Balladero predstavlja Drugačen svet

Če ste mislili, da ste od Balladera, klavirju zapriseženega pisca skladb kot so Zlati časi, Če bi, Le bdi in druge radijske uspešnice, slišali že vse, je čas, da pazljivo prisluhnete znova!

V novem singlu »Drugačen svet«, ki je nastal v sodelovanju z mladim producentom Žanom Serčičem, se v polni synth-pop »opravi« z barvitim navdihom 80-ih smelo sprašuje o drugačnem svetu, ki nas v teh dneh, mesecih in prelomnem letu 2020 obdaja z mračno tančico negotovosti.

Plesno zapeljane skladbe niso Balladerova stalnica. A v času, ki nas precej neprizanesljivo tišči k tlom, je po besedah avtorja potrebno ohraniti drznost in zagon, spremeniti ustaljene vzorce, se pogumno podati izven cone udobja ter zaplesati z izzivi, ki so pred nami. Skladba »Drugačen svet« je del novega materiala v nastajanju, ki napoveduje izid tretje plošče v naslednjem letu. Izdajo singla tokrat spremlja besedilni videospot izpod rok zagrebške video artistke Sare Gregorič, nosilni vizual pa je delo prekmurskega umetnika in grafičnega oblikovalca Maja Medena.    

Balladero sicer tudi v tem, za ustvarjalce neprijaznem času, kot številni drugi glasbeni kolegi vztraja in ostaja aktiven, letošnje leto pa je zanj navkljub oviram in spremembam nasploh polno izjemnega dogajanja. Ob koncu poletja je s Slovenskim mladinskim orkestrom pod vodstvom Žive Ploj Peršuh predstavil opus izbranih Balladero skladb v žlahtni simfonični preobleki, z aranžmaji Matije Krečiča. V družbi gostov Jadranke Juras in Emkeja so ekskluzivni koncerti potekali v okviru 68. mednarodnega Festivala Ljubljana in ptujskega festivala Dnevi poezije in vina. Tudi v jesen je Balladero vstopil delovno in s polno vnemo, a je bilo za 19. oktobra napovedano gostovanje v oddaji Izštekani na Valu 202, kjer bi z 12-člansko orkestrsko zasedbo in številnimi gosti predstavil presek svoje glasbene kariere in nekatere novosti, zaradi razglašene epidemije začasno odpovedano in prestavljeno na bolj ugoden čas.  

»Drugačen svet«, ki prihaja v eter v zgodovinsko zahtevnem obdobju, v refrenu povzame negotovo stanje, v katerem »nič ne ostane, vse se spremeni«. A namen skladbe je v prvi vrsti zveneti kot vedra poslanica za neobremenjeno poplesavanje v ritmu kljubovalnega optimizma. Kot pravi v sklepnem verzu refrena, »Z roko v roki skupaj« namreč lahko »spremenimo tok zgodovine.« Dotlej pa si lahko navkljub skrbem, ki nas obdajajo, privoščimo vsaj obilo nove, tudi Balladerove glasbe, z zvočniki naglas. 

Skladbi »Drugačen svet« naj bi kmalu sledil še uradni videospot in tudi drugi singli, ki jih je Balladero med drugim znova zaupal tudi Uweju Bossertu, kitaristu skupine Reamonn in so-snovalcu ter producentu druge dolgometražne plošče Perfect You, albuma leta 2016 po izboru 24ur.com. Med prihajajočimi skladbami pa je tudi vnovično sodelovanje z italijanskim kitarskim mojstrom Lorenzom Cortijem (za Balladera je posnel že prvo ploščo Club Deuce) in premierno s kitarskim virtuozom Petrom Deklevo

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

ŠE ENA SLOVENSKA NA DAN

Paul Grem dočakali sneg in videospot za ‘Hladen dan’

Primorci Paul Grem so pred dnevi predstavili še videospot za njihovo aktualno skladbo 'Hladen dan' s prvenca 'Luč...

De Liri predstavljata nov ljubezenski singel

Kot povesta De Liri, gre za njuno prvo pesem z ljubezensko tematiko, čeprav se lahko navezuje tudi na...

Ruski vohun v novi preobleki z Borutom Maroltom!

Nieti so se na slovenko punk sceno znova vrnili konec leta 2019 in po novih koncertih, a žal...

Ajda Stina Turek ustvarila pesem o poti, ki jo je prehodila

Kot pravi pevka, njena aktualna skladba 'Sijaj' govori o sicer kratki poti, ki jo je prehodila in o...

Mate Bro na solo poti

Kaj imajo skupnega Da Phenomena, Okustični in BRO? Oziroma koga? Gonilna sila in ključna oseba vseh omenjenih zasedb...

Žiga Deršek zapel ženi Evi

Žiga Deršek po krajši pavzi predstavlja novo skladbo NEKAJ JE V TEBI, ki jo je kot zaobljubo premierno...

I.C.E. postali polnoletni

I.C.E., band z markantno pevko Renato v ospredju, se v novem letu pripravlja na velike stvari. Po osmih...

Alex Volasko z novo skladbo Zatišje

Alex Volasko predstavlja novo skladbo 'Zatišje', ki je tudi nosilna pesem glasbenega albuma, ki ga je izdal pred...