― Oglas ―

Andraž Hribar: “Prepustil sem se toku kreativnosti!”

Vaša šesta avtorska plošča nosi naslov 'Čas je'. Ne bom vas vprašala, čas za kaj, ker se mi zdi, da je to najbolj pogosto...
DomaNoviceKdo se šali na račun božičnih pesmi? Drugi vagon!

Kdo se šali na račun božičnih pesmi? Drugi vagon!

- Oglas -

Drugi vagon je glasbena skupina, ki zavije zimzelene pesmi v svoj prepoznaven akustičen melos. Zasedbo sestavlja 6 simpatičnih fantov vseh starosti, katerih namen je širjenje slovenske pesmi in dobre volje. Njihovo publiko največkrat predstavljajo zaprte družbe, za sabo pa imajo tudi že nekaj odrskih nastopov. Za svojo glasbo iščejo navdih v vsakdanjih pripetljajih.

Začetek uspešne zgodbe sega v leto 2017, ko se je v Trebnjem na spontan petkov večer formirala prva zasedba banda – Žan na kitari, Simon na trobenti, Andrej na harmoniki in Matija na cajonu. Po mescu dni se jim pridruži še Aljaž, ki s svojimi perkašni in nagajivostjo postane nepogrešljiv član zasedbe. Pri ustvarjanju prvih avtorskih pesmi so fantje ugotovili, da za popolno zvočno sliko potrebujejo tudi basista. Na pomoč jim je priskočil Primož Kravcar, s katerim so nastopali po Balkanu, na Češkem in nenazadnje po celi Sloveniji. Leta 2019 je izšel njihov prvi album z devetimi avtorskimi skladbami, ki so ga poimenovali ‘Najboljši hiti’. Pesmi so nastale v sodelovanju z dolgoletnim producentom in direktorjem Studia Mars, Andrejem Mežanom. Poleg ekipe Drugi vagon sta svoj del k mozaiku prispevala tudi soavtorja Dare Acoustic in Alan Cvelbar. Sloveniiji so skupaj album tudi predstavili na poletni turneji ‘Mat-kurja Tour 2019’ (Trebnje – Novo mesto – Ljubljana – Izola – Solkan – Prevalje – Bovec).

Med epidemijo je Drugi vagon v sodelovanju z ABG bandom izdal nov singel z videospotom – Pesem o domačem kraju. Svežo energijo in kreativnost je prinesel tudi novi član, Martin Koncilija, ki je na basu zamenjal Primoža.

Nova zasedba tako napoveduje drugi album, ki se bo verjetno imenoval ‘Še boljši hiti’. Za začetek pa so nam fantje v ponovnem sodelovanju z Dare Acoustic pripravili božično pesem z naslovom ‘Mokra od snega’. Z njim se želijo, seveda na svoj hudomušen način, pošaliti na tematiko božičnih pesmi. Jim je uspelo?

- Oglas -