Mi2 z barvito ploščo nad sive čase

Skupina Mi2 se skoraj sedem let po izdaji nadvse uspešnega studijskega albuma Čista jeba (prodan v zlati nakladi, prejeta zlata piščal za najboljši album in skladbo leta) vrača z novim, osmim studijskim izdelkom, poimenovanim Črno na Belem.


Z mnogimi vmesnimi prekinitvami je album nastajal od pomladi 2017 do začetka leta 2021 v placu za vaje (in priložnostnem svetišču) benda v Belem pri Šmarju pri Jelšah ter nekaterih glasbenih studiih. Tudi tokrat so Mi2 dirigentsko paličico večidel zaupali studijskemu mojstru in producentu Dragu Popoviču. Nastala je barvita plošča za sive čase. Vsebinsko se album navezuje na prejšnje izdaje skupine. Na njem ne manjka udarnih kitar in močnih ritmov, kakor tudi ne nežnih tonov in igrivih melodij. Spet je prisotna dobra doza značilnega Mi2 humorja, prgišče nostalgije in ljubezni pa seveda odkritih sporočil o času, v katerem živimo. Mi2 si glede tega nikoli niso zatiskali ušes in oči. Ko pobožajo, naredijo to z občutkom. Ko udarijo, udarec zaboli.
Tudi zato omenjeni naslov albuma.Plošča Črno na Belem vsebuje 11 novih avtorskih skladb. Nekatere od njih so poslušalci že lahko spoznali kot do sedaj izdane single: Lanski sneg, Proklete vijolice, Adam in Eva, Kakor nekoč, Midva in Joj joj joj.
Preostali del skladb te že predstavljene več kot lepo dopolnjuje, saj, kot je povedal eden od avtorjev Jernej Dirnbek: “So prav v drugem delu snemanja začutili, da so se poklopile vse tiste energije, da so zadihali kot eden in so pesmi zazvenele, kot bi jih izvajali že od nekdaj.”
Album bo na dan norcev izšel v digitalni in v CD obliki, 16. aprila pa še na vinilki v oštevilčeni nakladi 700 kosov s pretočno kodo.
 
Ob izidu albuma Črno na Belem Mi2 pripravljajo predstavitveni spletni koncert, ki se bo začel 1. aprila 2021 ob 20. uri s prenosom iz placa za vaje v Belem, kjer je plošča tudi nastajala. Na njem bodo skladbe z novega studijskega albuma predstavili v živo, le-tem pa bodo dodali bero večnih Mi2 komadov, s katerimi že toliko let navdušujejo množico pod koncertnim odrom. Omeniti velja, da bo po koronskem letu 2020, v katerem so Mi2 izvedli le nekaj akustičnih nastopov, to po več kot letu dni prvi koncert, ki ga bodo Mi2 odigrali v polnokrvni električni zasedbi in ob podpori svoje zveste ekipe, ki bo poskrbela za vse, kar pritiče takšnemu dogodku. Vsi obiskovalci, ki bodo na daljavo spremljali koncert, bodo v zahvalo za podporo z vstopnico prejeli tudi kodo za prenos albuma Črno na Belem v elektronski obliki.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

ŠE ENA SLOVENSKA NA DAN

Paul Grem dočakali sneg in videospot za ‘Hladen dan’

Primorci Paul Grem so pred dnevi predstavili še videospot za njihovo aktualno skladbo 'Hladen dan' s prvenca 'Luč...

De Liri predstavljata nov ljubezenski singel

Kot povesta De Liri, gre za njuno prvo pesem z ljubezensko tematiko, čeprav se lahko navezuje tudi na...

Ruski vohun v novi preobleki z Borutom Maroltom!

Nieti so se na slovenko punk sceno znova vrnili konec leta 2019 in po novih koncertih, a žal...

Ajda Stina Turek ustvarila pesem o poti, ki jo je prehodila

Kot pravi pevka, njena aktualna skladba 'Sijaj' govori o sicer kratki poti, ki jo je prehodila in o...

Mate Bro na solo poti

Kaj imajo skupnega Da Phenomena, Okustični in BRO? Oziroma koga? Gonilna sila in ključna oseba vseh omenjenih zasedb...

Žiga Deršek zapel ženi Evi

Žiga Deršek po krajši pavzi predstavlja novo skladbo NEKAJ JE V TEBI, ki jo je kot zaobljubo premierno...

I.C.E. postali polnoletni

I.C.E., band z markantno pevko Renato v ospredju, se v novem letu pripravlja na velike stvari. Po osmih...

Alex Volasko z novo skladbo Zatišje

Alex Volasko predstavlja novo skladbo 'Zatišje', ki je tudi nosilna pesem glasbenega albuma, ki ga je izdal pred...