― Oglas ―

Boštjan Velkavrh: večni optimist, zazrt v prihodnost

Smo tik pred festivalom Melodije morja in sonca. Ga spremljaš, kakšen je tvoj odnos do festivalov na splošno in do tega festivala, ki je...
DomaNovicePeter Lovšin izdal pomenljiv singel 'Ne bom šel na vojsko'

Peter Lovšin izdal pomenljiv singel ‘Ne bom šel na vojsko’

- Oglas -

Lovšin o skladbi, ki je leta 2010 izšla na albumu Hudičev sod, lansko leto pa na kompilacijskem CD-ju Zvezda park, pove: “Pesem sem do vojne v Ukrajini bolj redko igral. Delal sem jo tudi bolj v čast našega mirovniškega ljudskega izročila, kot da bi poskušal biti aktualen. Pesem sem posvetil mojemu staremu očetu, vlakovodji, Jožetu Lovšinu, ki se je na avstro-ogrski strani boril v Galiciji in na Soški fronti,” in pojasni: “Ata nikoli ni meril v nasprotnika, če pa je že moral streljati, je pazil, da so šli naboji precej nad glavami vojakov na drugi strani. “Nič nisem imel proti tistim fantom pa še veliko naših primorskih rojakov je bilo med njimi,” je povedal Jože, sicer Ribničan po rodu, ki se je po koncu prve svetovne vojne in po, za zavedne Slovence, izgubljenem plebiscitu iz Beljaka preselil v Ljubljano, ….

Petra Lovšina lahko med drugimi koncerti po Sloveniji v živo slišite in vidite tudi v Ljubljani, in sicer že 25. februarja, na Love & Peace Music Festivalu, na Gospodarskem razstavišču.

- Oglas -