Znana imena nastopajočih na 43. festivalu Melodij morja in sonca!

Organizator festivala Melodije morja in sonca Avditorij Portorož-Portorose objavlja 14 izbranih skladb in izvajalcev, ki bodo v nedeljo, 7. julija, nastopili na 43. festivalu...

― Oglas ―

Leonart: Ko je muzika je več kot instant polenta

Leonart‌ ‌je ‌pop-rock‌ ‌glasbena‌ ‌skupina‌ ‌iz‌ ‌Maribora‌, ki  ‌igra‌ ‌avtorsko‌ ‌glasbo‌ ‌s‌ ‌ slovenskimi‌ ‌besedili.‌ Kot pravijo, so ‌‌skozi‌ ‌leta‌ ‌skupnega‌ ‌muziciranja‌ ‌svoje‌ ‌odnose‌...
DomaNoviceRomachild predstavlja 'Vzem si ga'

Romachild predstavlja ‘Vzem si ga’

- Oglas -

Ljubitelji dobre slovenske glasbe in zvesti poslušalci benda Romachild se bodo razveselili novice, da je tu nova skladba energičnega dueta z naslovom ‘Vzem si ga’. Single ima – in od Romachild ne pričakujemo nič manj – tudi angleško različico z naslovom ‘Slow Down’. Obe skladbi sta pospremljeni z videospotom.

Romachild sta s svojo edinstveno glasbeno identiteto in nepopustljivo strastjo do glasbe v zadnjem letu postala prava ikona v slovenskem glasbenem prostoru. Spomnimo: lani marca sta izdala svoj prvi single ‘Supersonic Gaucho’ in v naslednjih mesecih še ‘La La King’ in “Half Is Not Enough’, jeseni pa je izšel že prvi EP Matador ob istoimenski skladbi ter angleški različici singla ‘Old School’.

Vsi doslej izdani komadi so bili dobro sprejeti in se vrtijo na radijskih valovih, Matador je bil celo Popevka tedna na Valu 202, sam EP pa je dobil več odličnih recenzij glasbenih kritikov in novinarjev.

Pesem ‘Vzem si ga’ je polna energije in pozitive, besedilo pa prepriča s spevnostjo in globino misli predstavljeno na preprost način v že prepoznavni Romachild maniri.

Skladba je namenjena sodobniku, ki mu čas mineva prehitro. Besedilo nas spodbuja, da si vzamemo čas za življenje, se ozremo okrog sebe in ne pozabimo živeti tu in zdaj. Romachild nas spomni, da je življenje prekratko, da bi ga zapravljali. Pesem ‘Vzem si ga’ nas spodbuja, da si vzamemo čas za veselje in da uživamo v trenutkih, ki so nam na voljo.

‘Današnji človek je izgubil stik s sabo in pozabil, da je vse, kar je in ima, ta trenutek. Pesem ga nagovarja, da se ustavi in si vzame čas zase.’ – Romachild

Hitenje je povezano tudi z varnostjo, zlasti v prometu, kjer velja, da je počasneje varneje. Neprilagojena hitrost vožnje je najpogostejši vzrok prometnih nesreč z najhujšimi posledicami in je odgovorna za več kot tretjino smrti v prometnih nesrečah. Večja kot je hitrost vožnje, večja je verjetnost za nastanek prometne nesreče. Veliko hujše so tudi posledice – tako za voznika, še posebej pa za najbolj ranljive udeležence v prometu, kot so pešci, kolesarji, mopedisti ali vozniki e-skirojev.

Romachild nastopi na zaključku Ortofesta 27. aprila v Ljubljani, nato 3. maja v klubu Rock’N’Roll Cirkus v Portorožu, 26. julija pa na enem največjih poletnih festivalov v Sloveniji, Kolpa Castle Fest. Nove datume boste našli na naši spletni strani www.romachild.com in družbenih omrežjih.

‘Kot koncertna glasbenika sva veliko na cesti, tako da je najin odnos do vožnje tudi tak, kot pozivava v pesmi: “Vzem si ga bolj na počas” oz. “Slow down, no need to rush.”’

- Oglas -