Znana imena nastopajočih na 43. festivalu Melodij morja in sonca!

Organizator festivala Melodije morja in sonca Avditorij Portorož-Portorose objavlja 14 izbranih skladb in izvajalcev, ki bodo v nedeljo, 7. julija, nastopili na 43. festivalu...

― Oglas ―

Matjaž Derin: Če je želja dovolj močna, lahko dosežeš, kar si želiš

Letošnjega maja bo portal Muzikobala obeležil sedmo obletnico obstoja. Zamislili ste si ga kot interaktivno knjiž(n)ico glasbene scene slovenske Istre. Kako ste prišli na...
DomaNoviceBEPOP predstavljajo novo skladbo DLAN V DLAN

BEPOP predstavljajo novo skladbo DLAN V DLAN

- Oglas -

Bepop-ovke vse od svoje vrnitve na glasbeno sceno pridno polnijo radijske valove z novimi skladbami. Od DAJ SE NASMEJ in VERJAMEM V DOBRE LJUDI, do ŽENSKE z Rebeko Dremelj in zadnje BREZ KRIL, s katero so proslavile 20 letnico Popstarsov. Danes predstavljajo svežo glasbeno poslastico DLAN V DLAN, s katero pa tokrat slavijo prijateljstvo.

Alenka, Ana in Tinkara imajo v rokavu že nov adut. Po dobrih treh letih, odkar so se vrnile na slovensko glasbeno sceno, predstavljajo novo pesem Dlan v dlan, ki so jo ustvarile s prekaljenima glasbenima mačkoma Marjetko Vovk in Raayjem. Vseeno ne gre za njihovo prvo sodelovanje, saj so se z Raayjem kot skupina povezali že davnega leta 2004, ko so izdali božični album in album Bepop.

Tokrat so morala dekleta k projektu pristopiti nekoliko drugače in tako skladbo prvič v njihovi karieri, na pobudo Raaya, snemati ločeno.

“Ko smo skupaj, je naša energija res posebna in to želimo ujeti tudi v mikrofon, da jo začutijo tudi poslušalci. A ker Raay dobro ve, da ko enkrat začnemo s smehom in šalami, lahko hitro postane žurka, je prosil, da tokrat snema vsaka posebej,« v smehu razlagajo Bepopovke in priznavajo, da je morda tokrat imel prav. »Vsekakor je bilo snemanje posledično veliko krajše. Raay zna iz nas potegniti tisto pravo energijo, kar se sliši tudi v pesmi. Lažje je, ko osebi na drugi strani zaupaš in veš, da bo na koncu poskrbel, da bo vse zvenelo odlično.”

‘Dlan v dlan’ bi lahko opisali kot pesem prijateljstva. Preko nje tudi Alenka, Ana in Tinkara predstavljajo njihovo medsebojno povezanost, ki se je tekom let le ojačala.

Skupaj smo šle skozi vse tiste divje, a čudovite čase Bepopa, skupaj odraščale, se podpirale, spodbujale, se skupaj jokale in smejale … postale smo družina. Čeprav živimo vsaka na svojem koncu Slovenije, nas to nikoli ni oviralo pri druženju. Vsi potrebujemo okoli sebe takšne ljudi in upamo, da bo ta skladba postala tudi skladba vseh prijateljev,” še zaključijo.

Videospot so dekleta tokrat snemala z mlado ekipo Neo Visuals, ki jih je navdušila s svojo zavzetostjo, odzivnostjo in hitrostjo. Videospot prikazuje praznovanje Alenkinega 40. rojstnega dne (ki ga tudi zares praznuje julija) in 21 let trdnega prijateljstva. Del kadrov so posnele v idilični obmorski hišici in na Debelem rtiču, za konec pa ob sončnem zahodu zaplesale tudi med oljčnim nasadom posestva Santomas.

Kot pa smo izvedeli, so med snemanjem imele tudi kar nekaj nenačrtovanih obiskovalcev: “Velikokrat se zgodi, da mimoidoči seveda pogledajo, ko se nekaj snema. Kdo ne bi. Z njimi smo se tudi slikale in na kratko pokramljale, a kar nam je bilo v največje veselje, je bil trenutek, ko so ti z nami tudi zapeli, malčki pa zaplesali. Dober občutek je, ko vidiš, da je tudi drugim nova skladba všeč,” še priznavajo.

- Oglas -

DLAN V DLAN

Dnevi so se zlili v leta,

spet obujamo spomine.

Ob kozarcu vina

večer je poln nostalgije.

S tabo vedno vrnem se lahko

nazaj, v tista nora leta.

V meni prebudi se vsa norost,

odpelje me v mladost.

- Oglas -

Dlan v dlan, vse imam,

vedno stopiš na mojo stran.

Dlan v dlan, lep je dan,

tu sem tudi, ko si daleč stran.

Dlan v dlan, vse imam,

vedno stopiš na mojo stran.

Dlan v dlan, nisi sam,

tu sem tudi, ko si daleč stran.

Na verižici življenja

nanizani so biseri,

Biseri, ki me krasijo,

vsak dan s tabo pozlatijo.

Ti vidiš vrtnice, ko jaz vidim trnje

in srečo v razbiti vazi.

V joku smeh poiščeš

 in globino v najbolj preprosti frazi.

Dlan v dlan, vse imam,

vedno stopiš na mojo stran.

Dlan v dlan, lep je dan,

tu sem tudi, ko si daleč stran.

Dlan v dlan, vse imam,

vedno stopiš na mojo stran.

Dlan v dlan, nisi sam,

tu sem tudi, ko si daleč stran.

- Oglas -