Jan Plestenjak prepeva z Marjetko (Maraaya)

Datum:

Kaj nama ostane? Glavno vprašanje, ki ga Jan naslavlja v svoji najnovejši skladbi ‘V naju še verjamem’, ki veje od optimizma. “Pesem je ljubezenska, zelo življenjska in opisuje dolgotrajno zvezo dveh, ki včasih zapluje v nemirne vode, nasede na čeri … pa vendar se najde veter, ki ponovno napolni njuna jadra ljubezni,” o skladbi razmišlja Jan Plestenjak.

Tokrat se mu je na vokalu pridružila Marjetka Vovk, pevka tandema Maraaya, in s svojo interpretacijo skladbi dodala piko na i. Kot nam je zaupal Jan, glasbena sodelovanja vedno jemlje kot velik izziv: “Dueti so priložnost, da se zlijejo čustva dveh izvajalcev v novo celoto in tako se lahko zgodi še prav posebna čarovnija.”

Kombinacija, ki preseneti

Ko naju je Jan poklical, sva po napornem dnevu ravno v postelji pila kozarec vina. Poklical naju je po facetime-u in omenil, da ima pesem, ki bi ležala na moj vokal. Brez najmanjšega pomisleka in brez, da bi skladbo sploh slišala, sva samo zavpila: JA! (smeh). Seveda je bil začuden, kako ‘ja’, če nama je še ni niti pokazal?! A nama je jasno, da je vse, kar pride izpod peresa Jana Plestenjaka, vrhunsko,” razloži Marjetka.

Četudi je to sodelovanje, na katerega smo vsi po tiho čakali, je marsikoga po besedah Raaya tudi presenetilo: “A to mi je všeč! Pozorni so na to – kako pašeta skupaj Jan in Marjetka, kako se Marjetka znajde v pesmi, ki je NI napisal Raay; en kup vprašanj, ki pa se razblinijo v navdušenje v istem trenutku, ko slišijo pesem in si ogledajo videospot.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Related articles

Skupina Joker Out izdala Demone

"Drugi album je produkt petih mesecev trdega dela celega benda in producenta Žareta Paka. Odraža vse, kar se...

Maja Založnik je izstrelila novo skladbo Orion

Pevka je v zadnjem letu doživela popolno transformacijo na vseh nivojih. S spremembo prehranjevalnih navad se je otresla...

Simon Rosc se je vrnil s pesmijo ‘Naj gori’

"Vsi smo verjetno že kdaj imeli vročo poletno romanco. Igra ljubezni, ki se zažre v vse pore telesa...

Na Melodijah morja in sonca slavili Anika Horvat in Tinkara Kovač

Strokovno žirijo in poslušalce sta najbolj prepričali Anika Horvat in Tinkara Kovač, ki sta prejeli tako glavno nagrado...