― Oglas ―

Jan Baruca: »Z vsem, kar znam, skušam biti vsak dan boljši!«

Marsikdo si brez glasbe ne predstavlja življenja. Pa veš, koliko različnih poklicev je povezanih z njo? Precej! Kot prvega predstavljam delo glasbenega producenta. Ta...
DomaNoviceSaša Vipotnik: Vesolje je trenutno moja najljubša pesem

Saša Vipotnik: Vesolje je trenutno moja najljubša pesem

- Oglas -

Nov singel AKA Neomi združuje edinstvena vokala Saše Vipotnik in Aleksandre Ilijevski.

Vesolje govori o ljubezni in njeni brezčasnosti. Govori o kratkem trenutku sreče in povezanosti med dvema ženskama in o vsem, kar ju v tem trenutku zavedanja obdaja, tudi vesolju.

Opisuje tisto nekaj, kar občutimo z bližnjo osebo v nekem trenutku, ki sam po sebi ni nujno nekaj izjemnega. Mi pa ga občutimo kot presežnega in večnega. Govori o minljivosti in majhnosti človeka, ki je neznaten napram vesolju in človeški zgodovini, vendar ga občutje in zavedanje ljubezni za kratek hip napravi nesmrtnega. In nič drugega zares ni več važno.

Kot gostja v pesmi in videospotu nastopa Aleksandra Ilijevski, ki se je v pesem zaljubila in takoj pristala na sodelovanje. Videospot je kombinacija animacije in igre. Nastopata Saša in Aleksandra, ki sta ujeti v staro astronomsko knjigo. Glasba ustrezno skuša prikazati povezanost ali gravitacijsko silo s prizemljenim ponavljajočim beatom. Spremljava trobente, ki odmeva pa prikazuje nasprotno – izvenzemeljsko neskončnost.

Saša Vipotnik o novem singlu iskreno pove: “Vesolje je trenutno moja najljubša pesem, a verjetno sem pristranska, ker je bilo besedilo napisano zame.”

- Oglas -