― Oglas ―

Matjaž Derin: Če je želja dovolj močna, lahko dosežeš, kar si želiš

Letošnjega maja bo portal Muzikobala obeležil sedmo obletnico obstoja. Zamislili ste si ga kot interaktivno knjiž(n)ico glasbene scene slovenske Istre. Kako ste prišli na...
DomaNoviceDvojec 2B v pestro jesen vstopa z novo pesmijo

Dvojec 2B v pestro jesen vstopa z novo pesmijo

2B se po uspešni poletni turneji po Sloveniji vračata v jesen z novo skladbo Vzemi me.

- Oglas -

Duo se sicer od poletja poslavljata z lepimi spomini, kjer sta fanta poleg veliko odigranih samostojnih koncertov po Sloveniji (v Tolminu, Novem mestu, Izoli, Ljubljani, Domžalah, Črnomlju, Vinici …) kot gosta nastopila tudi na Melodijah morja in sonca, skupaj s Tinkaro Kovač.  Za to priložnost sta posebej sproducirala obe zmagovalni skladbi in novonastalo pesem poimenovala “Bodi z mano do konca kot morje”.

2B sta electric organic glasbeni dvojec, kar pomeni, da večino zvokov snemata – samplata iz narave in okolice ter jih kombinirata z moderno produkcijo. Prav tako kot v večini njunih že izdanih pesmi, tudi v novi skladbi lahko zasledimo elemente narave. O aktualni skladbi pa pravita: “Pesem v svojem ozadju skriva tudi dež, ki ga lahko slišimo ob natančnem poslušanju. Minimalističnost ostalih instrumentov, tekst in melodija predstavijo vse, kar potrebujemo, medtem ko plavamo v tem razburkanem morju 21. stoletja, ko vse postaja hitro, nestrpno in vse bolj usmerjeno k nepremišljenosti in napakam, ki jih delamo. Ta pesem je lahkotna, naravna, umirjena, minimalistična, kratka in jedrnata. Gre za pesem, ki nima zaključka in traja toliko, kolikor mu pustimo, da ostane v nas.

Gašperja in Primoža čaka delovna jesen, ustvarjanje novih materialov in koncerti, katerih datume redno objavljata na svoji spletni strani 2bband.si in svojih družabnih omrežjih.

- Oglas -