega revijskega orkestra RTV Slovenija na Poletni noči 2019, daljnega leta 2008 se je ob Janiju Kovačiču in Grupi občanov predstavila tudi na Emi. Diplomirana filozofinja in prof. italijanskega jezika in književnosti je pred tremi leti izdala skladbo ‘Morje je moj svet’, novembra lani pa ‘Notranji kres’.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

ŠE ENA SLOVENSKA NA DAN

Paul Grem dočakali sneg in videospot za ‘Hladen dan’

Primorci Paul Grem so pred dnevi predstavili še videospot za njihovo aktualno skladbo 'Hladen dan' s prvenca 'Luč...

De Liri predstavljata nov ljubezenski singel

Kot povesta De Liri, gre za njuno prvo pesem z ljubezensko tematiko, čeprav se lahko navezuje tudi na...

Ruski vohun v novi preobleki z Borutom Maroltom!

Nieti so se na slovenko punk sceno znova vrnili konec leta 2019 in po novih koncertih, a žal...

Ajda Stina Turek ustvarila pesem o poti, ki jo je prehodila

Kot pravi pevka, njena aktualna skladba 'Sijaj' govori o sicer kratki poti, ki jo je prehodila in o...

Mate Bro na solo poti

Kaj imajo skupnega Da Phenomena, Okustični in BRO? Oziroma koga? Gonilna sila in ključna oseba vseh omenjenih zasedb...

Žiga Deršek zapel ženi Evi

Žiga Deršek po krajši pavzi predstavlja novo skladbo NEKAJ JE V TEBI, ki jo je kot zaobljubo premierno...

I.C.E. postali polnoletni

I.C.E., band z markantno pevko Renato v ospredju, se v novem letu pripravlja na velike stvari. Po osmih...

Alex Volasko z novo skladbo Zatišje

Alex Volasko predstavlja novo skladbo 'Zatišje', ki je tudi nosilna pesem glasbenega albuma, ki ga je izdal pred...