Balladero predstavlja Drugačen svet

Datum:

Če ste mislili, da ste od Balladera, klavirju zapriseženega pisca skladb kot so Zlati časi, Če bi, Le bdi in druge radijske uspešnice, slišali že vse, je čas, da pazljivo prisluhnete znova!

V novem singlu »Drugačen svet«, ki je nastal v sodelovanju z mladim producentom Žanom Serčičem, se v polni synth-pop »opravi« z barvitim navdihom 80-ih smelo sprašuje o drugačnem svetu, ki nas v teh dneh, mesecih in prelomnem letu 2020 obdaja z mračno tančico negotovosti.

Plesno zapeljane skladbe niso Balladerova stalnica. A v času, ki nas precej neprizanesljivo tišči k tlom, je po besedah avtorja potrebno ohraniti drznost in zagon, spremeniti ustaljene vzorce, se pogumno podati izven cone udobja ter zaplesati z izzivi, ki so pred nami. Skladba »Drugačen svet« je del novega materiala v nastajanju, ki napoveduje izid tretje plošče v naslednjem letu. Izdajo singla tokrat spremlja besedilni videospot izpod rok zagrebške video artistke Sare Gregorič, nosilni vizual pa je delo prekmurskega umetnika in grafičnega oblikovalca Maja Medena.    

Balladero sicer tudi v tem, za ustvarjalce neprijaznem času, kot številni drugi glasbeni kolegi vztraja in ostaja aktiven, letošnje leto pa je zanj navkljub oviram in spremembam nasploh polno izjemnega dogajanja. Ob koncu poletja je s Slovenskim mladinskim orkestrom pod vodstvom Žive Ploj Peršuh predstavil opus izbranih Balladero skladb v žlahtni simfonični preobleki, z aranžmaji Matije Krečiča. V družbi gostov Jadranke Juras in Emkeja so ekskluzivni koncerti potekali v okviru 68. mednarodnega Festivala Ljubljana in ptujskega festivala Dnevi poezije in vina. Tudi v jesen je Balladero vstopil delovno in s polno vnemo, a je bilo za 19. oktobra napovedano gostovanje v oddaji Izštekani na Valu 202, kjer bi z 12-člansko orkestrsko zasedbo in številnimi gosti predstavil presek svoje glasbene kariere in nekatere novosti, zaradi razglašene epidemije začasno odpovedano in prestavljeno na bolj ugoden čas.  

»Drugačen svet«, ki prihaja v eter v zgodovinsko zahtevnem obdobju, v refrenu povzame negotovo stanje, v katerem »nič ne ostane, vse se spremeni«. A namen skladbe je v prvi vrsti zveneti kot vedra poslanica za neobremenjeno poplesavanje v ritmu kljubovalnega optimizma. Kot pravi v sklepnem verzu refrena, »Z roko v roki skupaj« namreč lahko »spremenimo tok zgodovine.« Dotlej pa si lahko navkljub skrbem, ki nas obdajajo, privoščimo vsaj obilo nove, tudi Balladerove glasbe, z zvočniki naglas. 

Skladbi »Drugačen svet« naj bi kmalu sledil še uradni videospot in tudi drugi singli, ki jih je Balladero med drugim znova zaupal tudi Uweju Bossertu, kitaristu skupine Reamonn in so-snovalcu ter producentu druge dolgometražne plošče Perfect You, albuma leta 2016 po izboru 24ur.com. Med prihajajočimi skladbami pa je tudi vnovično sodelovanje z italijanskim kitarskim mojstrom Lorenzom Cortijem (za Balladera je posnel že prvo ploščo Club Deuce) in premierno s kitarskim virtuozom Petrom Deklevo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Related articles

Skupina Joker Out izdala Demone

"Drugi album je produkt petih mesecev trdega dela celega benda in producenta Žareta Paka. Odraža vse, kar se...

Maja Založnik je izstrelila novo skladbo Orion

Pevka je v zadnjem letu doživela popolno transformacijo na vseh nivojih. S spremembo prehranjevalnih navad se je otresla...

Simon Rosc se je vrnil s pesmijo ‘Naj gori’

"Vsi smo verjetno že kdaj imeli vročo poletno romanco. Igra ljubezni, ki se zažre v vse pore telesa...

Na Melodijah morja in sonca slavili Anika Horvat in Tinkara Kovač

Strokovno žirijo in poslušalce sta najbolj prepričali Anika Horvat in Tinkara Kovač, ki sta prejeli tako glavno nagrado...