Znana imena nastopajočih na 43. festivalu Melodij morja in sonca!

Organizator festivala Melodije morja in sonca Avditorij Portorož-Portorose objavlja 14 izbranih skladb in izvajalcev, ki bodo v nedeljo, 7. julija, nastopili na 43. festivalu...

― Oglas ―

Stella: »Vedno bom pela s tistimi in za tiste, ki jih imam rada!«

Za imenom Stella se skriva iskriva, nasmejana in vedoželjna Špela Jezovšek iz Šentjurja. Mlada glasbenica je pri svojih 20 letih prejela že številna državna...
DomaNoviceAnja Strajnar: Matematika je zakomplicirana samo na začetku

Anja Strajnar: Matematika je zakomplicirana samo na začetku

Anja Strajnar, prvi glas Akordike in pevka v številnih muzikalih (Mamma mia, Madagascar, Alpska saga, Druščina), predstavlja svoj tretji avtorski single 'Preprosta je matematika'. Skladba, ki glasbeno trdno stoji na temeljih bossa nove, ima lahkoten, pomladen vajb in govori o ljubezni.

- Oglas -
‘Preprosta je matematika’ nas s svojo mehkobo, z ritmom in edinstvenim zvenom nosi po prijetni melodiji in nas zaziba v počasen, zaljubljen ples. V časih, ko se le redki med nami podajajo čez lužo, je nastala skladba, ki zapeljuje in vodi v avanturo poliritmije, ritmičnih zamikov in trobente, ki skupaj zvenijo kot z drugega konca sveta – Južne Amerike.

Skladba govori o ljubezni, ki je velikokrat tako zvito zakomplicirana; skoraj tako, kot matematika, čeprav je zaporedje drugačno. Matematika je zakomplicirana zgolj na začetku, ko pa osvojiš njena pravila, je v resnici lažja od ljubezni. V njej se bodo morda prepoznali zaljubljenci, ki se jim ljubezen na trenutke ne zdi tako preprosta, kot bi si želeli.

Glasbo in besedilo skladbe je spisala Anja Strajnar, v končno obliko pa sta jo postavila Domen Gracej in Jean Markič iz Fono Records. Anja je zanjo že posnela tudi videospot, v katerem je ujeta barvitost, svežina in igrivost skladbe. Z ekipo iz Kikiriki films je Anja video posnela v Mozirskem gaju, med tulipani, ki slikajo popolno kuliso za pravljični svet ljubezni, v katerem Anja kot Alica v čudežni deželi išče in naposled tudi najde rešitev za na videz preprosto uganko matematične ljubezni. “Želela sem se predstaviti kot barvita, sončna osebnost, kakor me navadno vidijo ljudje, ko me spoznajo. In kot žensko, ki ima rada veliko stvari in ljudi, pogosto pa se odene v svetle barve in nasmeh,” o video podobi skladbe ‘Preprosta je matematika’ pravi Anja Strajnar. Za scenarij je poskrbela Eva Kučera Šmon, podiplomska študentka filmske in televizijske produkcije, za styling Sara Grižon, za make up pa Nataša Castaldi. Posebna zahvala gre tudi Mozirskemu gaju, kjer so omogočili snemanje spota med najlepšimi cvetlicami – tulipani.

Anja Strajnar je prvi glas Akordike in je doslej nastopala v štirih muzikalih (Mamma mia, Madagascar, Alpska saga in Druščina), kot solistka pa je med drugim nastopala tudi ob boku Big Banda RTV Slovenija (v oddaji Prizma optimizma, ob 10-letnica Siti teatra in na Festivalu Arsana) in Velikega revijskega orkestra RTV Slovenija na Poletni noči 2019, daljnega leta 2008 se je ob Janiju Kovačiču in Grupi občanov predstavila tudi na Emi. Diplomirana filozofinja in prof. italijanskega jezika in književnosti je pred tremi leti izdala skladbo ‘Morje je moj svet’, novembra lani pa ‘Notranji kres’.

- Oglas -