Žiga Deršek zapel ženi Evi

Žiga Deršek po krajši pavzi predstavlja novo skladbo NEKAJ JE V TEBI, ki jo je kot zaobljubo premierno na svoji poroki zapel ženi Evi.

Žiga Deršek – pevec, voditelj, novinar in odlični kuhar. Vse to in še več bi lahko rekli za vsestranskega Žiga, ki danes v svet, po krajši pavzi, pošilja novo skladbo. Medtem ko smo ga vajeni slišati v nežnih pop baladah in šansonih, se tokrat s skladbo “Nekaj je v tebi” predstavlja v živahnejših ritmih, ki vseeno premorejo nežnost in globino.

Kot pravi, je bil po velikih uspehih zadnje praznično obarvane skladbe “Božič bo” večkrat nagovorjen k nadaljnjem ustvarjanju, a pri sebi nikoli začutil tisti pravi trenutek. Vse do sedaj.

Ob poplavi novih skladb, se nisem želel priključiti h komercialnem krogu muh enodnevnic, saj si želim, da skladba pomeni več, kot samo to, da je. Globoko sem vdihnil in izdihnil. Prepustil sem se. Zanimalo me je, kam me pelje svet glasbenega ustvarjanja in bil pripravljen na konec. A moj najlepši dan življenja, ko sva se z Evo poročila, je že bil odet v verze in melodijo skladbe Nekaj je v tebi. Ob tako velikem dnevu se je morala zgoditi in očitno še nisem rekel zadnje. Morda pa je to šele začetek,” o skladbi spregovori mladi umetnik.

Prvo sodelovanje z Ninom Ošlakom

Med tem ko je Žiga z Vero Šolinc v preteklosti že sodeloval (spomnimo se skladb Božič bo in Svoje barke krmar), je tokrat melodijo zaupal Ninu Ošlaku, sicer priznanem slovenskem producentu in pevcu.

Mislim, da sem potreboval nekoga, kot je Nino, da me je predramil. Predstavil mi je melodijo, ki mi je bila tudi v trenutku všeč in tako ni bilo več vprašanja. Prav tako sem vedel, da želim, da besedilo spiše draga Vera Šolinc, s katero sva sodelovala pri zadnjih uspešnih glasbenih projektih,” je o sodelovanju spregovoril Žiga, čemur je Nino še dodal: “Mislim, da je bilo le vprašanje časa, da skupaj spiševa novo glasbeno zgodbo. Leta sva se namreč srečevala na raznih dogodkih in o potencialnem sodelovanju neštetokrat že govorila. Videl sem njegov potencial in hkrati razumel, da potrebuje le nekoga, da ga zmotivira. Vesel sem, da nama je to sedaj tudi uspelo.

Vseeno z izidom niso hiteli.

Skladbo smo posneli, a pri sebi sem potreboval še nekaj časa, da sem jo kot celoto tudi začutil. Kot da bi čakal na nekaj več … da skladba po svoje dozori tudi v meni. Vseeno vztrajam, da ljudje skladbo začutijo šele takrat, ko jo začuti tudi izvajalec. In jaz sem jo na poroki z Evo, kjer sem jo zapel kot poročno zaobljubo. Dobila je nov pomen in jo naredila … mojo, najino … upam, da kmalu tudi vašo.”

Skladbi prilaga tudi videospot, v katerem med drugim spremljamo Žigo in Evo na njun poročni dan.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

ŠE ENA SLOVENSKA NA DAN

Paul Grem dočakali sneg in videospot za ‘Hladen dan’

Primorci Paul Grem so pred dnevi predstavili še videospot za njihovo aktualno skladbo 'Hladen dan' s prvenca 'Luč...

De Liri predstavljata nov ljubezenski singel

Kot povesta De Liri, gre za njuno prvo pesem z ljubezensko tematiko, čeprav se lahko navezuje tudi na...

Ruski vohun v novi preobleki z Borutom Maroltom!

Nieti so se na slovenko punk sceno znova vrnili konec leta 2019 in po novih koncertih, a žal...

Ajda Stina Turek ustvarila pesem o poti, ki jo je prehodila

Kot pravi pevka, njena aktualna skladba 'Sijaj' govori o sicer kratki poti, ki jo je prehodila in o...

Mate Bro na solo poti

Kaj imajo skupnega Da Phenomena, Okustični in BRO? Oziroma koga? Gonilna sila in ključna oseba vseh omenjenih zasedb...

I.C.E. postali polnoletni

I.C.E., band z markantno pevko Renato v ospredju, se v novem letu pripravlja na velike stvari. Po osmih...

Alex Volasko z novo skladbo Zatišje

Alex Volasko predstavlja novo skladbo 'Zatišje', ki je tudi nosilna pesem glasbenega albuma, ki ga je izdal pred...

Severa Gjurin vabi pred ‘Kamin’

Severa Gjurin je konec prejšnjega leta izdala svoj novi singl "Kamin", ki se že vrti na radijskih in...