― Oglas ―

Potnik, ki prepeva o spoštovanju soljudi

Potnik je naziv nove primorske zasedbe v slovenskem alternativnem rock okolju. S potovanjem med ljubeznijo, prijateljstvom in družbenimi pogledi na posameznika, se zasedba trudi...
DomaNoviceVečkulturni Vlado Kreslin ostaja na sceni

Večkulturni Vlado Kreslin ostaja na sceni

Vlado Kreslin je izdal tršo, koronsko verzijo pesmi Life is today.

- Oglas -

V svojem novem singlu, ki je »koronska«, trša verzija skladbe Life is today, Vlado Kreslin poje v treh jezikih.

V prekmurskem, v katerem je odraščal, v slovenskem, katerega je osvojil v osnovni šoli in angleškem, ki mu je odprl pot v beli svet. Poje o tem, da se moramo zavedati vsakega trenutka, in dneva,  ki ga živimo samo zdaj in se nikdar več ne povrne.

Sicer pa žameten glas Vlada Kreslina in njegova neizmerna poetičnost ustvarjata že več desetletij posebno slovensko glasbeno zgodbo z razprodanimi koncerti in izjemno množico oboževalcev vseh starosti. Mehkoba, ujeta v melodijo, in brezčasna sporočila o življenjskih modrostih, ki opredeljujejo glasbo Vlada Kreslina, so posneti na zavidljivo diskografijo z dolgim seznamom uspešnic. Čeprav izhaja iz rockerskih voda, iz skupin Horizont in Martin Krpan, s katerimi se je uveljavljal v mladosti, se je njegov talent najizraziteje razkril v osebnoizpovednem žanru; v oživljanju ljudske glasbe na presečišču kantavtorstva in šansona. Tukaj sta mu stala ob strani Beltinška banda in Mali bogovi. Glasba Vlada Kreslina lahko prikliče solzo ganljivosti na obraz, stisne zaljubljene v objem in dvigne poslušalce na plesišče.

Novo različico pesmi so prejele radijske postaje, upamo, da bo končala tudi na Youtubu, tu pa je originalna različica izpred enega leta:

- Oglas -