― Oglas ―

Jan Baruca: »Z vsem, kar znam, skušam biti vsak dan boljši!«

Marsikdo si brez glasbe ne predstavlja življenja. Pa veš, koliko različnih poklicev je povezanih z njo? Precej! Kot prvega predstavljam delo glasbenega producenta. Ta...
DomaNoviceI.C.E. postali polnoletni

I.C.E. postali polnoletni

- Oglas -

I.C.E., band z markantno pevko Renato v ospredju, se v novem letu pripravlja na velike stvari. Po osmih letih bodo v mesecu marcu letos izdali nov, tretji studijski album. Še prej pa I.C.E. v svet pošiljajo novo skladbo ‘Flow’.

Malo bolj temačna in skrivnostna skladba ‘Flow’ govori o občutkih negotovosti in strahu, ko se odločimo zapustiti cono udobja in podati v neznano, ter o preboju, ki ga lahko dosežemo, če uspemo te strahove in dvome premagati. Takrat lahko začutimo “flow” oz. tok, ko se naenkrat stvari ‘poklopijo’ in vse steče tako, kot mora.

I.C.E. so svoj flow začutili ob dokončanju prvih dveh novih skladb, ‘Nepopisan list’ in ‘Kar te dela živega’, s čimer jim je ob ponovnem zagonu skupnega dela uspelo premostiti številne ustvarjalne prepreke, ki so se nabrale iz preteklosti. Njihov kreativni tok je končno stekel in tako bodo I.C.E. marca postregli z novim albumom.

Zasedba je na skupno glasbeno pot stopila pred osemnajstimi leti. Prvi album ‘Na liniji’ s skladbami, kot so ‘Kje si zdaj’, ‘Na liniji’, ‘Sanjaj’, ‘Živim brez navodil’) so izdali leta 2008, sedem let kasneje pa mu je sledil drugi album ‘Tu je raj’ (‘Spomni se’, ‘Stara gara’, ‘Cukr Pop’ …). Osem let po izidu slednjega je (končno!) spet čas, da I.C.E. pokažejo, kaj so ustvarjali v zadnjih dveh letih, ko so se sprostili in neobvezujoče čarali v prostoru za vaje. V preteklem letu smo lahko slišali že dve novi; ‘Kar te dela živega’ in ‘Nepopisan list’, nova, ‘Flow’ pa je pravzaprav tista, ki nekako popisuje njihove nove začetke. I.C.E. danes sestavljajo: Renata Mohorič (vokal), Tine Janžek (kitara) in Matej Sušnik (kitara), Grega Robič (bas) in Tilen Miklavec (bobni).

I.C.E. letos obeležujejo tudi 18 let delovanja, kar bodo ob albumu marca obeležili s koncertom.

- Oglas -