Znana imena nastopajočih na 43. festivalu Melodij morja in sonca!

Organizator festivala Melodije morja in sonca Avditorij Portorož-Portorose objavlja 14 izbranih skladb in izvajalcev, ki bodo v nedeljo, 7. julija, nastopili na 43. festivalu...

― Oglas ―

Leonart: Ko je muzika je več kot instant polenta

Leonart‌ ‌je ‌pop-rock‌ ‌glasbena‌ ‌skupina‌ ‌iz‌ ‌Maribora‌, ki  ‌igra‌ ‌avtorsko‌ ‌glasbo‌ ‌s‌ ‌ slovenskimi‌ ‌besedili.‌ Kot pravijo, so ‌‌skozi‌ ‌leta‌ ‌skupnega‌ ‌muziciranja‌ ‌svoje‌ ‌odnose‌...
DomaNapovediHappy Ol' McWeasel aktivni "na polno"

Happy Ol’ McWeasel aktivni “na polno”

Happy Ol’ McWeasel, folk punk rock band iz Maribora, je letošnje leto v polnem pogonu. Najprej so predstavili novo skladbo 100 Years, nato 17. marca izdali svoj tretji album Such is Life in igrali! Na polno! Za njimi je 19 koncertov, v avgustu bodo koncertirali še štirikrat – na Castle festivalu, v Idriji, Celju in Trzinu.

- Oglas -

Poleg koncertov na domačih tleh (nastopili so v Ljubljani, Mariboru, Kopru, Kranju, Velenju ter od Nove Gorice do Ormoža in od Tržiča do Šentjurja) so Vizli letos večkrat obiskali tujino: leto so začeli z mini turnejo po Češkem in med intenzivnim koncertiranjem doma obiskali še Nemčijo in Francijo, kjer so nastopili na večjih evropskih festivalih folk punk rock žanra. Ker Vizli ne poznajo predaje pičijo dalje – pred njimi so novi koncertni datumi v avgustu! Zakaj Vizli slovijo po svojih nepozabnih, neprekosljivih šus koncertih, lahko preverite na Castle festivalu (4.8.), nato na festivalu Čipkarija v Idriji (12.8.), na samostojnem koncertu v Celju (Špital za prjatle, 18.8.) in v Trzinu na Trznfestu (26.8.). Kar se je začelo od ust do ust, od šanka do ulice, od koncerta do turneje je položilo trdne temelje, na katerih Happy Ol’ McWeasel gradijo svoje nadaljnje uspehe in zmage. Poletje še ni reklo zadnje, Vizli pa medtem že načrtujejo koncerte in videospote zadnje etape leta 2023.

Happy Ol’ McWeasel na kratko

Iz mariborskega pogleda takrat mladeničev na celtic punk, ki so se za St. Patrick’s Day leta 2007 zbrali v bandu Happy Ol’ McWeasel,  se je sčasoma razvil in formiral polnokrvni folk punk rock sestav z izvrstnim koncertnim renomejem in unikatno avtorsko glasbo. Do danes so Vizli izdali tri albume. Prvenec No Offence (2012) je najprej zmuziciral mariborske šanke in klube ter zlagoma odžejal Slovenijo, njegov naslednik Heard Ya Say! (2015) pa je Vizle dokončno ponesel tudi na odre po Evropi. Letos so izdali tretjega ‘Such is Life’: stilsko prepoznaven, Vizlovski, a hkrati poln svežine, novih glasbenih teritorijev in izzivov, prinaša 13 novih skladb – od šus komadov do balad, od zabavljaških prigod do resne graje sodobnega sveta, od tipičnih folk punk prijemov do unikatnih, žanrsko pestrih dodatkov. Vizli so v 16 letih odrasli in vedo, kako in kaj lahko ponudijo. Preverite na katerem od njihovih koncertov.

- Oglas -