Big Foot Mama se po izidu ‘Akustike’ podaja na koncertne odre

Datum:

Akustika je bila posneta 1. decembra 2020 v studiu 1 Televizije Slovenije, v okviru oddaje Izštekanih 10 na Valu 202 z Juretom Longyko. Izšla je 11.6. pri Založbi Nika.

Po izidu albuma bo Big Foot Mama svojo glasbo v akustični preobliki prvič v karieri predstavila javnosti na akustični koncertni turneji po Sloveniji. Koncertni repertoar bo obsegal izbor skladb iz vseh studijskih albumov.

Zasedba ob tej priložnosti predstavlja tudi prvi singel iz nove plošče – Normalen v novem akustičnem aranžmaju.

KONCERTNI DATUMI:
25. junij, Dvorec Lanthieri, Vipava
30. junij, Festival Lent, Maribor
2. julij, Dvorec Visoko, Škofja Loka
9. julij, Pivo in Cvetje, Laško
22. julij, Letno gledališče Limberk, Griže
20. avgust, Grad Khislstein, Kranj

Big Foot Mama o Akustiki: “Vsakega decembra se Izštekani izštekajo tudi sami in se odpravijo ven iz udobja radijskega studia. Tokrat so jih z nami prvič uprizorili v televizijskem studiu. Odigrali smo trinajst skladb iz svoje 30-letne kariere, prvič v akustični preobleki in prvič sede! Na odru so se nam pridružili tudi gostje: tolkalec Blaž Sotošek, spremljevalni pevec Žiga Jan Krese in pianist Tomaž O. Rous (Siddharta).

Novi aranžmaji so naleteli na izjemen odziv naše izjemne publike, ki je koncert spremljala na radiu in preko spletnega prenosa. Ta je zabeležil več tisoč ogledov.

Prav zaradi odličnega odziva smo se odločili koncertni posnetek pri založbi Nika Records izdati na fizičnih nosilcih zvoka. Prvič v karieri bomo izdali tudi LP ploščo, ki bo izšla enkrat po poletju in smo je še posebej veseli. Za nas ima ta korak veliko sentimentalno vrednost, saj smo generacija, ki je ob vinilkah preživela otroštvo.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Related articles

Skupina Joker Out izdala Demone

"Drugi album je produkt petih mesecev trdega dela celega benda in producenta Žareta Paka. Odraža vse, kar se...

Maja Založnik je izstrelila novo skladbo Orion

Pevka je v zadnjem letu doživela popolno transformacijo na vseh nivojih. S spremembo prehranjevalnih navad se je otresla...

Simon Rosc se je vrnil s pesmijo ‘Naj gori’

"Vsi smo verjetno že kdaj imeli vročo poletno romanco. Igra ljubezni, ki se zažre v vse pore telesa...

Na Melodijah morja in sonca slavili Anika Horvat in Tinkara Kovač

Strokovno žirijo in poslušalce sta najbolj prepričali Anika Horvat in Tinkara Kovač, ki sta prejeli tako glavno nagrado...