Saturday, May 28, 2022
DomaNoviceJan Plestenjak prepeva z Marjetko (Maraaya)

Jan Plestenjak prepeva z Marjetko (Maraaya)

Jan Plestenjak je danes izdal novo balado 'V naju še verjamem'. Gre za tretjo pesem, ki najavlja njegov novi album, v njem pa se je povezal z Maraayo.

Kaj nama ostane? Glavno vprašanje, ki ga Jan naslavlja v svoji najnovejši skladbi ‘V naju še verjamem’, ki veje od optimizma. “Pesem je ljubezenska, zelo življenjska in opisuje dolgotrajno zvezo dveh, ki včasih zapluje v nemirne vode, nasede na čeri … pa vendar se najde veter, ki ponovno napolni njuna jadra ljubezni,” o skladbi razmišlja Jan Plestenjak.

Tokrat se mu je na vokalu pridružila Marjetka Vovk, pevka tandema Maraaya, in s svojo interpretacijo skladbi dodala piko na i. Kot nam je zaupal Jan, glasbena sodelovanja vedno jemlje kot velik izziv: “Dueti so priložnost, da se zlijejo čustva dveh izvajalcev v novo celoto in tako se lahko zgodi še prav posebna čarovnija.”

Kombinacija, ki preseneti

Ko naju je Jan poklical, sva po napornem dnevu ravno v postelji pila kozarec vina. Poklical naju je po facetime-u in omenil, da ima pesem, ki bi ležala na moj vokal. Brez najmanjšega pomisleka in brez, da bi skladbo sploh slišala, sva samo zavpila: JA! (smeh). Seveda je bil začuden, kako ‘ja’, če nama je še ni niti pokazal?! A nama je jasno, da je vse, kar pride izpod peresa Jana Plestenjaka, vrhunsko,” razloži Marjetka.

Četudi je to sodelovanje, na katerega smo vsi po tiho čakali, je marsikoga po besedah Raaya tudi presenetilo: “A to mi je všeč! Pozorni so na to – kako pašeta skupaj Jan in Marjetka, kako se Marjetka znajde v pesmi, ki je NI napisal Raay; en kup vprašanj, ki pa se razblinijo v navdušenje v istem trenutku, ko slišijo pesem in si ogledajo videospot.

Sorodne novice

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Najbolj brano

- Oglas -