Znana imena nastopajočih na 43. festivalu Melodij morja in sonca!

Organizator festivala Melodije morja in sonca Avditorij Portorož-Portorose objavlja 14 izbranih skladb in izvajalcev, ki bodo v nedeljo, 7. julija, nastopili na 43. festivalu...

― Oglas ―

Potnik, ki prepeva o spoštovanju soljudi

Potnik je naziv nove primorske zasedbe v slovenskem alternativnem rock okolju. S potovanjem med ljubeznijo, prijateljstvom in družbenimi pogledi na posameznika, se zasedba trudi...
DomaNoviceMagnifico se pripravlja na dogodek leta

Magnifico se pripravlja na dogodek leta

- Oglas -

Magnifico je v treh dekadah močno zaznamoval slovensko kulturo. »Enfant terrible« slovenske glasbe je začel s 24.000 poljubi, nam predstavil Silvijo in Emanuelle, odpeljal iz Ljubljane v Portorož in ob tem razbijal tabuje in stereotipe. Besedi čefur je vdahnil ponos, »pedrom«, »lezbijkam« in ostalim manjšinam legitimnost. Naučil nas je Marš na Drino in nam podaril samo ljubezen. Ko je zapel Hir aj kam hir aj go, se mu je zgodil export-import, potem pa še šarlatanska Tivoli in Cici Mici. V svoji karieri je izdal osem avtorskih plošč in tri filmske albume, imel preko 1000 koncertov doma in po svetu. Njegove pesmi se vrtijo v 53 državah sveta. Pesem Pukni zoro je kmalu po izdaji ponarodela do te mere, da mnogi javno trdijo, da je stara narodna pesem.

S svojimi prvimi albumi Od srca od srca (1993), Gdo je čefur (1996) in Sexy Boy (1999) se je Magnifico uveljavil kot neortodoksno vsestranski skladatelj in glasbenik na področju bivše Jugoslavije. Leta 2002 je s skladbo Samo ljubezen v izvedbi Sester kot avtor zmagal na nacionalnem izboru za Pesem Evrovizije. K dosegu mednarodnega občinstva so močno pripomogli albumi, kot so Export/Import (2004) s hitom Hir ai kam, hir ai goMagnification (2010) in Charlatan de Balkan (2016).

Decembra leta 2017 je prvič razprodal Areno Stožice, nakar je to ponovil še trikrat, leta 2020 pa je postavil rekord v prodanih vstopnicah za tradicionalni božični koncert na svetovnem spletu. Je glasbenik, čigar glasba riše svet brez mej, posledično pa ob izvedbah v živo občinstvo doživi edinstveno izkušnjo.

Edinstveno izkušnjo lahko doživite tudi vi, ob dogodku leta, ki se bo zgodil 31. avgusta 2024 ob 20. uri z nepozabnim koncertom ob 30-letnici Magnificove samostojne kariere.

Nastopali bodo: Magnifico s svojim stalnim spremljevalnim ansamblom in prvič s svojim novoustanovljenim simfoničnim disco šlager orkestrom, ki bo pripomogel, da bo publika lahko uživala v njegovih filmskih in pop glasbenih uspešnicah, ki jih je nanizal v tem času. Na odru se mu bodo pridružili glasbeni gostje, ki so v vseh teh letih z njim sodelovali in pustili pečat v njegovem ustvarjanju.

- Oglas -