Znana imena nastopajočih na 43. festivalu Melodij morja in sonca!

Organizator festivala Melodije morja in sonca Avditorij Portorož-Portorose objavlja 14 izbranih skladb in izvajalcev, ki bodo v nedeljo, 7. julija, nastopili na 43. festivalu...

― Oglas ―

Stella: »Vedno bom pela s tistimi in za tiste, ki jih imam rada!«

Za imenom Stella se skriva iskriva, nasmejana in vedoželjna Špela Jezovšek iz Šentjurja. Mlada glasbenica je pri svojih 20 letih prejela že številna državna...
DomaNoviceJoker Out se od leta 2022 poslavljajo s pesmijo 'Novi val'

Joker Out se od leta 2022 poslavljajo s pesmijo ‘Novi val’

- Oglas -

Medtem ko zaključujejo delo v hamburškem studiu, kjer so posneli evrovizijsko pesem in angleški album, so Jokerji na radijske valove poslali pesem ‘Novi val’, ki ga spremlja čustven video posnet na koncertu v Križankah.

9. septembra smo v razprodanih Križankah predstavili naš drugi studijski album ‘Demoni’, ki ga zaključuje pesem ‘Novi val’. Ta se je avgusta, ko smo že zaključevali ustvarjanje plošče, pojavila čisto nepričakovano. Bilo je v času divjanja požarov na Krasu in ta pesem je nastala kot odgovor na utesnjenost, ki smo jo čutili ob tem, ter upanje, da smo mi nova generacija, novi val, ki lahko prinese spremembe v tem svetu. Kar je začutila tudi publika in to je bil najmočnejši trenutek koncerta v Križankah, ki bo v posnetku na ogled enkrat naslednje leto,” pravijo Jokerji, ki so kot video za to pesem izdali posnetek žive izvedbe, saj ta najbolje povzema vse občutke, ki jih ob petju in poslušanju sproža ‘Novi val’.

Izid te skladbe v obliki uradnega radijskega singla in posnetek izvedbe v Križankah sta tudi naše zadnje dejanje v letu 2022, ki je bilo res razburljivo in nepozabno. Ob tem bi se radi zahvalili vsem poslušalcem in fenom, vsem, ki ste hodili na naše koncerte in nas poslušali. Vsem želimo lepe praznike, miren božič in srečno novo leto.

Skupina Joker Out je letos prejela že svojo trejo zlato piščal, je ena najbolj vročih koncertnih zasedb in eden najbolj predvajanih slovenskih izvajalcev na radiih. Nastopili so tudi na festivalu Exit, s singlom ‘Demoni’ prvič resneje vstopili na regionalno glasbeno sceno, v letu 2023 pa bodo ob že kar nekaj potrjenih nastopih v različnih evropskih državah Slovenijo zastopali tudi na izboru Pesem Evrovizije v Liverpoolu.

Jeseni jih čaka njihov največji koncert doslej – 6. oktobra bodo nastopili v Stožicah.

Besedilo pesmi:

JOKER OUT – ‘Novi val’

Kam od tu naprej, če že zdaj zažigamo obzorje
Kako od tu nazaj, če je papir več vreden kot smo mi
Tiho prepustim naj me nosi nemirno morje
Mogoče me prav danes še zadnjič ohladi

Radio predvaja le še strele in udarce
V časopisu piše, da smo zašli s poti
Danes bomo peli in dvigali kozarce
Včeraj smo rojeni in že vsega krivi mi

- Oglas -

Vabljeni vsi na karneval
Da se odrinemo od tal
Generacija ljubezni, upanja
Novi val

Letajo po zraku sledovi optimizma
Vajeti v mraku prevzem protagonizma
Zbrali smo pogum za upor, da nekaj spremenimo
Bolje da smo danes nori, kot da jutri se bojimo

Vabljeni vsi na karneval
Da se odrinemo od tal
Generacija ljubezni, upanja
Novi val

Delajmo napake
Čisto iz vsake
Izpira se zlato
Izpira se zlato

Vabljeni vsi na karneval
Da se odrinemo od tal
Generacija ljubezni, upanja
Novi val

Delajmo napake
Čisto iz vsake
Izpira se zlato
Vabljeni vsi na karneval

- Oglas -