Dvojec 2B v pestro jesen vstopa z novo pesmijo

Datum:

Duo se sicer od poletja poslavljata z lepimi spomini, kjer sta fanta poleg veliko odigranih samostojnih koncertov po Sloveniji (v Tolminu, Novem mestu, Izoli, Ljubljani, Domžalah, Črnomlju, Vinici …) kot gosta nastopila tudi na Melodijah morja in sonca, skupaj s Tinkaro Kovač.  Za to priložnost sta posebej sproducirala obe zmagovalni skladbi in novonastalo pesem poimenovala “Bodi z mano do konca kot morje”.

2B sta electric organic glasbeni dvojec, kar pomeni, da večino zvokov snemata – samplata iz narave in okolice ter jih kombinirata z moderno produkcijo. Prav tako kot v večini njunih že izdanih pesmi, tudi v novi skladbi lahko zasledimo elemente narave. O aktualni skladbi pa pravita: “Pesem v svojem ozadju skriva tudi dež, ki ga lahko slišimo ob natančnem poslušanju. Minimalističnost ostalih instrumentov, tekst in melodija predstavijo vse, kar potrebujemo, medtem ko plavamo v tem razburkanem morju 21. stoletja, ko vse postaja hitro, nestrpno in vse bolj usmerjeno k nepremišljenosti in napakam, ki jih delamo. Ta pesem je lahkotna, naravna, umirjena, minimalistična, kratka in jedrnata. Gre za pesem, ki nima zaključka in traja toliko, kolikor mu pustimo, da ostane v nas.

Gašperja in Primoža čaka delovna jesen, ustvarjanje novih materialov in koncerti, katerih datume redno objavljata na svoji spletni strani 2bband.si in svojih družabnih omrežjih.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Related articles

Skupina Joker Out izdala Demone

"Drugi album je produkt petih mesecev trdega dela celega benda in producenta Žareta Paka. Odraža vse, kar se...

Maja Založnik je izstrelila novo skladbo Orion

Pevka je v zadnjem letu doživela popolno transformacijo na vseh nivojih. S spremembo prehranjevalnih navad se je otresla...

Simon Rosc se je vrnil s pesmijo ‘Naj gori’

"Vsi smo verjetno že kdaj imeli vročo poletno romanco. Igra ljubezni, ki se zažre v vse pore telesa...

Na Melodijah morja in sonca slavili Anika Horvat in Tinkara Kovač

Strokovno žirijo in poslušalce sta najbolj prepričali Anika Horvat in Tinkara Kovač, ki sta prejeli tako glavno nagrado...