― Oglas ―

Boštjan Velkavrh: večni optimist, zazrt v prihodnost

Smo tik pred festivalom Melodije morja in sonca. Ga spremljaš, kakšen je tvoj odnos do festivalov na splošno in do tega festivala, ki je...
DomaNoviceNeisha: Le vkup!

Neisha: Le vkup!

Neisha predstavlja nov singel s pomenljivim naslovom Le vkup, tokrat v sodelovanju s kitaristom Zoranom Čalićem.

- Oglas -

Pomen energičnega in udarnega singla Neisha pojasni: “Mislim, da imamo mainstream ustvarjalci posebno nalogo v tem času in prostoru, ki nas na nek podtalen način prav grdo razdvaja. Tako kot je tudi naloga glasbe, da oplaja, dviguje vibracijo in združuje, sem tukaj jaz, ki vpijem ‘Le vkup’, ga zraven glasno ‘zarokam’ z bendom in opominjam na moč slehernika, moč pozitivne namere, moč množice, pogum in pamet za zoperstavljanje najmočnejšim psihološkim orožjem, ki so nam uprta v čelo – ločevanje, poneumljanje in ustrahovanje. Pesem nosi poseben naboj, nekako sem si želela tisti konkreten ‘funk rock’ naboj, ki ga nosi Planet za zadet, ko ga igramo v živo, pretopiti v novo skladbo z novim sporočilom, ki bo resnično služila svojemu namenu in oplajala glasbeni prostor tukaj in sedaj. Nekaj, kar te dvigne, kar ti da krila, zanos … po domače rečeno, to je komad z ‘jajci’.

 Tokrat je Neisha združila moči z glasbenim kolegom in vrhunskim kitaristom Zoranom Čalićem. “Ob že tako vrhunski zasedbi, ki je sodelovala na posnetku, se mi je na kitari pridružil nadvse unikaten in meni zelo drag Zoran Čalić, s katerim načrtujeva tudi nadaljne projekte in nastope. Družijo naju dolga leta skupnih glasbenih simpatizerstev, no sedaj vam imava pa za pokazat nekaj konkretnega.

Izid skladbe pa je pospremil tudi dinamičen video s pozitivnim nabojem, ali kot pove Neisha: “Tudi video vrhunsko odseva to našo energijo, ki jo želimo deliti z ljudmi. Mlada ustvarjalna filmska ekipa pod taktirko Davida Podgornika je dihala kot eno in v dveh dneh nam je uspelo ovekovečiti ves ta naš rokenrol. Nadaljevanje seveda sledi, tako da najprej vabljeni k ogledu videa, potem pa še k sledenju na naših profilih na socialnih medijih.”

- Oglas -