Znana imena nastopajočih na 43. festivalu Melodij morja in sonca!

Organizator festivala Melodije morja in sonca Avditorij Portorož-Portorose objavlja 14 izbranih skladb in izvajalcev, ki bodo v nedeljo, 7. julija, nastopili na 43. festivalu...

― Oglas ―

Matjaž Derin: Če je želja dovolj močna, lahko dosežeš, kar si želiš

Letošnjega maja bo portal Muzikobala obeležil sedmo obletnico obstoja. Zamislili ste si ga kot interaktivno knjiž(n)ico glasbene scene slovenske Istre. Kako ste prišli na...
DomaNoviceJoker Out v duetu z Elvisom Costellom

Joker Out v duetu z Elvisom Costellom

- Oglas -

Jokerji so na druženju z mediji po koncu ESC turneje oznanili, da se bodo v torek od svoje domače publike poslovili z brezplačnim koncertom na ljubljanskem Novem trgu. – Jutri izide težko pričakovani duet ‘New Wave’ z legendarnim Elvisom Costellom.

Po nastopih v Barceloni, Varšavi, Tel Avivu, Madridu, Amsterdamu in Londonu, so Kris, Nace, Jan, Jure in Bojan končno spet v domači oskrbi. V Liverpool bodo poleteli 1. maja, do takrat pa jih čaka še kar nekaj priprav, treningov in aktivnosti povezanih z nastopom na tekmovanju Pesem Evrovizije. Najbolj pa se veselijo torkovega druženja z domačimi navijači – tudi zato, ker so že malo siti nastopanja na playback in res pogrešajo koncerte.

Kaj pa so povedali o sodelovanju z legendarnim Elvisom Costellom?

Ko smo leta 2019 izdali Golo, mu je boter našega takratnega basista, sicer Elvisov dober prijatelj, zavrtel to skladbo. Takoj mu je bila všeč in nas je pohvalil, to pa je bilo to. O njem nismo več veliko slišali, dokler nismo lani jeseni izdali drugi album Demoni, na katerem je bila tudi pesem Novi val. Izvirnik je nastal v času gozdnih požarov na Krasu. Zdelo se je, kot da nas bombardirajo le s slabimi novicami in negativno energijo. Besedilo pesmi nas kliče, da se ozremo na svet v katerem živimo in ga začnemo ceniti v polni meri, saj se zdi, da ga vsak dan bolj in bolj uničujemo. Je poziv vsem, ki čutijo, da pripadajo generaciji, ki bo začela delati pozitivne spremembe. Tokrat nam je Elvis prisluhnil samoiniciativno, saj je za nas že vedel, in ta pesem ga je tako navdušila, da je predlagal, da priredi besedilo v angleščini, kasneje pa se je celo odločil, da bi jo z Bojanom zapela v duetu. Njegovo besedilo nam je bilo takoj všeč. Svoj del je posnel v New Yorku z grammyjem nagrajenim producentom Sebastianom Krysom, mi pa smo pesem dokončali v Ljubljani.”

Videospot za pesem so konec marca snemali na obeh straneh Atlantika. Ker je bil Elvis sredi koncertne turneje po ZDA, je svojo vlogo posnel v New Yorku, medtem ko so Jokerji večino prizorov posneli v njegovem domačem Liverpoolu. Z malo čarovnije njihovega osebnega vizualnega guruja ter priznanega režiserja Marka Pirca pa so se domislili tudi premetenega trika, s katerim so se z Elvisom sprehodili po ulicah Liverpoola.

Skupino Joker Out ob vseh pomembnih aktivnostih spremlja tudi njihov hišni vizualni guru Mark Pirc, ki z bendom ustvarja serijo ‘Joker Out – Carpe Diem’. Nova epizoda je na ogled vsak ponedeljek.

KLJUČNI DATUMI

21/4 – izid singla New Wave z Elvisom Costellom

25/4 – Koncert za najboljše navijače @ Novi trg, LJ

- Oglas -

1-13/5 @ Pesem Evrovizije 2023, Liverpool

19/5 @ Sea Star festival, Umag

15/06 @ Belgrade Beer Festival (z Morcheebo)

28/6 @ Arsenal Fest, Kragujevac (z The 1975)

15/7 @ Pivo in cvetje Laško

18/8 @ Jazzbina, Sarajevo

- Oglas -