Neisha ustvarila žalostinko

Neisha pošilja v svet tankočutno balado z močnim sporočilom. V skladbi se izražajo izvirnost in sporočilnost besedila, pomirjujoča osvoboditev in razbremenjenost v obliki tolažbe,...

Perpetuum Jazzile prihaja v Križanke

V ljubljanske Križanke 31. maja 2024 prihaja skupina Perpetuum Jazzile. Poleg edinstvenega glasovnega spektakla bodo postregli s svetlobnim in z vizualnim šovom, ki ga...

Folk Idoli vabijo na koncert!

Zasavska skupina Folk idoli objavlja svoj prvi album, ki nosi naslov 'Moje srce (zgodbe o ljubezni)'. Delček albuma so že predstavili na nedavni Bonbonieri,...

― Oglas ―

Matjaž Derin: Če je želja dovolj močna, lahko dosežeš, kar si želiš

Letošnjega maja bo portal Muzikobala obeležil sedmo obletnico obstoja. Zamislili ste si ga kot interaktivno knjiž(n)ico glasbene scene slovenske Istre. Kako ste prišli na...
DomaNoviceŽiga Deršek zapel ženi Evi

Žiga Deršek zapel ženi Evi

- Oglas -

Žiga Deršek po krajši pavzi predstavlja novo skladbo NEKAJ JE V TEBI, ki jo je kot zaobljubo premierno na svoji poroki zapel ženi Evi.

Žiga Deršek – pevec, voditelj, novinar in odlični kuhar. Vse to in še več bi lahko rekli za vsestranskega Žiga, ki danes v svet, po krajši pavzi, pošilja novo skladbo. Medtem ko smo ga vajeni slišati v nežnih pop baladah in šansonih, se tokrat s skladbo “Nekaj je v tebi” predstavlja v živahnejših ritmih, ki vseeno premorejo nežnost in globino.

Kot pravi, je bil po velikih uspehih zadnje praznično obarvane skladbe “Božič bo” večkrat nagovorjen k nadaljnjem ustvarjanju, a pri sebi nikoli začutil tisti pravi trenutek. Vse do sedaj.

Ob poplavi novih skladb, se nisem želel priključiti h komercialnem krogu muh enodnevnic, saj si želim, da skladba pomeni več, kot samo to, da je. Globoko sem vdihnil in izdihnil. Prepustil sem se. Zanimalo me je, kam me pelje svet glasbenega ustvarjanja in bil pripravljen na konec. A moj najlepši dan življenja, ko sva se z Evo poročila, je že bil odet v verze in melodijo skladbe Nekaj je v tebi. Ob tako velikem dnevu se je morala zgoditi in očitno še nisem rekel zadnje. Morda pa je to šele začetek,” o skladbi spregovori mladi umetnik.

Prvo sodelovanje z Ninom Ošlakom

Med tem ko je Žiga z Vero Šolinc v preteklosti že sodeloval (spomnimo se skladb Božič bo in Svoje barke krmar), je tokrat melodijo zaupal Ninu Ošlaku, sicer priznanem slovenskem producentu in pevcu.

Mislim, da sem potreboval nekoga, kot je Nino, da me je predramil. Predstavil mi je melodijo, ki mi je bila tudi v trenutku všeč in tako ni bilo več vprašanja. Prav tako sem vedel, da želim, da besedilo spiše draga Vera Šolinc, s katero sva sodelovala pri zadnjih uspešnih glasbenih projektih,” je o sodelovanju spregovoril Žiga, čemur je Nino še dodal: “Mislim, da je bilo le vprašanje časa, da skupaj spiševa novo glasbeno zgodbo. Leta sva se namreč srečevala na raznih dogodkih in o potencialnem sodelovanju neštetokrat že govorila. Videl sem njegov potencial in hkrati razumel, da potrebuje le nekoga, da ga zmotivira. Vesel sem, da nama je to sedaj tudi uspelo.

Vseeno z izidom niso hiteli.

Skladbo smo posneli, a pri sebi sem potreboval še nekaj časa, da sem jo kot celoto tudi začutil. Kot da bi čakal na nekaj več … da skladba po svoje dozori tudi v meni. Vseeno vztrajam, da ljudje skladbo začutijo šele takrat, ko jo začuti tudi izvajalec. In jaz sem jo na poroki z Evo, kjer sem jo zapel kot poročno zaobljubo. Dobila je nov pomen in jo naredila … mojo, najino … upam, da kmalu tudi vašo.”

- Oglas -

Skladbi prilaga tudi videospot, v katerem med drugim spremljamo Žigo in Evo na njun poročni dan.

- Oglas -
Prejšnji članek
Naslednji članek