― Oglas ―

Leonart: Ko je muzika je več kot instant polenta

Leonart‌ ‌je ‌pop-rock‌ ‌glasbena‌ ‌skupina‌ ‌iz‌ ‌Maribora‌, ki  ‌igra‌ ‌avtorsko‌ ‌glasbo‌ ‌s‌ ‌ slovenskimi‌ ‌besedili.‌ Kot pravijo, so ‌‌skozi‌ ‌leta‌ ‌skupnega‌ ‌muziciranja‌ ‌svoje‌ ‌odnose‌...
DomaNoviceDare Kaurič spet naredil korak v neznano!

Dare Kaurič spet naredil korak v neznano!

- Oglas -

V poplavi prihajajočih božičnih komadov čisto svež štikelc prihaja iz brloga vsestranskega glasbenika Dareta Kauriča. Pozor, če pričakujete božični komad v stilu ala Na božično noč ali pa Belo snežinko, tole prav gotovo ni pravi naslov za vas. 

Dare Kaurič, sicer gonilna sila Kingstonov ter avtor vseh največjih uspešnic skupin Atomik Harmonik in Zablujena generacija, da o veteranskih punkerskih KuZlah niti ne govorimo, spet rije po neznanem terenu.

V komad “Božična (Vse, kar želim za božič, si ti)” vpleta malce otožno noto irskega temperamenta, kar priznava tudi sam, saj je skladba nastala takoj po tem, ko si je lani, prav v času božičnih praznikov, ogledal dokumentarni film o irski skupini The Pogues, ki je ustvarila eno največjih božičnih uspešnic vseh časov.

Čas okoli božiča je lahko za osamljene ljudi zelo žalosten čas, med božičnim pričakovanjem vsi potrebujemo bližino nekoga, ki nam je blizu, vsi potrebujemo ljubezen in razumevanje. In prav o tem govori skladba “Božična (Vse, kar želim za božič, si ti),” pravi Dare.

Na videz žalostna in melanholična zgodba, katera je prikazana v videospotu, ki ga je Dare snemal v lokalni oštariji, daje vtis, da se je tam čas ustavil že 50 let nazaj. Ampak zgodba ima seveda srečen konec, kljub temu, da Dare ves čas videospota fura safr, se na koncu kljub vsemu zelo razveseli njegovega kužka Maxa, ki je pravzaprav glavna zvezda videospota.

Scenarij je Daretovo delo, režijo pa je prevzel Dobran Laznik (Kiki – Riki Films), pomočnik režiserja pa je bil Grega Šteharnik – Štehi.

No, kot se seveda za življenje spodobi, brez zapletov ne gre, saj je na snemanju vsem malce zagodel tudi Božiček. Sledil je namreč Daretovim navodilom, naj se malo opre na vlogo filmskega Bad Sante. In ta predlog je dobri stari mož vseeno vzel malce preveč resno. Ampak, konec dober – vse dobro.

Je bilo pa prav hecno že konec oktobra v vintage lokalu pričarati pravo božično vzdušje in verjetno so tudi Dareta na ulici malce čudno gledali, ko je šel v sosednjo trgovino po vodo za nastopajoče igralce kar v najbolj vročem zimskem puloverju z velikim jelenčkom spredaj.”

- Oglas -