― Oglas ―

Andraž Hribar: “Prepustil sem se toku kreativnosti!”

Vaša šesta avtorska plošča nosi naslov 'Čas je'. Ne bom vas vprašala, čas za kaj, ker se mi zdi, da je to najbolj pogosto...
DomaNapovediMi2 z barvito ploščo nad sive čase

Mi2 z barvito ploščo nad sive čase

Skupina Mi2 se skoraj sedem let po izdaji nadvse uspešnega studijskega albuma Čista jeba (prodan v zlati nakladi, prejeta zlata piščal za najboljši album in skladbo leta) vrača z novim, osmim studijskim izdelkom, poimenovanim Črno na Belem.

- Oglas -

Z mnogimi vmesnimi prekinitvami je album nastajal od pomladi 2017 do začetka leta 2021 v placu za vaje (in priložnostnem svetišču) benda v Belem pri Šmarju pri Jelšah ter nekaterih glasbenih studiih. Tudi tokrat so Mi2 dirigentsko paličico večidel zaupali studijskemu mojstru in producentu Dragu Popoviču. Nastala je barvita plošča za sive čase. Vsebinsko se album navezuje na prejšnje izdaje skupine. Na njem ne manjka udarnih kitar in močnih ritmov, kakor tudi ne nežnih tonov in igrivih melodij. Spet je prisotna dobra doza značilnega Mi2 humorja, prgišče nostalgije in ljubezni pa seveda odkritih sporočil o času, v katerem živimo. Mi2 si glede tega nikoli niso zatiskali ušes in oči. Ko pobožajo, naredijo to z občutkom. Ko udarijo, udarec zaboli.
Tudi zato omenjeni naslov albuma.Plošča Črno na Belem vsebuje 11 novih avtorskih skladb. Nekatere od njih so poslušalci že lahko spoznali kot do sedaj izdane single: Lanski sneg, Proklete vijolice, Adam in Eva, Kakor nekoč, Midva in Joj joj joj.
Preostali del skladb te že predstavljene več kot lepo dopolnjuje, saj, kot je povedal eden od avtorjev Jernej Dirnbek: “So prav v drugem delu snemanja začutili, da so se poklopile vse tiste energije, da so zadihali kot eden in so pesmi zazvenele, kot bi jih izvajali že od nekdaj.”
Album bo na dan norcev izšel v digitalni in v CD obliki, 16. aprila pa še na vinilki v oštevilčeni nakladi 700 kosov s pretočno kodo.
 
Ob izidu albuma Črno na Belem Mi2 pripravljajo predstavitveni spletni koncert, ki se bo začel 1. aprila 2021 ob 20. uri s prenosom iz placa za vaje v Belem, kjer je plošča tudi nastajala. Na njem bodo skladbe z novega studijskega albuma predstavili v živo, le-tem pa bodo dodali bero večnih Mi2 komadov, s katerimi že toliko let navdušujejo množico pod koncertnim odrom. Omeniti velja, da bo po koronskem letu 2020, v katerem so Mi2 izvedli le nekaj akustičnih nastopov, to po več kot letu dni prvi koncert, ki ga bodo Mi2 odigrali v polnokrvni električni zasedbi in ob podpori svoje zveste ekipe, ki bo poskrbela za vse, kar pritiče takšnemu dogodku. Vsi obiskovalci, ki bodo na daljavo spremljali koncert, bodo v zahvalo za podporo z vstopnico prejeli tudi kodo za prenos albuma Črno na Belem v elektronski obliki.

- Oglas -