Znana imena nastopajočih na 43. festivalu Melodij morja in sonca!

Organizator festivala Melodije morja in sonca Avditorij Portorož-Portorose objavlja 14 izbranih skladb in izvajalcev, ki bodo v nedeljo, 7. julija, nastopili na 43. festivalu...

― Oglas ―

Potnik, ki prepeva o spoštovanju soljudi

Potnik je naziv nove primorske zasedbe v slovenskem alternativnem rock okolju. S potovanjem med ljubeznijo, prijateljstvom in družbenimi pogledi na posameznika, se zasedba trudi...
DomaNapovediMi2 bodo na Tisočem koncertu posneli nov koncertni album

Mi2 bodo na Tisočem koncertu posneli nov koncertni album

- Oglas -

Mi2 bodo v petek, 12. maja, odigrali svoj Tisoči koncert. Koncert bo v Križankah, kjer bodo Mi2 samostojno nastopili prvič. Band, ki je svojo glasbeno pot začel kot duo in se kot polnokrvna zasedba formiral na prelomu tisočletja, je v dobrih sedemindvajsetih letih zrasel v enega najvidnejših slovenskih rock izvajalcev in do danes odigral malo manj kot tisoč koncertov. Svojega Tisočega so napovedali konec januarja, v prvem dnevu prodaje prodali dobrih tisoč vstopnic in koncert razprodali že v začetku marca, več kot dva meseca vnaprej.

Mi2 so v Kogojevi dvorani Društva slovenskih skladateljev (SIGIC) skupaj z ZKP-jem na novinarski konferenci predstavili podrobnosti Tisočega koncerta. ‘‘Mi2 smo naš jubilejni koncert vzeli sila resno, saj se zavedamo, da tovrstnega okroglega jubileja po vsej verjetnosti ne bomo več ponovili,” je zbranim medijem povedal Jernej Dirnbek in priznal, da je snovanje programa terjalo dosti naporov in usklajevanj znotraj banda. ”Spodobi se, da na takšnem koncertu odigramo vse svoje najbolj poznane pesmi, da ob njih predstavimo tudi kaj redkeje slišanega in da ne nazadnje določen poudarek namenimo tudi našemu zadnjemu albumu Črno na belem, ki je izšel pred dvema letoma,” je še dodal. ‘‘Izbira skladb bo pestra, med njimi bo nedvomno veliko takih, ki jih ne igramo pogosto, seveda bo repertoar tudi daljši. V osnovi bo koncert električen, pripravljamo pa tudi akustični vložek … Vsekakor naš Tisoči ne bo naš klasičen koncert, a na koncu dneva smo kar smo. In mi smo Mi2,” je dodal Tone Kregar. Mi2 za svoj jubilejni Tisoči koncert obljubljajo kompakten in udaren koncertni program.

Skupini Mi2 se bodo na odru Križank pridružili tudi posebni gostje, pravzaprav gosta: publiko bo ogreval Leopold I., med koncertom pa se jim bo na odru pridružil Tine Matjašič iz Alo!Stari, dva izvajalca s posebnim avtorskim izrazom – Leopold I. svoja besedila podaja v radgonskem narečju, Matjašič pa je pevec avtohtonih mariborskih skejtpunkerjev Alo!Stari, ki se prav tako izražajo po svoje.

Na Tisočem koncertu skupine Mi2 bo pomembno vlogo odigrala tudi založba ZKP, ki je v času največjega o pandemičnega zaprtja preživela 50. obletnico svojega delovanja, zdaj pa že pogumno stopa v šesto desetletje. Mi2 in ZKP so povezani že več kot 10 let. Njihovo sodelovanje se je začelo v letu 2012 z live albumom ‘Decibeli’, dve leti kasneje (2014) je sledil album ‘Čista jeba’ in leta 2021 še aktualni album skupine Mi2 ‘Črno na belem’. In če se je sodelovanje med Mi2 in ZKP-jem začelo pred več kot desetimi leti z izjemno uspešnim live albumom je letos čas za novega. Mi2 bodo na svojem Tisočem koncertu v Križankah posneli material za njihov nov koncertni album, ki bo preko ZKP-ja izšel na vinilni plošči predvidoma že letošnjo jesen. Mojca Menart iz ZKP-ja se je na novinarski konferenci dotaknila tudi izjemo uspešnih preteklih plošč skupine Mi2, ki jih je izdal ZKP, in so bile prodane v platinastih in zlatih nakladah.

Mi2 se veselijo novega mejnika svoje bogate glasbene poti: ”Mejniki in obeležja so po svoje fajn, ker ti povedo, kolikšno pot si že prehodil. Po drugi strani pa te spomnijo, da tvoja leta neusmiljeno tečejo. Kljub temu si upam trditi, da smo Mi2 še v dobri, in kadar je treba mladostni, kondiciji ter da nam volja po glasbenem udejstvovanju še ne usiha,” je zaključil Dirnbek.

Mi2, band iz Rogatca, nas je prepričal s svojo pristnostjo in edinstvenostjo. Že dobrih sedemindvajset let navdušujejo s svojimi himničnimi skladbami in besedili, v katerih popisujejo šaljive prigode ali podajajo resne poglede in komentarje na prostor in čas, v katerem se nahajamo. Ena od njihovih najboljših kvalitet pa je tudi neposredni stik s poslušalci, torej tista kemija, ki se dogaja na in pod koncertnim odrom.

- Oglas -