Znana imena nastopajočih na 43. festivalu Melodij morja in sonca!

Organizator festivala Melodije morja in sonca Avditorij Portorož-Portorose objavlja 14 izbranih skladb in izvajalcev, ki bodo v nedeljo, 7. julija, nastopili na 43. festivalu...

― Oglas ―

Potnik, ki prepeva o spoštovanju soljudi

Potnik je naziv nove primorske zasedbe v slovenskem alternativnem rock okolju. S potovanjem med ljubeznijo, prijateljstvom in družbenimi pogledi na posameznika, se zasedba trudi...
DomaNoviceBarcelona, London, Amsterdam, Stockholm, Ljubljana …

Barcelona, London, Amsterdam, Stockholm, Ljubljana …

- Oglas -

Predevrovizijska vročica se je iz Madrida preselila v Barcelono in London. V roku 24 ur – in na zračni razdalji približno 1.139 kilometrov – je Raiven dva večera zapored hipnotizirala evrovizijsko občinstvo z Veroniko.

Oba dogodka sta bila zelo naporna, ampak nagrajujoča. V Barceloni sem nastopila na večjem prizorišču kot v Londonu, tako da mi je bil koncert v Španiji malo ljubši,” je strnila vtise slovenska predstavnica na izboru za pesem Evrovizije.

Raiven je najprej v Barceloni pred 3.000 evrovizijskimi oboževalci v klubu Sant Jordi povezala razgreta grla ob prepevanju “Jaz sem, ti si, Veronika“ –  sloganom, ki ga je evrovizijska družina že vzela za svojega. Nato pa se je “poslanstvo“ Veronike razširilo na Otoku pred 2.000 oboževalci v klubu HERE at Outernet. Londonsko občinstvo je Raiven poleg aplavza pospremilo z odra ob prepevanju Veronike brez glasbene spremljave.

Slovenska predstavnica na Evroviziji je podobno kot v Madridu požela veliko zanimanje evrovizijskih oboževalcev in medijev, ki spremljajo največji televizijski spektakel. Med drugim je bila to tudi priložnost, da si izmenja izkušnje s preostalimi evrovizijskimi predstavniki, s katerimi je že spletla prijateljstva: “Pre-partyji so odlična priložnost za izvajalca, da lahko že predhodno ‘skoči’ v ta evrovizijski mehurček. In mislim, da je potem malo manj presenečen, ko pride na Evrovizijo. Z nastopi na pre-partyjih in z obveznostmi, ki jih obkrožajo, lahko izvajalci že prej spoznamo oboževalce in dobimo vpogled, kako evrovizijska scena deluje. Ter obratno. Tudi oboževalci in potencialni glasovalci dobijo vpogled v izvajalčevo delo: predvsem kako zveni v živo. Za majhno državo, kot je Slovenija, kjer se moramo zagotovo malo bolj potruditi, da smo opaženi kot morda katere večje države, je udeležba na pre-partyjih skoraj nujna,” je še dodala Raiven.

Predevrovizijska turneja se nadaljuje naslednji konec tedna v Amsterdamu in Stockholmu. Še pred odhodom na Evrovizijo akademsko izobraženo glasbenico čaka veliki koncert v razprodanem Cankarjevem domu 21. aprila, kjer bo praznovala 10. obletnico svoje kariere. Na njem bo združila svetova elektro-popa in opere ter se sprehodila skozi svojo glasbeno retrospektivo. To je februarja nadgradila z izdajo kratkometražnega albuma Sirene, pt. 1, kjer skozi prizmo glasbe prepleta introspekcijske uvide z zgodbami ikoničnih likov: Ofelije, lepe Helene (Ikona), Elektre (Elektrino srce), Carmen (Habanera) in Veronike Deseniške (Veronika).

Najbolj odmevna protagonistka Siren je zagotovo Veronika, katere vizualna pripoved presega 1,5 milijonov ogledov na portalu YouTube in čez 1,5 milijona poslušanj na platformi Spotify. Skladba, s katero bo Raiven predstavljala Slovenijo na 68. izboru za pesem Evrovizije, je ogledalo družbi, ob čemer poudarja, da je lov na čarovnice v letu 2024 še kako živ. Znano je, da bo Raiven v prvem predizboru, 7. maja, nastopila pod zaporedno številko 9.

- Oglas -