― Oglas ―

Boštjan Velkavrh: večni optimist, zazrt v prihodnost

Smo tik pred festivalom Melodije morja in sonca. Ga spremljaš, kakšen je tvoj odnos do festivalov na splošno in do tega festivala, ki je...
DomaNoviceČutna in poželjiva r'n'b skladba Ine Shai v slečeni različici

Čutna in poželjiva r’n’b skladba Ine Shai v slečeni različici

- Oglas -

Ina Shai je novembra lani predstavila čutno r’n’b skladbo ‘Touch’. Danes pa lahko skladbi prisluhnete še v živi, slečeni verziji.

Originalna skladba ‘Touch’ je nežna, zapeljiva in vsebuje veliko elektronskih elementov. V live verziji pa lahko slišite njeno drugo plat – in v njej tudi drugo Ino. V njej je več emocij, bolj se začuti besedilo in pristna, bandovska energija. Eden izmed ljubših delov ustvarjanja in izdajanja glasbe je za Ino ravno nastopanje v živo, kjer se lahko prepusti toku glasbe in nobena verzija ni enaka drugi. Zato so njene skladbe zadnje mesece vedno predstavljene najprej v svoji originalni različici, nato še v svoji živi: ‘Ta svoboda, ki si jo dovolim na odru ali ko ustvarjam je tisto, kar daje glasbi pravi čar. Zato mi je zelo pomembno, da lahko tudi skladbo Touch predstavim v bolj surovi, prvinski obliki, brez nekaterih elementov, ki jo ima njena studijska verzija. In moram priznati, da sem bila tudi sama presenečena nad tem, kako je skladba izpadla. Z bendom namreč nismo vadili pred snemanjem, vse se je zgodilo tam, na mestu, v dveh ali treh poskusih, in mislim, da se lahko začuti, da smo vsi res uživali in se prepustili toku,’ pravi Ina Shai, ki je trenutno sredi snemanja svojega novega albuma.

Ti. live performance video je bil (tako kot live verzija pesmi ‘Queen’) posnet v legendarnem studiu Konk v Londonu, pod taktirko pianista Andrewa Yeatsa, ki redno sodeluje s svetovno znanimi izvajalci, kot so Callum Scott, Sam Fischer … ter producenta in avdio inženirja Charlieja Thomasa, ki je sodeloval z izvajalci kot so Paul McCartney, Ella Henderson, One Direction, Pink Floyd, Little Mix idr.

Ina Shai se, kljub življenju in ustvarjanju v Londonu, redno in rada vrača v Slovenijo. Kot Martina Šraj se nam je pred 12 leti predstavila na EMI s skladbo ‘Dovolj ljubezni’, leta 2011 pa sodelovala v showu Slovenija ima talent. Leto 2014 je bilo zanjo prelomno, saj je spakirala kovčke in se odpravila v London, kjer je študirala (in z odliko zaključila) smer ‘Creative musicianship – vocals’ na Inštitutu BIMM (The British and Irish Modern Music Institute). Vseskozi pa je Ina nastopala na mnogih slovenskih glasbenih festivalih – Melodije morja in sonca, 2015, s skladbo ‘Iščem sonce’, EMA, 2017, s skladbo ‘Colour me’, EMA, 2018, s skladbo ‘Glow’, uspehe pa beleži tudi na mednarodnem področju: leta 2016 je s svojim prvim EP-jem ‘Overload’ postala izvajalka tedna na radiu BBC Introducing London, priredba skladbe ‘Starboy’, ki jo je posnela s producentom Vladishem, pa ima danes več kot 8 milijonov streamov in ogledov na Spotify-ju in YouTube-u. Nedavno je njena skladba ‘Queen’ svoje mesto našla tudi na radiu BBC. Ina vseskozi in redno ustvarja avtorsko glasbo, v kateri glasbeno meša r’n’b s soulom in popom. Njene so ‘What is’, ‘Overload’, ‘Player’, ‘Queen’, ‘Touch’ in druge.

- Oglas -