Neisha: Le vkup!

Datum:

Pomen energičnega in udarnega singla Neisha pojasni: “Mislim, da imamo mainstream ustvarjalci posebno nalogo v tem času in prostoru, ki nas na nek podtalen način prav grdo razdvaja. Tako kot je tudi naloga glasbe, da oplaja, dviguje vibracijo in združuje, sem tukaj jaz, ki vpijem ‘Le vkup’, ga zraven glasno ‘zarokam’ z bendom in opominjam na moč slehernika, moč pozitivne namere, moč množice, pogum in pamet za zoperstavljanje najmočnejšim psihološkim orožjem, ki so nam uprta v čelo – ločevanje, poneumljanje in ustrahovanje. Pesem nosi poseben naboj, nekako sem si želela tisti konkreten ‘funk rock’ naboj, ki ga nosi Planet za zadet, ko ga igramo v živo, pretopiti v novo skladbo z novim sporočilom, ki bo resnično služila svojemu namenu in oplajala glasbeni prostor tukaj in sedaj. Nekaj, kar te dvigne, kar ti da krila, zanos … po domače rečeno, to je komad z ‘jajci’.

 Tokrat je Neisha združila moči z glasbenim kolegom in vrhunskim kitaristom Zoranom Čalićem. “Ob že tako vrhunski zasedbi, ki je sodelovala na posnetku, se mi je na kitari pridružil nadvse unikaten in meni zelo drag Zoran Čalić, s katerim načrtujeva tudi nadaljne projekte in nastope. Družijo naju dolga leta skupnih glasbenih simpatizerstev, no sedaj vam imava pa za pokazat nekaj konkretnega.

Izid skladbe pa je pospremil tudi dinamičen video s pozitivnim nabojem, ali kot pove Neisha: “Tudi video vrhunsko odseva to našo energijo, ki jo želimo deliti z ljudmi. Mlada ustvarjalna filmska ekipa pod taktirko Davida Podgornika je dihala kot eno in v dveh dneh nam je uspelo ovekovečiti ves ta naš rokenrol. Nadaljevanje seveda sledi, tako da najprej vabljeni k ogledu videa, potem pa še k sledenju na naših profilih na socialnih medijih.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Related articles

Skupina Joker Out izdala Demone

"Drugi album je produkt petih mesecev trdega dela celega benda in producenta Žareta Paka. Odraža vse, kar se...

Maja Založnik je izstrelila novo skladbo Orion

Pevka je v zadnjem letu doživela popolno transformacijo na vseh nivojih. S spremembo prehranjevalnih navad se je otresla...

Simon Rosc se je vrnil s pesmijo ‘Naj gori’

"Vsi smo verjetno že kdaj imeli vročo poletno romanco. Igra ljubezni, ki se zažre v vse pore telesa...

Na Melodijah morja in sonca slavili Anika Horvat in Tinkara Kovač

Strokovno žirijo in poslušalce sta najbolj prepričali Anika Horvat in Tinkara Kovač, ki sta prejeli tako glavno nagrado...