― Oglas ―

Leonart: Ko je muzika je več kot instant polenta

Leonart‌ ‌je ‌pop-rock‌ ‌glasbena‌ ‌skupina‌ ‌iz‌ ‌Maribora‌, ki  ‌igra‌ ‌avtorsko‌ ‌glasbo‌ ‌s‌ ‌ slovenskimi‌ ‌besedili.‌ Kot pravijo, so ‌‌skozi‌ ‌leta‌ ‌skupnega‌ ‌muziciranja‌ ‌svoje‌ ‌odnose‌...
DomaNoviceKevin Koradin stopa v jesen z novo pesmijo

Kevin Koradin stopa v jesen z novo pesmijo

Avtor, kantavtor in producent Kevin Koradin predstavlja novo, melanholično rock skladbo 'Vse kot prej'.

- Oglas -

Takole je zapisal v sporočilu ob pesmi: “Ko sem začel pisati besedilo sem prvotno razmišljal o ljubezenskem razmerju, v katerem zaradi določenih besed ali dejanj ne najdeš več poti nazaj, da bi bilo vse kot prej. Kasneje sem svoje misli pri pisanju dodatno poglobil, tako, da se besedilo nanaša tudi na čase v katerih živimo, govori o odnosih med ljudmi, stanju duha in stvari v družbi. Zadnje leto sem se pretezno posvečal glasbeni produkciji, pisanju glasbe in sodelovanju z različnimi izvajalci.

Pesem “Vse kot prej” je nastala povsem spontano in skoraj malce nepričakovano, saj so bili ravno v procesu snemanja skladb za različne projekte, ko je Kevin dobil inspiracijo, prijel v roke kitaro, skoraj v prvem poskusu spesnil celo skladbo in jo v istem dnevu posnel. “Prav ta spontanost in neobremenjenost, da enostavno narediš en iskren komad, se mi zdi dobrodošla v teh časih, ko je čedalje vec pritiska na izvajalce, da napišejo hit,” pravi Kevin.

Skladba je dobila tudi videopodobo. Za videospot je poskrbel Kevinov dolgoletni nizozemski partner Clifford Goilo, s katerim skupaj ustvarjata glasbo ze več kot desetletje.

Pri videopodobi jima je bil vzor nizozemski fotograf in režiser Anton Corbijn, čigar delo oba obožujeta. Samo snemanje videospota pa je bilo osnovano na igri s kamero in improvizaciji.

Besedilo pesmi Vse kot prej:

Oči, ki jasno govorijo
Da globok je ta prepad
Zapiramo se vase vedno
Znova zavračamo napad
Rad bi, da je vse kot prej
Kam še gremo mi povej
Radi bi, da je vse kot prej,
Kje je meja mi povej
Učijo nas ljubiti jezo
Igrati trdo umreti mlad
Za vedno ostaja nam preteklost
Kot brazgotina je del nas
Rad bi, da je vse kot prej
Kam še gremo mi povej
Radi bi, da je vse kot prej,
Kje je meja mi povej
Včasih ti res še povedat ne znam
Resnica nas preveč boli
Pravijo, da prepozno je za nas
Sprašujem se kdo mirno spi
Resnico mi povej … da bilo bi vse tako kot prej … vse kot prej

- Oglas -