Znana imena nastopajočih na 43. festivalu Melodij morja in sonca!

Organizator festivala Melodije morja in sonca Avditorij Portorož-Portorose objavlja 14 izbranih skladb in izvajalcev, ki bodo v nedeljo, 7. julija, nastopili na 43. festivalu...

― Oglas ―

Boštjan Velkavrh: večni optimist, zazrt v prihodnost

Smo tik pred festivalom Melodije morja in sonca. Ga spremljaš, kakšen je tvoj odnos do festivalov na splošno in do tega festivala, ki je...
DomaNapovediHappy Ol' McWeasel pred izdajo tretjega albuma

Happy Ol’ McWeasel pred izdajo tretjega albuma

- Oglas -

Happy Ol’ McWeasel, akrobatski, glasen, folk punk rock band, bo letos 17. marca izdal novo plato ‘Such is Life’. In odigral dva koncerta ob njenem izidu – enega na dan izida v mariborskem Štuku in drugega dan prej, 16. marca, v ljubljanskem Orto baru. Nato pa Vizle čaka še zajetna turneja po Sloveniji. Še prej pa naš najbolj ‘irski’ band v svet pošilja novo skladbo in video ‘100 Years’, s katero najavljajo svoj stampedo po odrih in radijskih valovih.

Happy Ol’ McWeasel se intenzivno pripravljajo na izid svojega tretjega studijskega albuma naslovljenega ‘Such is Life’. Stilsko prepoznaven, Vizlovski, a hkrati poln svežine, novih glasbenih teritorijev in izzivov, prinaša 13 skladb, med katerimi ste jih nekaj že slišali (‘Last Good Chance’, ‘Mickey Lad’, ‘See You Tomorrow’, ‘Break Them Bones’).

Danes je pred vami nova, ‘100 Years’, s katero band nastavlja ogledalo človeštvu: ”Že stoletja nemo opazujemo, kako svet tone in se ga niti ne trudimo spremeniti. Že stoletja se borimo drug proti drugemu in ne vidimo, da smo v resnici bratje in sestre. Že stoletja se pustimo manipulirati in razdvajati za dobrobit peščice, ki se masti na nesreči drugih. Dovolj je – tukaj smo in zdaj imamo priložnost naš svet spremeniti na bolje. Čez stoletja nas ne bo več, svet pa bo tak, kakršnega bomo pustili za sabo,” o skladbi pravijo Happy Ol’ McWeasel. Z njo še enkrat potrjujejo, da znajo družbeno kritično in glasno kričati. Za ‘100 Years’ imajo Vizli za vas tudi animiran videospot, ki ga je naredil Tomaž Praunseis, Jaganath Produkcija.

V šestnajstih letih obstoja so Happy Ol’ McWeasel postali presneto nepozaben, neprekosljiv šus band, ki vedno znova in znova spraši epske koncerte. Tisti njihovi najbolj odmevni pa se nekako tradicionalno odvijajo na St. Patrick’s Day. In tudi letos bo tako, saj bodo Happy Ol’ McWeasel proslavili izid novega albuma in njemu v čast koncertirali kar dvakrat: v četrtek, 16. marca, jih čaka prvi koncert ob izidu albuma ‘Such is Life’ v ljubljanskem Orto baru (Vstopnice so že na voljo tu). Dan kasneje, 17. marca, pa bodo koncertirali v mariborskem Štuku (Vstopnice so že na voljo tu).

Sedmerica v sestavi Gregor Jančič (glas), Martin Bezjak (violina), Primož Zajšek (harmonika), Aleš Voglar (bobni), Aleš Pišotek (kitara), Matej Kosmačin (bas kitara) in Timi Krajnc (bendžo, akustična kitara) slavi po svojih energičnih, nepozabnih, divjih špilih. Folk punk rock s pristnim mariborskim šusom je tista garancija za izkušnjo, ki pusti vtis. Ali tatu. Ali oboje. Ko bodo z obema koncertoma pompozno na svetu pozdravili nov album ‘Such is Life’ pa se bodo podali še na obširno koncertno turnejo po Sloveniji. Datumi špilov bodo objavljeni kmalu tu in tu.

Happy Ol’ McWeasel je folk punk rock band, ki je nastal 17. marca 2007. Zares pa so se združili nekaj dni prej, da so se pripravili na svoj prvi koncert na St. Patrick’s Day. Seveda takrat še mladi in zeleni so se sprva definirali kot keltski punk band in igrali muziko, ki intenzivnost punk rocka meša s tradicionalnimi (pretežno) irskimi melodijami in napevi. Poleg kitar, bobnov in basa so tako na tistem prvem koncertu v mariborski Pekarni igrali še na bendžo in harmoniko. In seveda nosili kilte, za vsak slučaj.

Njihov prvi album ‘No Offence’ iz leta 2012 je, poleg večinoma avtorskih skladb, vseboval tudi nekaj priredb irskih tradicionalnih (‘Irish Rover’, ki ima, mimogrede, čez 1 milijon ogledov na YouTube, ‘Drunken Sailor’, ‘Foggy Dew’ in ‘Danny Boy’). Že naslednji, ‘Heard Ya Say!’ iz leta 2015, pa je bil izključno njihov. Vizli so nekje na svoji poti odložili kilte in se oddaljili od celtic punka ter se danes definirajo kot folk punk rock. Tak, presneto nepozaben, neprekosljiv glasbeni in odrski šus, ki ga ustvarja sedmerica: Gregor Jančič (glas), Martin Bezjak (violina), Primož Zajšek (harmonika), Aleš Voglar (bobni), Aleš Pišotek (kitara), Matej Kosmačin (bas kitara) in Timi Krajnc (bendžo, akustična kitara). Nekje vmes si je band  utrl pot tudi v tujino in pridobil poslušalce iz vsega sveta, njihovo priredbo skladbe ‘Danny Boy’ so čez lužo uporabili za sountrack znane TV serije z Robinom Williamsom v glavni vlogi, v deželi vzhajajočega sonca pa so izdali in razprodali obe njihovi plošči. Happy Ol’ McWeasel so eden od slovenskih izvajalcev z največ sledilci na streaming platformah.

Bandova ‘irska’ preteklost je nekako še vedno njihova sedanjost. Na St. Patrick’s Day se je za Vizle zgodilo že marsikaj – prvi prvi koncert so imeli na ta dan, tam v letu 2007. Prvi album so izdali na ta dan, tam v letu 2012. Tudi drugega, ‘Heard Ya Say!'(2015), na ta dan. Ob 10. obletnici v 2017 so prvič koncertirali in razprodali Kino Šiška. Lani, za svojih 15 let, so stali na odru Orto bara. Letos bodo na St. Patrick’s Day izdali tretji album ‘Such is Life’ in pripravili koncert v mariborskem Štuku, dan prej pa še v ljubljanskem Orto baru.

- Oglas -